Mainareiden Tomas Käyhkön kova keilaisku jatkui Kuopion uuden keilahallin avajaiskilpailussa. Silti voitto Keilakukko Kuopiossa ei irronnut läpihuutojuttuna vaan niukasti pinnan erolla. Pinnan erolla Käyhkö pääsi myös suoraan finaaliin.

Loppukilpailun ensimmäisen kuuden sarjan osion kärkeen kaatoi hienosti keilaajaperheen 15-vuotias poika Larri Lamminpää. Kolausta edustava Larri kirjautti kärkipinnoiksi 1468 (tas.90). Toisena suoraan sarjan finaaliin selviytyi hyvän kolmen loppusarjansa (245, 259 ja 258) ansiosta 1409 kaatanut Tomas Käyhkö.

Pinnan Käyhköä vähemmän keilannut Veljmiesten Esa Nykänen joutui shoot out-peliin Veljmiesten Kasperi Miettisen (1377) ja Joe’s Goldin Tomi Turusen (1366) kanssa. Suihkun puolelle lähtivät tässä vaiheessa mm. 6.tilalle kaatanut Veljmiesten Arto Hiltunen (1332) ja 9.tilalle sijoittunut Larrin isä Raimo Lamminpää (1244).

Lopullinen tuloslista ratkaistiin siten, että sijoille 3.-5. sijoittuneet keilasivat sarjan ja paras pääsi mitalitaistoon ykkösen ja kakkosen kanssa. Tässä pelissä Joensuun Tomi Turunen sai kaatopelin päälle ja kaunis tulos 258 vei hänet jatkoon. Miettinen teki 191 ja Nykänen 188.

Finaalisarja menikin sitten superjännittäväksi. Larri Lamminpää putosi hieman Tomas Käyhkön ja Tomi Turusen vauhdista, mutta kirjautti kuitenkin komeat finaalipisteet 242 (tas.15).

Viimeinen heitto ratkaisi pelin Käyhkölle. Hän teki kymppiruutuun paikon ja kaadon. Turunen olisi voittanut triplalla, tekikin kaksi ja kolmannella jäi radan päähän jököttämään kymppi. Käyhkön tulos oli 258 ja Turusen 257.

Shoot out-peliä kun pelattiin, lopullinen järjestys oli siis 1. Tomas Käyhkö 2. Larri Lamminpää 3. Tomi Turunen 4. Esa Nykänen ja 5. Kasperi Miettinen.

Avajaiskisanvoitto maistui

– Kyllä uuden keilahallin avajaiskisan voittaminen on erityistä, iloitsi ykköstilaansa lähes suoraan viikonlopun maajoukkueleiriltä Kuopioon kiiruhtanut Tomas Käyhkö.

Samalla leirillä oli myös Kuopion edellisen keilahallin viimeisen kisan voittaja Juho Rissanen. Hän korosti viime huhtikuussa, että itselle tärkeän hallin viimeisen kisan voittaminen oli tavallistakin maukkaampaa. Leirillä Suomen maajoukkueet valmistautuivat marraskuun 6.päivänä Dubaissa alkaviin MM-kisoihin.

Uusi keilahallivetänyt hyvin

Tommi Poutiaisen, Joonas Jehkisen ja Ville Laakkosen pyörittämä Keilakukko Kuopio avattiin kesän rakennusurakoinnin jälkeen Kuopion ydinkeskustassa torin laidalle syyskuun 10.päivänä.

Hallissa on 12 keilarataa ja tiloissa on myös muun muassa 8 biljardipöytää, 4 Darts-aluetta, saunatilat sekä kahvila- ja ravintolapalvelut anniskeluoikeuksineen.

– Hyvin on halli lähtenyt liikkeelle. Väkeä on käynyt tosi mukavasti, jopa odotuksiamme paremmin. Laitteet toimivat jo varsin hyvin ja esimerkiksi opiskelijoita on ollut iltaisin pelaamassa biljardia ja keilaamassa, kertoo Joonas Jehkinen.

Keilakukko Kuopioon menevät löytävät ohjeet mm.pysäköinnistä hallin nettisivuilta.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Ville Laakkonen