Tomas Käyhkö juhlii toista peräkkäistä Suomen mestaruutta! Käyhkö kaatoi loppuottelussa Joonas Jehkisen lukemin 479–399. Simon Tissarinen nappasi pronssia, mikä oli hänelle uran ensimmäinen aikuisten SM-mitali.

Tomas Käyhkö on tuore miesten Suomen mestari! Käyhkölle mestaruus on toinen peräkkäinen, sillä hän sai kultaa myös viime syksyn SM-kisoissa Talissa. Viimeksi puolustava mestari on voittanut Suomen mestaruuden vuonna 2001, kun Lasse Lintilä oli ykkönen vuosina 2000 ja 2001.

SM-finaalin tulospalvelu tästä linkistä.

Kaksi mestaruutta reiluun puoleen vuoteen

– Hyvä fiilis. En tiedä, kuinka moni on Suomen mestaruuden voittanut kahdesti peräkkäin, kun ei sitä yhtäkään tule helpolla, Käyhkö totesi.

Joonaksella [Jehkinen] rupesi palloreaktio menemään huonommaksi ensimmäinen semifinaalipelin jälkeen ja sain siinä otettua vähän etumatkaa. Tiedän kuitenkin hänen olevan niin hyvä keilaaja, että odotin vain, koska hän tekee kaatojonon. Siinä ei voinut löysäillä yhtään ja yritin keskittyä heitto kerrallaan, Käyhkö analysoi loppuottelua.

Suomen mestaruus oli Käyhkölle jo toinen peräkkäinen.

Suurta eroa tuplavoittaja ei mestaruuksiensa välille tee, vaan molemmat nousevat korkealle arvostustaulukossa.

– Tämä oli aikalailla yhtä hieno mestaruus kuin edellinenkin. Nyt oli toki se pelillinen ero, että johdin täällä finaalia jokaisen osion jälkeen, kun viime SM-kisoissa se oli enemmänkin sellaista takaa-ajoa, Käyhkö tuumasi.

Seuraavaksi hän suuntaa pian alkaviin EM-kotikisoihin. Suomen mestaruudesta ei ole ainakaan haittaa arvokisojen alla.

– Tästä saa lisää itseluottamusta. Olen sellaisessa kunnossa, että voin odottaakin jonkinlaista menestystä, mutta sen näkee sitten. Kotikisat ovat harvinainen asia, joten on totta kai hienoa päästä edustamaan Suomea.

Toiselle uran viides ja toiselle uran ensimmäinen henkilökohtainen SM-mitali

Hopeaa voittaneelle Joonas Jehkiselle kyseessä oli jo viides henkilökohtainen SM-mitali. Palkintokaapista löytyvät myös mestaruus vuodelta 2019 sekä pronssia vuosilta 2008, 2014 ja 2015.

– Tiesin, ettei minulla ole entuudestaan SM-hopeaa, enkä sitä lähtökohtaisesti toki halunnutkaan. Loppupeleissä tämä oli kuitenkin mukava hopea ja olin erittäin tyytyväinen suoritukseeni koko viikonlopun osalta. Oli tiukkaa taistelua ja pystyin nostamaan itseni mitalipeleihin asti. Nyt on takki aika tyhjä ja edessä on keilailutauko, hopeamitalisti Jehkinen sanaili.

Tissarinen ja Jehkinen kohtasivat semifinaalissa.

19-vuotias pronssimitalisti Simon Tissarinen oli varsin tyytyväinen lopputulokseen. Uran ensimmäinen miesten SM-mitali lämmitti nuoren taiturin mieltä.

– Tein paljon töitä, että pääsin mitalipeleihin ja nyt kun mitali on kaulassa, niin on varmasti tyytyväinen olo vähän pitempäänkin, Tissarinen sanoi.

– Olin hieman yllättynyt, että keilasin noinkin hyvin ja ensimmäinen aikuisten mitali tuntuu hyvältä. Semifinaalissa alku meni varmasti vähän jännityksen piikkiin, eikä tuon tason vastustajalle saisi antaa yhtään siimaa. Kokonaisuuteen olen kuitenkin tyytyväinen ja tämä menee saavutuksissani junioreiden EM-pronssin kanssa samaan kastiin.

482 –511

Sunnuntain tapahtumat lähetettiin SKL:n YouTube-kanavalla, selostajina Timo Palermaa ja Pertti Tapola. Katseltavissa tästä.

Jehkinen loppuotteluun Käyhköä vastaan, Tissariselle pronssia

Kokenut Jehkinen avasi semifinaalin nuorta Tissarista vastaan vakuuttavasti voittamalla avaussarjan 276–204. Tissarinen sai karistettua isoimmat jännitykset pois ja oli loppukirin aika. Tissarinen tykitti toiseen peräti 278, mutta Jehkisen johto piti, kun hän heitti myös mainiosti sarjaksi 235. Jehkinen loppuotteluun kahden sarjan yhteistuloksella 511–482 ja Tissariselle pronssia.

Kärkikolmikko selvillä

11 jännittävää round robin -sarjaa on nyt pelattu ja mitalipeleihin jatkava kolmikko on selvillä! Vakuuttavasti koko päivän pelannut Tomas Käyhkö nappasi kärkipaikan tuloksella 6450. Toisen sijan otti Joonas Jehkinen (6371) ja kolmanneksi nousi lopulta Simon Tissarinen (6255). Tissarinen esitteli huikean loppukirin heittämällä viimeiseen sarjaansa peräti 290. Jarno Lahti tipahti täten lopulta neljänneksi 18 pisteen päähän mitalipeleistä.

Semifinaalissa kohtaavat siis Jehkinen ja Tissarinen. Pudotuspelit pelataan kahden sarjan yhteistuloksella. Semifinaalin voittaja kohtaa loppuottelussa Käyhkön.

Kahdeksan sarjan tilannekatsaus

Käyhkö on yhä kärjessä, tulosta tänään 1826 ja kokonaistulos 5682. Jehkinen väijyy toisena tuloksessa 5624 ja Lahti on nostanut itsensä kolmanneksi (5524). Kahdeksasta pelistään peräti seitsemän voittanut Tissarinen nousee koko ajan, nyt hän on jo neljäntenä vain viiden pisteen päässä Lahdesta. Lenni Juutilainen on viidentenä, mutta jäänyt Tissarisesta jo 70 pistettä. Oksasen pari huonompaa sarjaa ovat tiputtaneet hänet kuudenneksi 25 pisteen erolla Juutilaiseen.

Neljän sarjan tilannekatsaus

Round robinia on nyt takana neljän sarjan verran. Kärkikolmikko on Tomas Käyhkö, Joonas Jehkinen ja Niko Oksanen. Jarno Lahti on neljäntenä vain viiden pisteen päässä mitalipeleistä.

Kovinta tulostahtia on keilannut toistaiseksi jo kuudenneksi noussut Pyry Puharinen, jolla on kolmanteen sarjaan tulleen 300-sarjan avustuksella peräti 1015 (ka. 253,7). Bonuksia on rohmunnut eniten Simon Tissarinen, joka on voittanut kaikki neljä peliään. Hyvä vire on nostanut Tissarisen viidenneksi.

Teksti & kuvat: Markus Viljanen