Miesten SM-liigan kauden päätöskierroksen avauspäivä on saatu päätökseen. Tampereen TKK oli päivän vahvin joukkue ja nousi vahvasti kiinni mitalitaistoon. Sen sijaan TPS varmisti jo runkosarjan voiton sekä paikan liigafinaalissa.

TPS:llä on nyt peräti 97 sarjapisteen kaula ennen sunnuntain viimeisiä runkosarjaotteluita, joten tuota eroa ei enää kiinni oteta, kun huomenna jaossa on maksimissaan 80 pistettä per joukkue. TPS oli myös lauantaina päivän toiseksi tehokkain joukkue, vaikka siltä puuttui vahvuudesta Jesse Kallio ja Tony Ranta.

Toisena on samalta sijoitukselta kierrokselle lähtenyt Lahden Bay, joka onnistui vahvan päivänsä ansiosta säilyttämään asemansa voitettuaan kuudesta pelistä kuusi.

Päivän joukkue sarjapisteissä mitattuna oli kuitenkin TKK, joka voitti kaikki ottelunsa ja nousi päivän aikana neljänneltä sijalta GB:n ohi kolmanneksi ja nyt joukkueiden välillä on ennen sunnuntain pelejä 20 sarjapistettä. Neljäntenä olevan GB:n takana viidentenä on puolestaan kestomenestyjä Mainarit, jolla alkaa olla tiukka paikka. Kolmanteen sijaan sillä on jo  58 pistettä matkaa.

TKK:lla pelasi koko lauantain sama kova kolmikko Petri Mannonen, Petteri Salonen ja Jarno Lahti.

Mannonen oli myös henkilökohtaisissa tuloksissa päivän paras: kuuteen sarjaan 1349 pistettä ja komea keskiarvo 224,83. Kokenut keilaaja muistutti, ettei mitään ole vielä saavutettu, kun huomenna pelit jatkuvat. TKK:lla ja GB:llä on vielä keskinäinenkin ottelu pelaamatta, joten kaikki on auki.

– Meillä oli hyvää tänään se, että useampi tiukka peli onnistuttiin kääntämään omilla hyvillä suorituksilla ja se oli meille tärkeä asia. Huomenna on pitkä päivä ja tiukkaa tulee varmasti, jos mitalipeleihin haluaa yltää. Mikään ei ole todellakaan ratkennut, mutta onneksi tämän päivän suorittamisella annettiin itsellemme mahdollisuus huomiselle, Mannonen sanoo.

Hän heitti myös lauantaina yhtä vajaa täydellisen sarjan, eli 299 pistettä.

– Meille olisi erittäin tärkeä asia päästä mitalipeleihin. Sen takia näitä pelejä pelataan ja kierretään joka kausi. Sitä kovasti halutaan. Meillä on täällä hyvä porukka kasassa ja tänään Salosen ja Lahden kanssa autoimme hyvin toisiamme. Huomenna on päivä uusi ja yhtä tärkeä päivä kuin tänään, Mannonen sanoo.

Myös liigakarsintapaikkojen suhteen peli on vielä miesten SM-liigassa auki. Joensuun JoesGoldilla on jo tuskainen paikka, kun sen pitäisi huomenna kiriä huomenna 38 pisteen ero kiinni välttääkseen paikan karsinnoissa. Toiseksi viimeisenä on tällä hetkellä GH, mutta sillä on vain kymmenen pistettä Seinäjoen WRB:hen, joka lähtee huomenna taistelemaan säilyttääkseen liigapaikkansa suoraan.

Lauantain lopulliset tulokset:

Sarjataulukko ja lauantain tulokset

Henkilökohtaiset tulokset

Tarkat tulokset ottelut 1-2

Tarkat tulokset ottelut 3-4

Tarkat tulokset ottelut 5-6

 

Teksti ja kuvat: Henri Havusela

 

Aikaisemmin tässä uutisessa seurattiin päivän etenemistä:

1.ottelut 

Heti avausotteluissa nähtiin mielenkiintoisia tuloksia. TPS on sarjataulukon kärjessä ”yksin läpi”, mutta kahdesta muusta mitalipelipaikasta tullaan viikonloppuna käymään kova taisto. Mainarit otti heti kärkeen tärkeät pisteet GB:ltä (14-2), ja TKK siirtyi välittömästi sarjataulukon kolmannelle sijalle voitettuaan oman avausottelunsa Mistralia vastaan 12-4. Lahden Bay otti puolestaan tärkeät 14 pistettä ja joukkue on todella vahvasti kiinni sarjataulukon kakkossijassa.

TPS:lle jälleen heti täydet 16 pistettä Seinäjoen WRB:tä vastaan. Avausotteluiden parhaasta henkilökohtaisesta tuloksesta vastasi Mistralin Otso Kahila 247 pisteellään.

2.ottelut 

GB:llä on heikko päivän alku, kun helsinkiläiset häviävät myös toisen ottelunsa Patteria vastaan. Sen sijaan Mainarit, TKK ja Bay voittavat omat ottelunsa, joten kärkikolmikko sarjataulukossa jatkaa pisteiden keräämistä, minkä lisäksi Mainarit pitää itsensä edelleen iskuetäisyydellä.

Liigakarsintapaikkojen osalta Joensuun JoesGold ei meinaa saada kiriä häntäpaikalta aikaiseksi, kun joukkueella on kasassa vain kaksi raskasta pistettä. Myös WRB:llä on kasassa samat kaksi pistettä ja joukkue on nyt toiseksi viimeisellä sijalla, mutta aivan edellä olevien joukkueiden takana.

Eniten sarjapisteitä kahdesta ottelustaan on kerännyt vähemmän yllättäen TPS.

TKK:n Petri Mannonen tekee yhtä keilaa vajaan täydellisen sarjan, ja 299 pisteen turvin hän on toistaiseksi päivän tehokkain pelaaja.

3. ottelut 

TPS, Mainarit, Bay ja TKK jatkavat voittojen tiellä, minkä lisäksi GB nappaa päivän avausvoittona WRB:stä, joten kärjen osalta voimasuhteet pysyvät samana.

Huomionarvoista on myös RäMeen vahva tekeminen, kun joukkue on kerännyt eniten keilapisteitä tänään ja sarjapisteitäkin viidenneksi eniten. Sarjataulukossa joukkue on komeasti kuudentena Mainarien takana.

TKK:n Petri Mannonen ja RäMeen Henry Laine ovat molemmat ylittäneet komeasti kolmessa sarjassa yli 700 pisteen rajan.

4. ottelut 

TPS kaataa kylmän suihkun Mainareille, jotka yrittävät vielä pääsyä kolmen parhaan joukkoon. Turkulaiset nappaavat Mainareita vastaan 14-2-voiton, mikä hankaloittaa varkauslaisten urakkaa varsinkin, kun TKK, Bay ja GB voittavat omat ottelunsa.

GB on kahden perättäisen voittonsa ansiosta vain 18 pisteen päässä kolmannesta sijasta. TKK:n kolmikko Petteri Salonen-Petri Mannonen-Jarno Lahti kohtaavat vielä tänään Bayn sekä Mainarit. Päivän tehokkain joukkue on edelleen sarjakärki TPS, joka on kerännyt neljästä ottelustaan 60 sarjapistettä. Petri Mannonen jatkaa kovaa tahtia henkilökohtaisten pisteiden kärjessä, neljään sarjaan 950 pistettä.

5. ottelut 

GB:n Pyry Puharinen tekee tärkeään paikkaan ison 267 sarjan, minkä anisosta helsinkiläiset ottavat tärkeän voiton TPS:stä 14-2. Myös kolmantena sarjataulukossa oleva TKK ottaa samat 14 pistettä tärekässä ottelussa Bayta vastaan, joten ero pysyy GB:n ja TKK:n välillä edelleen 18 sarjapisteessä.

Samalla TKK nappaa kiinni päivän joukkueen titteliin, kun yhdet ottelut ovat pelaamatta. Mainarit puolestaan häviää Patterille puhtaasti 16-0, joten kestomenestyjän paikka mitalipeleissä alkaa karata kokonaan käsistä.

Päivitämme kattavammin päivän tapahtumista, kun kuudennet ottelut saadaan päätökseen.

6. ottelut 

TKK sinetöi päivänsä ottamalla kuudennen voittonsa Mainareista 14-2. Samalla tämä tarkoittaa Mainareille 58 pisteen eroa mitalipeleihin, mikä pitäisi huomenna kiriä kiinni. TPS päättää päivänsä puhtaaseen 16-0-voittoon Mistralista, ja turkulaiset ovat jo varmistaneet runkosarjan voiton. GB ottaa tärkeät 14 pistettä viimeisestä ottelustaan ja se lähtee sunnuntaina jahtaamaan kolmatta sijaa. Myös Bay voittaa viimeisen ottelunsa ja sillä on vankka ote kakkossijasta.