Valtioneuvoston 15.10.2020 julkaisemat alueelliset suositukset toimivat aluehallintovirastojen päätösten perustana. Aluehallintovirastot viimekädessä päättävät alueensa harrastustilojen käytön ja toiminnan rajoituksista alueellisen epidemiatilanteen perusteella. Hallituksen linjauksien osalta on siis huomattava, että näitä suosituksia tullaan ottamaan alueilla käyttöön kulloisenkin epidemiatilanteen mukaan.

Valtioneuvoston 15.10.2020 julkaisemat alueelliset suositukset tästä linkistä

Suomessa on yli 140 keilahallia ja 63 paikallisliittoa. On jokaisen keilahallin ja paikallisliiton oma velvollisuus nyt seurata tarkasti oman alueensa virallista koronaohjeistusta ja toimia sen mukaan. Esimerkiksi paikallisliiton tulee itse tehdä oman alueensa kilpailuja koskevat päätökset, kuten siirrot ja peruutukset näiden mukaisesti paikallisliittotasolla. Samoin keilahallien tulee antaa maskisuositus tiloissaan tarvittaessa. Myös uutisointi keilaajille näistä ohjeista tulee tehdä paikallisesti. (Suomen Keilailuliitto on lähettänyt tämän alueiden päätöksiä koskevan tiedotteen paikallisliitoille ja keilahalleille 6.10.)

Mikäli alueellanne on taas SKL:n omaa kilpailutoimintaa kuten valtakunnansarjoja tai SM-kisoja, jotka ovat paikallisten rajoitusten piirissä, ilmoittakaa niistä heti Suomen Keilailuliittoon (keilailuliitto@keilailu.fi sekä kilpasarja@keilailu.fi). Keilailuliitto sopii sitten tarvittaessa välittömästi kyseisen kisan siirrosta tai peruutuksesta yhteistyössä kilpailu- ja sarjavaliokunnan kanssa. Esimerkiksi kilpailukalenterissa 15.10. sovittu veteraanien valtakunnansarja Vaasassa jouduttiin siirtämään rajoitusten takia muualle pelattavaksi.

Valtakunnallisista rajoituksista ja muutoksista päättää jatkossakin Suomen Keilailuliiton hallitus.

Ajankohtaista tietoa koronavirustilanteen vaikutuksesta urheiluun ja ohjeistusta (Suomen Olympiakomitea)

Kysymykset ja kaikki muukin palaute on tervetullutta.


Olli Hossi                                    Sami Järvilä
puheenjohtaja                         toiminnanjohtaja
olli.hossi(at)keilailu.fi          sami.jarvila(at)keilailu.fi