Mainareiden Tuomas Käyhkö voitti Mikkelin uuden keilahallin avajaiskilpailun. All Starsin Mika Oksanen pisti Käyhkölle kuitenkin tiukasti kampoihin – ennen kahta viimeistä sarjaa miesten eroa oli vain yksi piste. Kaksintaistelu tarjosi yleisölle jännittävän keilailutapahtuman.

Keilakukko Mikkelin ensimmäisen kilpailun loppukilpailu oli korkeatasoinen. Loppukilpailun ensimmäisessä 4 sarjan osiossa Tomas Käyhkö kaatoi keiloja erittäin tehokkaasti ja kaunis sarjakimara 258, 279, 235 ja 238 ja pisteet 1010 veivät hänet lähes sadan pisteen karkumatkalle toiseksi kaataneesta Mika Oksasesta ja Varkauden WBT:n Jaakko Peltosesta

Round robin aloitettiin hurjilla kaatojonoilla. Mika Oksanen taskutti 280 ja kun hän nappasi vielä bonukset kahdesta seuraavastakin sarjasta (212 ja 247), Oksanen oli kolmen sarjan jälkeen jo 87 pinnaa kaksi peliä hävinnyttä Tomas Käyhköä edellä. Kun Käyhkö tuskaili kolmanteen sarjaansa vain 168, myös TKK:n Jarno Lahti ohitti Käyhkön kovalla aloituksellaan 255, 279 ja 216.

Hurjassa vireessä oleva Käyhkö heräsi ja teki tarvittavat pelimuutokset. Hän pudotti seuraavat voittosarjansa lukemiin 258 ja 249 ja ennen kahta viimeistä sarjaa Oksanen oli enää vain pisteen edellä.

Käyhkö palasi kärkipaikalle kuudennessa matsissa, missä hän kaatoi voittosarjan 243 ja 237 tehnyt Oksanen hävisi pelinsä. Viimeisessä sarjassa Oksanen ei pystynyt kuromaan Käyhkön etumatkaa kiinni. Käyhköllä hyvä viikonloppu – voitto lauantaina Imatralla ja sunnuntaina Mikkelissä!

Jarno Lahti hävisi viidestä viimeisestä pelistään neljä ja hän putosi kisassa neljänneksi. Jaakko Peltonen nappasi viisi voittoa ja palasi viimeisessä sarjassa kisan kolmanneksi.

Mikkelissä ammattikorkeakoulussa opiskeleva Käyhkö pelasi päivän 11 sarjaansa hyvällä 235 pisteen sarjakeskiarvolla.

– Peli oli aika hyvin hallussa. Toisen ja kolmannen sarjan heikon hetken jälkeen heitto löytyi taas kun vaihdoin pelikulmaa ylemmäksi ja hiljensin hieman heittoa. Mukavahan tässä ilman hämminkejä toimineessa uudessa hallissa oli ottaa hyvin järjestetyn avauskisan voitto, myhäili Käyhkö keilarupeamansa jälkeen.

Luukas Väänänen nappasi voiton B-finaalissa.

Joe´s Goldin nuori keilalupaus Luukas Väänänen voitti Keilakukko Mikkelin avajaiskilpailun B-finaalin hyvällä 6 sarjan tuloksella 1384. Niukasti 16 parhaan A-finaalista jäänyt Väänänen pisteli B-finaalissa pöytäkirjaan komean sarjakimaran 251, 207, 226, 213, 222 ja 241 (ilman tasoituksia).

Tiimin Hannu Timonen oli kisan toinen tuloksellaan 1335.

Kilpailun järjestivät mm. Joonas Jehkisen vetämä Keilakukko Mikkeli ja St,Michel Bowlers.

Teksti ja pääkuva: Markku Lahikainen