Tampereen TKK oli muita parempi senioreiden mestaruussarjan viidennellä kierroksella kotihallissaan Kaupissa ja nykäisi eron 600 pisteeseen.

Tampereella pelattiin samalla olosuhteella kuin edellisenä viikonloppuna miesten SM-liigaa. Olosuhde sopi TKK:n seniorijoukkueelle mainiosti ja se otti päivän seitsemästä ottelusta kuusi voittoa ja pelasi parasta keskiarvoa 618,4.

TKK:n joukkueen veturina toimi kierroksen pelaajan tittelin ottanut Petri Keituri, joka merkkautti keskiarvoksi 220,6, joka oli melko matalan tulostason kierroksella hieno lukema. Petri Mannonen ja Mika Lahti pelasivat myös yli parivauhtia, joten TKK:n vahvuus oli tasaisuus.

Ennen Tampereen kierrosta johtanut Helsingin GB oli koko päivän vaikeuksissa ja Varkauden Mainarit ohittivat helsinkiläiset sarjataulukossa ja nousivat toiseksi. Eroa kärkeen on 600 pistettä. GB on kolmantena 646 pistettä TKK:ta perässä.

TKK:n Petri Mannonen ei alkanut keulimaan hyvin menneestä kierroksesta huolimatta.
-Sarjoja on vielä paljon jäljellä, loppuun asti keilataan, Mane kertoi.

Mannonen olisi kaivannut ratahoitoa pelien väliin.
-Seitsemän peliä on aika paljon, vaikkakin olosuhde on suunniteltu pitkälle päivälle. Osa pelaajista aloitti mattapintaisilla palloilla, joka kulutti pelialuetta enemmän, Petri totesi.

Tampereella päivän toiseksi parasta peliä esitti Porin XO, joka voitti viisi peliä ja pelasi parivauhtia. Heidän ero TKK:hon kierroksella oli 203 pistettä, mutta XO säilytti saumat mitalipeleihin. Eroa GB:hen on sarjataulukossa alle 200 pistettä. Viidentenä oleva Helsingin Jyrä on jäänyt mitalipeleistä yli tuhat pistettä, joten heillä asiaa mitaleille ei tänä vuonna ole.

Tapiolan Patteri pelasi Tampereella hyvän päivän ollen päivän neljänneksi paras joukkue ja se tiesi samalla sitä, että he ottivat viimeisen jatkosarjan paikan Kokkolan CPS ja Helsingin Boltsi-72 matkaavat karsintoihin.

Jatkosarja pelataan Helsingin Talissa 19.6. yksipäiväisenä joukkueiden toiveesta. Tällöin kuusi joukkuetta pelaavat kaksikertaisen sarjan eli 10 ottelua ja tämän jälkeen kolme parasta pelaavat porraspelit mitaleista.

Karsintaan CPS:n ja Boltsi-72:n kanssa matkaavat Kouvolan AS, Turun K-29 ja Helsingin Tornados. Kuudes joukkue ratkeaa lohko 1:n viimeisellä kierroksella 19.6. Karsinta pelataan Tampereella 20.6.