Tuula Tamminen jatkoi hurjia esityksiään mastersin välierässä. Kakkossijoitettu Italian Elga di Benedetto oli täysin vailla mahdollisuuksia ottelussa, jossa suomalainen takoi palloa pesään ja kirjasi kaatoja kiitettävällä tahdilla. Ensimmäinen sarja oli vielä inhimillinen, Tuulan voittopisteet olivat 216-182. Toinen sarja oli sitten yhtä teurastusta, Tamminen löi kaatoa kaadon perään ja vei loppukilpailupaikan sarjalla 269-194 ja suoraan sarjoin 2-0. Vastustajaksi Tammiselle tulee Saksan Martina Beckel, joka kaatoi Englannin Kim Oakleyn 2-1. Kolmas sarja päättyi tasan 201-201 ja yhden heiton uusintoja tarvittiin kolme, ennen kuin Beckel voitti. Kaatojen ja ysien jälkeen Oakley jätti keilat 2-4-8, Beckel pesälyönnistä kympin.

Valmentaja Jarmo Ahokas kehui Tuulan peliä:

  • Kaksi viimeistä roundia ylivoimaisesti viikon parasta keilailua ja nyt on löytynyt myös hyvä kaatoreaktio sen myötä.

Mika Oksanen puolestaan kärsi ensimmäisen sarjatappionsa isäntämaa Itävallan Manfred Panzenböckin edessä, kun ensimmäinen sarja päättyi 238-204. Ja niitä tappioita tuli sitten ikävä kyllä kaksi, kun toisessa sarjassa itävaltalaisen tahti pysyi yhtä kiivaana, eikä Oksasella ollut oikeastaan sanan sijaa sarjassa, joka päättyi vastustajan eduksi 237-165. Näin Panzenböck meni loppuotteluun ja Oksanen joutui tyytymään pronssimitaliin.       Loppuottelun toinen osapuoli on Maltan Marco Spiteri, joka voitti Skotlannin Andy Gillespien 2-1.

Ahokkaan kommentit Mikan peliin olivat:

  • Mika ei saanut peliään kulkemaan välierässä toivotulla tavalla ja kun sisäkautta pallo ei oikein tällä rataparilla mennyt, kuten aiemmin ja ulkokautta ei palauttanut, niin oli hankaluuksissa koko matsin. Toisaalta Itävallan kaveri pelasi hyvin.

 

Tulossivuille

Järjestäjän sivuille

Pekka Korpi

Jarmo Ahokas, kuva