Yhdysvaltain ammattilaisjärjestö PBA:n tämän vuoden kiertue alkoi Woodland Bowlissa Indianapolisissa U.S. Openin karsinnalla. 108 miestä haki 21 viimeistä paikkaa vuoden ensimmäiseen major-turnaukseen, mukana oli myös Tomas Käyhkö.

Tomaksella hyvä alku, 211+225+256=692 ja sijoitus oli viidentenä siinä vaiheessa ja homma vaikutti olevan hallussa. Sitten loppupään radoilla tuli vain 165 ja 154. Jälkimmäiseen tuli kaksi tuplaa ja viisi tyhjää, niistä kolme sarjan loppuun. Yhteistulos 1011 riitti vain sijalle 25, 17 pistettä katkon alapuolella. Hallin toisessa päässä radoilla 17-18 meno muuttui, kolme kaatoa alusta ja sitten neljä ysipaikkoa. Loppu kaatoja umpeen antoi mukavasti 246, yhteensä 1257 ja taas oltiin katkon yläpuolella, sijalla 16 ja 24 pistettä plussan puolella.

Tomasin seitsemäs sarja alkoi tuplalla, sitten tuli taas paikkojono, nyt kolme kasia peräjälkeen ja yksi ysipaikko. Lopun triplalla sarjaksi tuli mukava 222, mutta viimeiseen sarjaan jäi kuitenkin tehtävää, kun tuloskortissa oli 79 päälle parin ja sijalukuna sama 16. Eroa katkoon oli 29 pistettä.

Kahdeksannessa sarjassa Tomas lähetti pallonsa radalle vasemman rännin päältä heittäen sitä ilmassa useamman metrin kohti kuutosnuolta. Avausheitto osui taskuun, mutta pystyyn jäi seiska-kymppi, josta ei tietenkään paikkoa tullut. Kaksi seuraavaa pesäosumaa olivat kaatoja. Kasiruudun huono avaus ja klippi 3-6 keiloista veti homman tiukaksi. Ysin kaadon päälle kymppiin tullut tupla näytti tyydyttävän miestä kovasti. Kädet ristiin rinnalle ja iso huokaus. Ylimääräinen oli huono heitto, mutta ylipuolen kaato taisi viimeistään ratkaista jatkopaikan Tomakselle. 203 ja kokonaistulos 1682 (keskiarvo 210,3). Käyhkön loppusijoitus oli 15. ja eroa karsintarajaan jäi ruhtinaalliset 37 pistettä. Karsinnan parhaan tuloksen teki Nathan Smith, 1800, (225,0).

Tomas oli tietenkin tyytyväinen päiväänsä ja kommentoi lyhyesti tuntojaan pelin jälkeen:

• Tuli pari tiukempaa rataparia ja lähin vähän liikaa etsiskelemään parempaa keilareaktiota ja tuli samalla huonompaa keilaamista. Rankka peli oli mutta riittävästi tuli ja pääsee keilaamaan lisää.

Varsinainen U.S. Open alkaa tiistaina, mukana ovat myös Osku Palermaa ja Santtu Tahvanainen. Kolmena ensimmäisenä päivänä keilataan kahdeksan sarjaa kunakin ja 24 sarjan jälkeen perjantaina aamuyön tunteina Suomen aikaa porukka karsitaan 24 keilaajaan. Nämä onnekkaat ja taitavat keilaavat täyden round robinin, siis 24 sarjaa perjantain ja lauantain aamupäivän aikana paikallista aikaa. 48 sarjan jälkeen yhdeksän miestä jatkaa porraspeleihin. Lauantain aamutunteina sijoille 5-9 päätyneet keilaajat pelaavat yhden sarjan pudotuspelit ja tuon session voittaja etenee sunnuntain peleihin, jossa siis on jäljellä viisi keilaajaa ja he ratkovat voiton ja isojen rahojen kohtalon. Voittajalle on tiedossa sata tuhatta dollaria ja muille sitten vähemmän. Rahojen lisäksi voittaja saa himoitun vihreän takin ja komean pystin.

Alkupeleissä on jokaisessa blokissa eri hoito. Keilaajia riittää kolmeen erään ja ennen jokaista erää tehdään hoito, eli kaikki keilaavat hoidetuilla radoilla. Round robinista alkaen käytössä on neljäs hoito, sama sitten koko turnauksen loppuajan.

Tomakselle tuli myös muita hyviä uutisia, kun hän sai menneen kauden menestysten takia kutsun World Series of Bowlingiin, joten sinne ei tarvitse karsia. Saman kutsun sai myös Euroopan mestari Joonas Jähi. WSOB keilataan maaliskuussa.