PBA Wichita Classicissa nähdään taas suomalaisnimi kärkipäässä, tällä kertaa Santtu Tahvanainen. Hän löysi oikean linjan ja vauhdin ja tulosta syntyi. Karsinnan ensimmäiseen kuuden sarjan blokkiin Santtu naputti komeasti 1414 (keskiarvo 235,7), jossa jokainen sarja oli päälle 200. Alku oli hieman vaisuhko, 218 ja 211, mutta kolmanteen tuli jo isompi lukema, 277. Sarjan alkupuolella hänelle jäi vajaasta osumasta 2-4-8 keilojen ryhmä, jonka mies paikkasi. Kaikki muut ruudut tuossa sarjassa olivat rukseja. Loppuun sitten 223, 237 ja 245 antoivat sijaluvuksi neljä. Mukavasti sujui ensimmäinen peli myös Osku Palermaalta, varsinkin sen loppu. Kolmella ensimmäisellä hän oli hieman alle perivauhdin, mutta kolme viimeistä oli tosi miehekästä tekemistä, 247, 239 ja 245 nostivat tulokseksi 1320 (220,0) ja hän kiipesi jo sijalle 22, mikä on juuri jatkoraja kolmen blokin jälkeen.

Oskun kommentti ensimmäisen pelin jälkeen oli:

• Hieman parempaa peliä kolme vikaa, mutta siinä alussa varsinkin tuntui aivan samalta kuin Tomaksella eilen. Kaikki rataparit tosi erilaisia. Tokalla rataparilla kaikki veti aika samasta kuin mekin, mutta yksi urtsulla, ja se teki parin ”jännäksi”, ei paha mutta vaan kovin erilainen. Seuraava paljon ylempää ja sitten tuli pään vaihto.

Oskun toinen blokki ei aivan yhtä komea ollut. Tuli vain yksi iso sarja, 245, muut olivat sitten muutaman pisteen yli tai alle 200. Blokkiin kertyi 1249 (208,2) ja yhteistulokseksi 2569 (214,1), jolla hän putosi sijalle 32. Eroa karsintarajaan ei kuitenkaan ole kuin 54 pistettä, mikä on hyvin kiinniotettavissa kuuteen sarjaan. Santtu sen sijaan jatkoi iloista keilailuaan. Kisa alkoi sarjalla 245, toiseen tuli parin tyhjän myötä vain 206. Lopussa taas tahti tiivistyi ja kaikki sarjat olivat päälle 220. Kuuteen sarjaan kertyi 1395 (232,5). Yhteislukema 2809 (234,1) antaa sijaluvuksi viisi ja tukevan aseman ennen viimeistä kuuden sarjan peliä.

Santtu oli puheliaalla päällä ja lähetti pitkän ääniviestin:

• Pitkä hoito ei ole koskaan ollut oma suosikki, mutta meillä tuli uusi pallojulkaisu, en tiedä onko nimi vielä julkinen, porasin niitä pari kappaletta ja ne on menny niin älyttömän hyvin. Varsinkin ekan blokin keilasin ihan niin hemmetin hyvin, oli tosi hyvää keilaamista. Vähän harmitti, ettei alku ollut kuin 29 päälle, ensimäinen sarja ei menny ohi taskun kertaakaan ja oli tosi hyvä reaktio, mutta oli vähän liian kova heitto tai vastaavaa. No se meni hyvin, 200 päälle tai vähän reilu. Toiseen blokkiin alussa oli vähän parempi idea, toka sarja oli sit vähän ”meh”, pari tyhjää. Sit sai taas ihan hyvii sarjoi kasaan ja siitä tuli 190 päälle.
  • En sanoisi, että tein muutoksii välttämättä edellisiin viikkoihin. Eniten vaikuttaa se, et on siin on mukavii pelaajii ympärillä, meil on hyvä ratapari ja viereisil on hyvii kavereita. Siin on hauskaa samalla. Ei mieti sitä keilaamista sillee, menee ja heittää omalla vuorollaan ja that’s it, ei sellaista yliajatteluu mukana, on saanut ajatuksia muualle. Sit on ollut hyvää keilaamista. Viime viikolla vaivas vähän selkä, mikä on hämmentävää, et oli ensimmäinen selkäkipuni koskaan. Nyt olen nukkunut tai levännyt ne ohi.
  • Katotaan mitä huomenna tulee, koitetaan pitää parempi peli. Toka blokki ei ollu pelillisesti ihan niin hyvää, koitetaan saada taas pelin paremmaks takasin. Katsotaan huomenna taas, Santtu jutusteli.

12 sarjan jälkeen kilpailua johtaa Englannin Dom Barrett tuloksella 2852 (237,7). Kaukana ei ole Australian Jason Belmonte, 2847, eikä David Krol, joka 300-sarjan siivittämänä on koonnut 2832. Karsintarajalla, sijalla 22, on Andrew Anderson lukemalla 2623 (218,6). Aina ei kolmesatanen riitä. Austin Boulds aloitti kilpailunsa täysosumalla, mutta jatko ei ole sujunut samaan malliin, mies on kolmanneksi viimeisenä alle 190 keskiarvolla. Paitsi tuota täydellistä sarjaa, ensimmäisen blokin alku oli muutenkin hurja. Wesley Low Jr. tekaisi sarjakseen 277, mutta oli sillä vasta seitsemäs…

Torstaina klo 19 alkaen keilataan kolmas karsintapeli, josta siis 22 parasta jatkaa vielä aamuyön tunteina Suomen aikaa kertaalleen kuusi sarjaa. Siitä 12 miestä etenee round robiniin ja totutusti neljä kaveria porraspeliin. RR ja finaali keilataan perjantaina.