PBA Shark Championship oli WSoB:n eläinkisoista viimeinen. Sharkin ratahoito on näistä kolmesta pisin, 48 jalkaa (14,6 m), ja se karsi uretaanipallot tyystin pois. Edes porraspelin ainoa vasuri Matt Russo ei sellaiseen koskenut. Pelilinja oli heti lähes nelosmerkin kautta ja nousi nopeasti vielä ylemmäs, loppuottelussa EJ Tackettin ja Shota Kawazoen välillä ykkössijoitettu japanilainen keilasi vasenta rataa kuutosmerkistä.

Illan ensimmäisessä ottelussa Russo kohtasi Kris Pratherin, jonka lempinimi on Shark, Hai. Lempinimestään huolimatta Prather ei ole koskaan tätä kilpailua voittanut, Scorpionin kylläkin. Molemmilla miehillä on jo yksi voitto tämänvuotisesta WSoB-turnauksesta, Russo voitti edellisenä iltana Scorpionin ja Prather reilu viikko sitten Roth/Holman parikilpailun Andrew Andersonin kanssa. Mattin sarjan avaus oli katastrofaalinen, ensin missi 2-4-7-8 kuviosta ja heti perään 3-7-9. Kris paikkasi pari kertaa ja teki sitten tuplan, jonka avulla hän johti sarjaa puolivälissä 32 pisteellä. Vielä yksi kaato siihen jatkoksi ja vaikka loppusarja meni kymppiä paikkaillessa, se riitti, kun Russo sai ensimmäisen peräkkäisen kaatonsa vasta kymppiruudussa. Prather eteni jatkoon 226-198 voitolla.

Toisessa matsissa mukaan tuli Anthony Simonsen, joka nosti pelipaikan viitosmerkkiin. Ja se tuntui toimivan, kuusi kaatoa alusta antoi johdon, vaikka Prather hanttiin laittoikin viiden jonollaan. Pötköt päättyivät molemmilla miehillä kymppikeiloihin. Simo teki heti tuplan lisää ja kun Kris joutui paikkailemaan yksittäisiä keiloja, sarja eteni kymppiruutuun Simonsenin johdolla. Viimeisessä ruudussa Anthonyn heitto pukkasi keskelle pakkaa ja pystyyn jäi viiden keilan reikä: 3-4-6-7-10, jonka paikko ei onnistunut. Pratherille jäi ovi auki, kahdella kaadolla voittoon. Hänenkin lyöntinsä meni pahasti paksuksi ja jätti keilat 3-6-10. Pelin ratkettua ei enää paikkokaan onnistunut, Simonsen voitti 240-224.

Välierässä kohtasi kaksi viime vuosien parhaista keilaajista, kun EJ Tackett tuli ottamaan mittaa Simonsenista. Näillä miehillä on melko hämmästyttävä keskinäinen ottelutilasto, Tackett ei ole koskaan Simonsenia televisiossa voittanut, 0-6. Oikeanpuoleinen rata oli illan mittaan osoittautunut hankalammaksi, nyt molemmat miehet saivat sen haltuunsa. Tackett veteli avauspaikkonsa jälkeen kaatoja jonoon oikein urakalla. Simo sen sijaan paikkaili kymppikeiloja, yllättävää kyllä vasemmalla radalla, oikealla pakka lähti kivasti. Parilla tuplalla ja neljällä kymppipaikolla ei voiteta EJ:tä, joka on päässyt pelistä jyvälle. Tackettin kaatojono kasvoi kahdeksaan vaikka homman ratkettua kymppiin tuli reikä, jolla ei ollut enää merkitystä. EJ voitti Simon ensi kertaa, nyt pistein 253-217.

Loppuotteluun tuli ykkössijoitettuna Japanin 35-vuotias Shota Kawazoe. Tämä oli hänen neljäs kertansa PBA:n porraspelissä. Kotona Japanin kiertueella voittoja on kertynyt 21 kappaletta, mikä on sama kuin Tackettin PBA-voittojen lukumäärä. Japanilaisen alku oli hermostunut, hänen ensimmäinen heittonsa meni pahasti ylipuolella, mutta antoi kuitenkin kaadon. Parin paikon jälkeen hän sai tuplan, mutta oli silti takamatkalla, koska EJ aloitti sarjansa triplalla ja johti viidennen ruudun jälkeen 11 pisteellä. Jatkossa hän joutui paikkailemaan kymppejä oikealla radalla kahdesti ja peli pysyi tasaisena. Shota oli myös ongelmissa oikeanpuoleisen radan kanssa ja kämmensi peräti kahdesti ylipuolelle jättäen molemmilla kerroilla viitoskeilan pystyyn. Uskomattomasti voimakkaalla kierteellä heittävälle EJ:llekin jäi kasiruutuun viitonen, mutta taskun puolelta. Kawazoe piti lyhyen aikalisän palloedustaja Tim Mackin kanssa ja siitä oli apua, hän teki vasemmalla radalla kymppiruutuun tuplan ja se tarkoitti, että voittaakseen Tackett tarvitsi ehjän ruudun ysin kaadon jälkeen, ja hankalalla oikealla radalla. EJ keskittyi hyvin ja laittoi pallonsa pesään ja teki kaadon, joka tietenkin kelpaa ehjäksi ruuduksi. Voittokarjaisu oli helpottuneen oloinen, sillä Sharkin porraspeli oli Tackettin kauden kuudes, eikä hän ollut voittanut yhtäkään sarjaa niissä. Nyt se voitto tuli pistein 228-213. Indianan mies nouti voittopokaalin jalustaltaan tyynen näköisenä, nosti sen korkealle ilmaan ja kiljaisi jälleen.

Voittohaastattelussa Tackett kertoi Kimberly Presslerille: ”Heitin todella hyvän heiton kympissä, kun sellaisen tarvitsin. Natalie (vaimo) on katsomassa, se herkistää minua. Parker (Bohn III) sanoi minulle pari viikkoa sitten, kuinka hän aikoinaan pelasi 13-14 kertaa peräkkäin telkkarissa ilman voittoa. Se antoi minulle uskoa tänä iltana.”

World Series of Bowlingista on jäljellä PBA World Championship. Siihen on karsittu 16 miestä, jotka keilaavat täyden round robinin torstaina paikallista aikaa. Siitä yhdeksän parasta etenee kaksiosaiseen porraspeliin. Ensin Suomen aikaa sunnuntaina aamuyöllä kahdelta sijat 5-9 keilaavat ensimmäisen puolikkaan, jonka voittaja pääsee mukaan jahtaamaan sataa tonnia illalla klo 19 turnauksen varsinaisessa huipennuksessa.