Mainareiden Tomas Käyhkö voitti Mikkelin keilahallissa pelatun syyskisan.

Kovia sarjoja kaatanut Käyhkö kukisti kahden sarjan finaalissa St.Michel Bowlersin Teemu Oinosen pistein 454-436. Näin Mikkelissä asuva maajoukkuekeilaaja pääsi maksamaan vähän kalavelkoja, sillä Oinonen voitti Käyhkön syyskuussa Mikkelin Keilakukossa pelatun kilpailun finaalissa.

Loppukilpailun ensimmäisen neljän sarjan osion ylivoimaisesti tehokkain keilaaja oli Boomin Jari Aikioniemi, joka kirjautti komean sarjakimaran 253, 226, 239 ja 268 – yhteistulos 986 tarkoitti muhkeaa lähes 250 pisteen sarjakeskiarvoa. Jatkoon keilasivat myös Oinonen (898), Käyhkö (840) sekä St.Michel Bowlersin keilaajat Pekka Pukkila (831), Timo Liukkonen (817), Väinö Korhonen (808), Hannu Pesonen (807) ja Timo Takoja (801).

Toisessa osiossa neljä pelikaavion mukaan muodostunutta taisteluparia pelasivat kaksi sarjaa ja voittajat selviytyivät jatkoon. Käyhkö lisäsi pökköä pesään ja lähetti Korhosen katsomon puolelle pistein 502-398 ja Oinonen teki saman tempun Pesoselle luvuin 433-372. Aikioniemi Timo Takojan 409-376 ja Liukkonen kukisti Pukkilan 423-337.

Kolmannessa osiossa Käyhkö hurjasteli 544 (sarjat 289 ja 255) ja voitti 404 pistettä keilanneen Aikioniemen. Voittokamppailuun Käyhkön kanssa spurttasi Oinonen hyvällä tuloksella 475, millä irtosi voitto Liukkosesta (428).

Tomas Käyhkö otti finaalin ensimmäisessä sarjassa hajurakoa Oinoseen pistein 279-228. Mutta voitto ei ollut vielä ratkaistu. Käyhkön kaatokone yski toisessa sarjassa ja kun Oinonen pudotteli sarjan alkupuolelle kaatoja, tilanne tasoittui selvästi. Loppuruuduissa Käyhkö kuitenkin heräsi ja kaatoi voittoon tarvittavat pisteet 454, Oinoselle kirjattiin tulos 436. Käyhkö pelasi illan 10 sarjaansa mainiolla 234 pisteen sarjakeskiarvolla.

Kolmannen tilan otti Liukkonen, joka Jari Aikioniemen pistein 411-378. Viidenneksi sijoittui Korhonen ja seuraavat sijat menivät Takojalle, Pesoselle ja Pukkilalle.

Jännäksi meni

Tomas Käyhkön ensimmäinen neljä sarjaa kulki miehen nykyiskun huomioiden kohtalaisesti, ”riittävästi, että pääsin jatkoon”.

Mutta sitten keilat alkoivat saada hurjaa kyytiä. Tomas pudotti viisi seuraavaa sarjaansa 265 pinnan keskiarvolla.

– Pudotuspeleihin löytyi paikka ja oikea väline. Tein paljon hyviä heittoja. Mutta finaalin toisessa sarjassa radat muuttuivat ja kaadot katosivat. Peli meni jännäksi, luonnehti kisaa Tomas Käyhkö.

”Lupsakkoo sakkii”

St.Michel Bowlersin puheenjohtaja Riitta Niemi ojensi onnittelukukat BSM-pronssin johdosta Kirsti Piiparille. Kuva: Kaija Väisänen

Mikkelin loppukilpailuun oli selvinnyt myös St.Michel Bowlersin uusi jäsen, Helsingissä 1970-luvulta asunut mikkeli

läislähtöinen Kirsti Piipari. Hän sijoittui kilpailussa 11.tilalle neljän sarjan tuloksella 754.

Piipari voitti viime viikonloppuna naisten B-tason SM-kisoissa hienosti pronssia ja uuden seuran pelikaverit tarjosivat ennen Syyskisan loppukilpailua kakkukahvit Kirstille pronssin kunniaksi.

– Oli mukava tutustua uusiin seuratovereihin, kyllä Savossa on lupsakkoo sakkii. Savolaisuus ei lähde minusta ja siksi halusin liittyä Mikkelin seuraan, kiitteli Kirsti hallilla.