PBA:n kevään huipentuma, mestarien kohtaaminen Tournament of Champions, lähenee loppuaan. 24 sarjan round robinin jälkeen on löydetty viisi miestä rymistämään porraspeliä. Valitettavasti Osku Palermaa ei tuohon joukkoon yltänyt, vaikka hän hyvän kisan pelasikin. Osku kohensi sijoitustaan alkuvaiheessa, mutta loppua kohti peli ja sitä myötä tilanne heikkeni.

Ensimmäisen kahdeksan sarjan osioon Palermaa voitti neljä otteluaan ja kohensi sijoitustaan kahdella. Isoja sarjoja ei tuohon blokkiin sopinut, parhaat olivat voitoissa Brad Milleristä, 225 ja David Krolista, 224. Myös tappiomatsi Matt Ogelelle oli hyvää peliä, 223-269. Miinuspuolelle menivät tappiot Kyle Shermanille 182-189 ja Dick Allenille 183-204, jotka olisi ollut mahdollista kääntää voitoiksi.

– Eipä ole iltasessiosta muuta sanomista, kuin että oma skarppiuteni harmittaa. Oma käytännössä olematon keilailu näkyy. Aamusessiossa pari aivan naurettavaa missiä ja nelosmerkin vasemmalle meneminen ei onnistu kropan/pään kanssa.
Näytti/tuntui siltä, että radalla oli hieman lisää liukua, mikä myös sitten antaa hieman lisää palautusta reunemmalle.
OK blokki, tosin eipä siitä mitään tullut. Töitä jatketaan!

Toinen sessio sujui Palermaalta mallikkaasti, kuusi voittoa kahdeksasta ja muutama komea päänahka. Noiden myötä Ode nousi lyhyesti jopa sijalle 14, mutta putosi jatkossa siitä pari pykälää. Makein oli tietysti heti ensimmäinen peli, jossa Jason Belmonte kaatui 212-199. Bill O’Neillin sarja suomalaista vastaan meni marinoiksi, kun hän teki neljä tyhjää kuuteen viimeiseen ruutuun. Osku pokkasi 218-146 voiton. Seuraavat kolme sarjaa Palermaan peli oli vinossa, sarjoiksi tuli vain 152, 200 ja 172. Tuo viimeinen kuitenkin riitti voittoon BJ Mooresta, joka alkutuplan jälkeen joutui syöksykierteeseen. Siinä vaiheessa viidentenä ollut Moore lipsautti sarjan loppuun viisi tyhjää peräjälkeen, ja vielä kuudennen seuraavan sarjan alkuun. Oskua vastaan hän sai vain 142. Piristiköhän tuo Palermaata, kun hän paukutti perään kaksi voittoa sarjoin 234 ja 248.

– Vuoristorata blokki, kiva loppu, en tiedä mistä sen löysin. 😊Onnekas määrä voittoja. Työpeli jatkuu. Pitkiä päiviä nämä. 10.00 alkaa ja 21.30 about valmiita joka päivä. Jet lag väsyttää niin nuppia kuin kroppaa, mutta taistellaan.
Oma keilailumäärä on ollut todella vähäistä tänä vuonna ja sen takia ei ole yhtään luottoa mennä ylemmäs ja käsi jää lyhyeen kun ei uskalla, eli suorempaa yritetään tricksejä, Ode jutteli pelin jälkeen.

Kolmannessa blokissa Osku keilasi hyvin, mutta voitot jäivät vähiin, vaikka iltapeli alkoikin makealla voitolla EJ Tackettista 217-215. Vain kaksi kertaa hän jäi alle parin ja tappiot tuli ihan mukavilla sarjoilla, mm. Jason Sternerille 225-236 ja Tom Daughertylle niukasti 223-225. Sijoitussarjassa ”Boog” Krolia vastaan tuntui jo iskeneen väsy, sen Ode hävisi 180-244. Samalla Krol nousi ohi ja Palermaa päätyi lopulta sijalle 22. Viikon uurastuksen palkinnoksi Osku saa 5400 dollaria.

– Aika harmittava viimeinen kierros. Mielestäni pelasin hyvin, mutta vastukset päättivät heittää kovasti. Ok viikko silti, harmitteli Palermaa lopuksi.

42 sarjan keilailun jälkeen porraspelien korkeimmalle askelmalle nousee kauden vaisuhkosti keilannut Anthony Simonsen. Muut televisioon menevät miehet ovat Tackett, Ogle, Marshall Kent ja Sterner. Kärkipäässä erot olivat selvät, eikä sijoitussarjassa muutoksia tullut, paitsi… Sterner oli tanakasti viidentenä 76 pistettä ennen viimeistä sarjaa, mutta nuori sensaatiovasuri Eric Jones halusi vielä mukaan porraspeliin. Hän löi kaatoa toisensa perään ja voitti Sternerin 278-237, mutta jäi lopulta kuudenneksi harmittavan pienellä erolla, vain viidellä pisteellä.
Kovasti näyttää kärkiviisikko tutulta. Kentiä lukuun ottamatta kaikki kaverit olivat mukana myös viime vuoden porraspelissä. Silloin viidentenä oli Belmonte, joka peittosi kaikki nousten voittoon. Tänä vuonna Belmo jäi sijalle 11.

Porraspeli keilataan sunnuntaina klo 20. Ennen sitä Tomas Käyhkö nähdään viimeisen kerran tällä kaudella, kun PBA Elite Leaguessa keilataan kaksi viimeistä ottelua. Käyhkön LAX kohtaa Portland Lumberjacksin lauantaina klo 23 alkaen.