Seniorien mestaruussarjan toinen kierros pelataan Suomen keilailupyhätössä, Talissa. Lauantain mittelöön lähdetään Varkauden Mainareiden johdolla.

Kahdeksan joukkuetta keilaa totutusti seitsemän ottelua, kerran kutakin vastustajaa vastaan. Kun voittobonus on 120 pistettä, saattavat erot helposti heilahdella suuntaan tai toiseen. Taliin siis lähdetään Mainareiden johdolla, mutta hallitseva mestari TKK vaanii vain 45 pisteen päässä. GB:n ero kärkeen on 152 pistettä, mutta muut ovatkin jo jääneet selvemmin, yli 500 pistettä. Mutta mikä on yhdellä kierroksella jääty, voidaan toisella kierroksella ottaa kiinni. Varsinkin, jos keilataan kotihallissa. Seniorien mestaruussarjassa keilaa peräti neljä helsinkiläistä joukkuetta, joten pelit menevät varmasti ristiin. Eikä Tali ole varmasti vieras paikka yhdellekään keilaajalle.

Talin kierroksen rataolosuhde on sama, kuin veteraanien mestaruussarjalla, jossa kaksi joukkuetta keilasi puhtaalla paritahtia. ”Saapas nähdä, ovatko seniorit veteraaneja parempia”, lausahti rataolosuhteen toimittanut Jukka Savolainen Talista. Hoidon pituus on hieman keskivertoa pidempi, 42 jalkaa ja öljyä on kohtuullisesti, 24,95 ml per rata. Neljän sarjan jälkeen radat hoidetaan uudelleen.

TKK:n Petri Mannonen vastasi muutamaan kysymykseen ennen kierrosta:

Minkälaiset paineet teillä on hallitsevana mestarina mennä mitalipeleihin?

  • Ei meillä viimekaudesta paineita ole. Ne pelit on olleet ja menneet eikä niillä ole vaikutusta enää tuleviin peleihin. Tämän kauden pelit on ihan oma lukunsa.

Seuraava kierros on Talissa, joka on neljän helsinkiläisjoukkueen kotihalli. Saavatko nuo minkälaista etua siitä?

  • Onhan aina tietynlaista etua, mikäli halli, jossa pelataan on tuttu, mutta samalta viivalta kaikki joukkueet kuitenkin lähdetään.

Miltä tuntui palata huippupeleihin, sillä niitähän seniorien kärkipelit ovat, muutaman ”löysemmän” vuoden jälkeen?

  • Kyllähän senioreihin siirtyminen yleisesti ottaen on itselle pieni buusti pelaamiseen ollut. Mutta leppoisaa touhua senioripelit on ja kivaa sellaista. Toki aina kun pelataan, niin pelataan tosissaan (muttei niin vakavasti) voitosta.

 

Talin sarjakierros alkaa lauantaina klo 11.00.

 

Pekka Korpi

Radanhoito