Hallitsemattomasti leviävän koronaviruksen takia Suomen Keilailuliiton hallitus on päättänyt kokouksessaan 13.3.2020 perua tai siirtää useita keilailukilpailuita Suomen hallituksen linjauksia noudattaen. Tämän uutisen perässä on SKL:n hallituksen tiedote julkaistuna kokonaisuudessaan.

Suomen hallitus on 12.3.2020 päättänyt kieltää kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat toukokuun
loppuun asti. Samalla on esitetty toive myös harrastustoimintaan liittyvien pienempien
tapahtumien osalta tarkempaa harkintaa järjestäjiltä.

Perjantaina SKL:n hallitus päätti, että keilailukilpailuihin tulee kevään osalta muutoksia. Päätökset koskevat kaikkia SM-kilpailuita, Valtakunnansarjoja sekä Junnu Touria.

Lisäksi SKL kehottaa, että paikallisliittojen ja seurojen sekä kilpailuja järjestävien hallien on syytä harkita itse omaantoimintaansa liittyviä riskejä.

SKL:n hallituksen tiedote kokonaisuudessaan (Tästä linkistä PDF):

SKL:n toimintasuunnitelma koronavirusepidemian varalle

Taustaa:

Koronavirus on lähtenyt hallitsemattoman leviämisen asteelle Suomessa ja Suomen hallitus on 12.3.2020 päättänyt kieltää kaikki yli 500 henkilön yleisötapahtumat toukokuun loppuun asti.  Samalla on esitetty toive myös harrastustoimintaan liittyvien pienempien tapahtumien osalta käyttää tarkempaa harkintaa järjestäjiltä.

Koronaviruksen riskiryhmään kuuluvat vanhukset ja siten SKL:n jäsenistöstä valtaosaa edustava veteraanijoukko kuuluu riskiryhmään.

Toimenpiteiden tavoitteena on hidastaa viruksen leviämistä ja siten vähentää tartunnan saaneiden määrää ja samalla helpottaa terveydenhuoltojärjestelmän kykyä auttaa kaikkia avun tarvitsijoita.

Toimenpiteet SKL:n alaisten kilpailujen osalta;

SM- kilpailut:

Seniorit 
14.-15.3.2020 suunnitellut finaalit siirretään niin, että ne pelataan aikaisintaan kesäkuussa, mutta järjestäjän kanssa yhdessä sovittava päivämäärä voi olla myös elo-syyskuun aikana.

Veteraanit    
Karsinta keskeytetään niin pian kuin mahdollista. Perjantain 13.3.2020 aamun pelierään (klo 10.00) ilmoittautuneiden osalta jokainen pelaaja on saanut käyttää omaa harkintaa: saa pelata, mutta saa myöskin siirtää halutessaan pelinsä myöhemmin ilmoitettavaan ajankohtaan.  klo 13:00 erästä alkaen kaikki pelierät siirretään ja tavoitteena on löytää järjestäjän kanssa sopiva ajankohta kesäkuulta 2020. Myös finaalit siirretään pelattavaksi kesäkuulle alkukarsinnan jatkon jälkeen.

Nuoret ja juniorit
Alkukarsinta ja finaalit siirretään niin, että ne pelataan aikaisintaan kesäkuussa, mutta järjestäjän kanssa yhdessä sovittava päivämäärä voi olla myös elo-syyskuun aikana.

 Naiset  
Alkukarsinta ja finaalit siirretään niin, että ne karsinta alkaa aikaisintaan elokuussa, tarkempi aikataulu määritellään yhdessä järjestäjän kanssa.

Miehet  
Alkukarsinta ja finaalit siirretään niin, että ne karsinta alkaa aikaisintaan elokuussa, tarkempi aikataulu määritellään yhdessä järjestäjän kanssa.

Vammaiskeilailu Alkukarsinta ja finaalit siirretään niin, että ne pelataan aikaisintaan kesäkuussa, mutta järjestäjän kanssa yhdessä sovittava päivämäärä voi olla myös elo-syyskuun aikana. Myös Keila-cup osakilpailut siirretään.

Valtakunnansarjat:

Miehet ja naiset 
Viimeinen sarjakierros sekä finaalit ja karsinnat siirretään pelattavaksi yhden viikonlopun aikana kesäkuussa. Tarvittaessa liigat aloittavat viimeisen kierroksen pelinsä jo perjantaina ja lauantaina loppuun. Finaalit ja karsinnat pelataan sunnuntaina.

Seniorit 
Finaalit ja karsinnat siirretään kesäkuulle.

Veteraanit 
Finaalit ja karsinnat siirretään kesäkuulle.

Prioriteetti menee niin, että kesäkuussa pelataan valtakunnansarjat loppuun ja mikäli SM -kilpailujen finaaleille ei jää sopivaa ajankohtaa, niin ne siirretään syksylle.

Kilpailu- ja sarjavaliokunta ryhtyy toimiin uusien päivämäärien osalta ja niistä päätökset saadaan maaliskuun loppuun mennessä.

Junnu Tour:

Viimeisen Kouvolan osakilpailu perutaan ja Grande Finalen siirretään kesäkuulle samaan viikonloppuun seniorien valtakunnansarjafinaalien ja karsinnan kanssa.

Osakilpailun peruuttamisen perusteena on yksinkertaisesti mahdollisien pelipäivien loppuminen kesäkuulta ja seuraavan kauden Tour alkaa jo pyörimään elokuussa.

Ranking:

Ranking järjestelyoikeudet ovat tällä hetkellä Bowling oy:llä, mutta valiokunta esittää järjestäjälle suosituksena kauden viimeisen Ranking osakilpailun peruuttamista.

Muut kilpailut (viikkokilpailut, erikoiskilpailut, paikallissarjat, puulaakit, yms.)

Paikallisliittojen ja seurojen sekä kilpailuja järjestävien hallien on syytä harkita itse omaan toimintaansa liittyviä riskejä.  SKL esittää kuitenkin suosituksena että:

  • vältetään suurempia tapahtumia (mm. seuraottelut, joissa pelaajia tulee laajemmalta alueelta)
  • käytetään harkintaa tapahtuman koon mukaan. Järjestämistä pienemmissä ryhmissä tulee harkita erityisesti, jos osallistujia tulee laajemmalta alueelta
  • tiedotetaan aktiivisesti fyysisen kosketuksen välttämistä (mm. kättelyt, läpsytykset pois)

Erityisvapautus kilpailujen järjestäjille

Jos kilpailun ajankohtaa tai sen finaalia halutaan siirtää, niin lupaa ei erikseen tarvitse pyytää kilpailu- ja sarjavaliokunnalta, paikallisliiton ja järjestävän tahon sopiminen tässä riittää. Tämä erityisvapautus on voimassa kauden 2019-2020 loppuun asti.

Jokaiselta pelaajalta peräänkuulutetaan omaa harkintaa.  Jos tuntuu vähänkin sairaalta, niin älä ota riskiä ja tartuta sairautta keilakaveriisi osallistumalla tapahtumiin.

13.3.2020

Suomen Keilailuliiton hallitus