Nuorten MM-kisojen toiseksi viimeisenä päivänä pelattiin sekajoukkuekilpailun karsinnat ja 16 parhaan jatkopelit. Suomi osallistui pelimuotoon kahdella joukkueella, mutta kummankin kohdalla jatkopaikka jäi saavuttamatta. Suomen joukkueet olivat lopulta sijoilla 21. ja 27.

Tiistai oli nuorten MM-kisoissa varattu sekajoukkuepelimuodolle. 41 joukkuetta pelasi baker-pelitavalla yhteensä kolmessa karsintaerässä, josta 16 parasta pääsi match play -vaiheeseen.

Sekajoukkuekarsinnan tulokset

Suomen ensimmäisessä joukkueessa pelasivat Pyry Puharinen, Jesse Ahokas, Roosa Pusa ja Peppi Konsteri. Joukkue keilasi kymmeneen sarjaan kelvollisen tuloksen 1952, mutta kovatasoisessa kilpailussa sillä jäätiin kauas jatkopaikasta.

– Pariin ensimmäiseen sarjaan olisi pitänyt saada tehtyä enemmän tulosta, kun olosuhdekin sen mahdollisti. Pitkiä kaatojonoja ei tullut juuri missään kohtaa peliä. Sellainen tyypillinen työpeli, että todella isoja sarjoja ei tullut, muttei katastrofejakaan. Näissä kisoissa pitää vain pelata todella hyvin, jos haluaa 16 parhaan joukkoon, valmentaja Piritta Kantola totesi.

Suomen toinen joukkue sijoittui sekajoukkuekilpailussa 27. sijalle.

Puharinen oli pettynyt kilpailun tauottua. Sekajoukkuekilpailu ei sujunut toivotulla tavalla ja samanlainen tuntuma jäi yleisesti myös koko MM-kisakokonaisuudesta.

– Kaikilla oli tänään ajoittain hyvää, ajoittain huonoa keilailua. Emme saaneet oikein jonoja aikaiseksi. Muutama turha tyhjä siinä tuli, ja niistä olisi varmaan saanut sen 50 pistettä lisää. Tuurikin pitää ansaita, mutta kerran pari, kun olisi käynyt vähän enemmän tuuria, niin olisimme voineet olla mukana jatkopeleissä, Puharinen tuumi.

– Omaan suorittamiseeni olen ihan tyytyväinen, mutta eipä kukaan lähde arvokisoihin hakemaan ”ynnä muut” -sijoituksia. Tuloksiin ei voi enää vaikuttaa, mutta nyt harmittaa ja paljon.

Toiselta joukkueelta parempaa, mutta loppukiri jäi tekemättä

Suomen toisessa joukkueessa pelasivat Mila Nevalainen, Pinja Laukkanen, Lenni Juutilainen ja Rami Mukkula. Nelikko kasasi kymmeneen sarjaan 2010 pistettä, eikä jäänyt lopulta kauas jatkosta. Viimeisenä match play -vaiheeseen meni tuloksen 2056 pelannut Tšekin joukkue.

Kahdeksan sarjan jälkeen Suomen joukkueen keskiarvo oli vielä 209, mutta lopun sarjat 149 ja 189 rokottivat selvästi lopputulosta.

– Homma lähti heillä hyvin käyntiin ja perusidea oli selvä. Kenelläkään ei ollut isoa hämminkiä ja joukkue suoritti hyvin. Seitsemännessä sarjassa tuli muutama helppo missi, mutta siihen tuli kuitenkin tulosta 180. Yhdeksännessä sarjassa rata otti todella aikaisin kiinni, ja siinä piti vähän pähkäillä. Ensimmäiset heitot olivat kaikilla hyvät, mutta toiset heitot eivät niin onnistuneet. Viimeisessä sarjassa sitten ihan ok heittoja, valmentaja Jarmo Ahokas sanoi.

Hyvin alkanut peli hiipui loppua kohden, mikä pisti mietteliääksi.

– Joukkueemme olivat ensimmäiseen kuuteen sarjaan yhteensä noin 100 pistettä päälle parin, mutta sitten viimeiset neljä sarjaa 130 pistettä alle. Siinä saavat varmaan valmentajat ja pelaajat katsoa peiliin, että jotain olisi pitänyt tehdä toisin, Ahokas sanoi.

– Joukkueella oli paljon hyviä hetkiä, mutta huonojakin sinne tuli. Ja ne huonot hetket olivat sitten vähän liian huonoja. Taso laski liikaa, emmekä päässeet jatkoon, Mukkula totesi.

Sekajoukkuekilpailun mitalipeleihin tiensä selvittivät lopulta Singapore, Malesia, Kolumbia ja Ruotsi.

Keskiviikon mitalipelien osallistujat:

Miesten single:
Carl Eklund, Ruotsi
Ahmad Azriq bin Izamudin, Malesia
Robin Ilhammar, Ruotsi
Junghun Bae, Etelä-Korea

Naisten single:
Alyaa Addini binti Zulamri, Malesia
Victoria Varano, Yhdysvallat
Zoriani Reyes, Puerto Rico
Colleen Pee, Singapore

Miesten parikilpailu:
Etelä-Korea
Malesia
Ruotsi
Filippiinit

Naisten parikilpailu:
Singapore1
Singapore2
Ranska
Ruotsi

Miesten joukkuekilpailu:
Saudi-Arabia
Australia
Yhdysvallat
Tšekki

Naisten joukkuekilpailu:
Singapore
Ruotsi
Yhdysvallat
Etelä-Korea

Sekajoukkuekilpailu:
Singapore
Ruotsi
Malesia
Kolumbia

 

Teksti: Markus Viljanen
Kuvat: Olli Pakonen