U.S. Openin kärki Woodland Bowlissa näyttää alkuun kovin tutulta. Siinähän on viime vuoden kärkipari! EJ Tackett voitti alkuvaiheen ylivoimaisesti yli 500 pisteen erolla ennen kakkoseksi tullutta Anthony Simonsenia. Loppuottelussa Simonsen kepitti Tackettin selvästi. Tämänvuotisen kilpailun kolmas mies sen sijaan on jenkeille aivan uutta. Toki Tomas Käyhkö kävi jo viime vuonna näyttämässä nokkaansa ja keilasi hyvin, mutta kärkikahinat major-turnauksessa ovat uutta Suomen mestarille ja MM-mitalistille. Ja mies pääsi kisaan vasta esikarsinnan kautta! Muistettakoon kuitenkin, että kyseessä on vasta välitilanne kahden round robin-kierroksen jälkeen, jäljellä on vielä kahdeksan kovaa sarjaa ennen porraspelejä.

Käyhkön toinen kahdeksan sarjan kierros mies miestä vastaan otteluissa alkoi jopa ensimmäistä paremmin. Viisi voittoa putkeen alusta alkaen komeilla sarjoilla 247, 227, 235, 206 ja 234 nostivat joensuulaisen listalla jo toiseksi. Sitten tahti hiljeni hieman, ensin tappio sarjalla 209, voitto 215 ja viimeisessä sarjassa jo taisi puhti kadota ja sarja 179 ei voittoa tuonut. Viimeisellä sarjalla Simonsen ohitti Tomaksen 18 pisteellä.

Käyhkö voitti kuusi otteluaan ja oli jälleen kolmanneksi paras puhtaalla tuloksella. Ykkönen oli Frank Snodgrass, 1851 (keskiarvo 231,4). Toiseksi eniten rullasi Tackett 1803 ja Tomaksen tulos oli 1752 (219,0). Nyt 16 RR-ottelun jälkeen Tomaksella on porukan paras tili, hän on voittanut 12 otteluaan.

Kun miehillä on 40 sarjaa keilattuna, kärjessä kiitää Tackett tuloksella 8963 (218,1). Kakkosena on hallitseva mestari Simonsen, 8829, ja aivan kannoilla Käyhkö, 8811. Viimeisen kahdeksan sarjan jälkeen neljä parasta keilaajaa pääsee suoraan sunnuntain pudotuspeliin. Nyt neljäntenä on Kyle Troup, 8754. Miehet sijoilta 5.–9. keilaavat omat pudotuspelinsä lauantai-iltana ja sen voittaja jatkaa mukaan sunnuntain rähinään. Nyt sijalla yhdeksän köllöttelee Marshall Kent, 8615.

Viimeinen RR-blokki alkaa klo 16 Suomen aikaa.