TKK otti tanakan otteen seniorien mestaruussarjan kärkipaikasta Porissa keilatulla kierroksella. Tamperelaiset voittivat kaikki seitsemän otteluaan kovatasoisessa kilpailussa. Rataolosuhde osoittautui juuri niin helpoksi, kuin halli-isäntä Ilkka Nenonen ennakoi. Viisi joukkuetta kahdeksasta keilasi päälle parivauhtia, eivätkä ne kolmekaan kauas jääneet. Parasta tulosta kaatoi kierroksen kakkonen, Tornados, joka kirjasi komeat lukemat 859,7, mutta saavutti vain neljä voittoa. Toiseksi tehokkain oli kolmen voiton Patteri ja kolmas TKK, mutta voittobonusten ansiosta TKK siis otti kierrosvoiton. Eroa Tornadokseen kertyi 257 pistettä. Kierroksen kolmonen oli Ysisata Varkaudesta, joka voitti viisi matsiaan. Kierroksen ehdoton yllätys oli piikkipaikalta Poriin lähtenyt GB, joka voitti vain kaksi otteluaan kierroksen toiseksi heikoimmalla keskiarvolla.

Sarjataulukossa TKK otti kärkipaikan haltuunsa ja teki sen reilulla erolla, kun ennen Porin kierrosta edellä olleet GB ja XO epäonnistuivat. TKK:n ero kakkoseksi nousseeseen Tornadokseen on 306 pistettä. Kotihallissaan pettymyksen kokenut XO on sarjataulukon kolmantena 579 pistettä TKK:n takana. GB putosi neljänneksi ja Patteri tulee viidentenä, kuudetta paikkaa pitää Ysisata. Runkosarjaa on vielä yksi kierros jäljellä, mutta varmana voidaan pitää, että Jyrä ja Juvel-Team eivät pääse mitalisarjaan, vaan joutuvat karsimaan sarjapaikastaan.

TKK:n kärkimies Petri Mannonen oli tietenkin hyvillä mielin heti pelien jälkeen:

• Yleiskommenttina kierrokselta voisi sanoa, että oli kohtuullinen tulostaso ja että Porissa on aina kiva keilata.
  • Ratapareissa on aina vähän eroa, keskiarvo ei sellaisenaan kerro kaikkea. Nyt jäätiin siinä mielessä kolmanneksi, mutta tiukat pelit onnistuttiin kohtuuprosentilla, kaikki, kääntämään kotiin. Onnistuttiin tärkissä paikoissa.
  • Olosuhde oli sellainen, kuin odotettiin, helppo oli osua. Kun radat hidastui, siirtymisen kanssa piti olla hereillä, se aiheutti haasteita.
  • Sarjassa kohdataan kaikki joukkueet vielä kolme kertaa, joten sijoitukset voivat vaihdella. Vaikka piste-ero on melko suuri, Ysisatakin on vielä mukana kuvioissa.

Kierroksen parhaan sarjan, 959, teki Ysisata. Varkautiset latoivat toisenkin seuran nimimerkin, ysisatasen, 931. Patteri ja Jyrä kirjauttivat molemmat parhaikseen 943.

Henkilökohtaisesti parasta keilailua esitti Tornadoksen Jarmo Sinilaakso, joka teki seitsemään sarjaan tuloksen 1606 (keskiarvo 229,4). Mannonen jäi viisi pistettä, mutta eri sataluvulle. Kolmas oli niin ikään Tornadoksen Peter Strömberg, 1581.

Kausilistaa johtaa Sinilaakso, joka on keilannut 28 sarjaa keskiarvolla 216,9. Toisena on tässäkin Mannonen, 215,8/28 ja kolmantena XO:n Antti-Pekka Lax, 214,1/21.

Mestaruussarja jatkuu jo kahden viikon päästä Hämeenlinnassa, jossa keilataan runkosarjan viimeinen kierros. Maaliskuun lopussa pelataan kuuden parhaan joukkueen mitalisarjan tuplakierros ja sen jälkeen mestaruus ratkotaan kolmen parhaan pudotuspelillä.

Kuva: Ilkka Nenonen