Mainareiden Tomas Käyhkön kova keilakunto kestää. Tämän vuoden Suomen mestari ja tuore MM-kisojen hopeamitalimies voitti Mikkelin Keilakukossa pelatun Bowlers of  Mikkeli-seuran (Boom) järjestämän kovatasoisen kilpailun. Hienossa loppukilpailussa nähtiin nykyisen Suomen mestarin lisäksi kolme entistä Suomen mestaria – kaikki vieläpä itäsuomalaisia.

Käyhkön voitto ei kuitenkaan ollut läpihuutojuttu, sillä vuoden 2019 Suomen mestari ja Käyhkön seuratoveri, keilahuipulle pienen tauon jälkeen palannut Joonas Jehkinen otti huiman loppukirin mutta ruudut loppuivat hänen kannaltaan vähän kesken.

Loppukilpailijat ratkaisivat järjestyksensä suoraan 8 sarjan pelillä. Alkusarjoissa Joonas Jehkinen ja TPS:n Jesse Kallio hallitsivat kilpailua, mutta toisen sarjan ongelmien jälkeen Tomas Käyhkö lämpeni kisaan ja ohitti ensin Jehkisen ja sitten Kallion ja piti johtopaikkaa voittoon saakka.

Tomas Käyhkö voitti kilpailun kovalla tuloksella 1910, sarjakeskiarvo oli yli 238. Kuusi viimeistä sarjaansa Käyhkö keilasi hurjalla 253 pisteen keskiarvolla. Loistavasti kaatoi myös Joonas Jehkinen, jonka kaksi viimeistä sarjaa (277 ja 269) nostivat hänet aivan Käyhkön tuntumaan ja kisassa toiseksi 13 pistettä Käyhkölle hävinneenä.

Imatran Slaikkareiden Petri Siivonen sijoittui kilpailussa kolmanneksi 29 pinnaa Jehkiselle hävinneenä. Vuoden 2016 Suomen mestari Varkauden Ysisadan Kari Hurri kaatoi 5 viimeistä sarjaansa tehokkaasti 246 pisteen keskiarvolla ja hän rynni lopputuloksissa neljänneksi niukasti ohi Jesse Kallion.

Järjestävän seuran Jari Aikioniemi keilasi hienosti pisteet 1769 ja hän sijoittui 6.tilalle kukistaen muun muassa kilpailun neljännen Suomen mestarin (2020), Mainareiden Juho Rissasen. Alkukilpailun parhaat pinnat 1195 viiteen sarjaan kaatanut Rissanen oli seitsemäs pistein 1730. Kahdeksanneksi sijoittui St.Michel Bowlersin Timo Liukkonen (1703).

Tomas Käyhkön toinen sarja (179 ) notkahti harvinaisen alas.

– Olosuhde muuttui mutta löysin nopeasti oikean peli-idean ja tein onnistuneen pallon vaihdon.

Tomas Käyhkö valmistautuu kovassa pelikunnossa Talin keilahallilla tammikuussa järjestettäviin EM-kisoihin.

– Pitää toivoa ja luottaa, että keilakunto kestää hyvänä. Toivoa pitää sitäkin, että EM-kisat myös pystytään järjestämään pahenevasta tautitilanteesta huolimatta.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Matti Laitinen