Mainareiden Tommi Markkanen nappasi voiton Mikkelin Keilakukon Talvitörät-kilpailussa. Ja komeastipa nappasikin – hän pötkötti sarjan finaalissa kauniit lukemat 267 ja mainiosti päivän yli 241 pisteen keskiarvolla pelannut seuratoveri Juho Rissanen jäi toiseksi hyvällä sarjallaan 247. Kolmanneksi sijoittui mainiolla pelipäällä ollut Mikkelin Boom-seuran Jaakko Oinonen pistein 193.

Loppukilpailuun selviytyi 16  pelaajaa. Ensin keilattiin 5 sarjaa (am) ja sen jälkeen jatkettiin viiden keilaajan shootout-peleillä niin, että sijoille 3-5 kaataneet heittivät sarjan ja paras pääsi haastamaan finaalissa ykköstä ja kakkosta.

Maajoukkuekeilaaja Juho Rissanen oli vahvassa iskussa loppukilpailun ensimmäisessä osiossa. Hän kasasi kovat lukemat 1202 ja oli ylivertaisesti osion paras. Toiseksi paukutti myös hienon tuloksen 1137 kaatanut Tommi Markkanen ja kolmanneksi sijoittui niin ikään Mainareiden paidassa pelaava Timo Mikkonen vain kaksi keilaa Markkaselle hävinneenä.

Kaksi muuta jatkoon selvinnyttä keilaajaa olivat aikuisiällä kahden käden heittotyyliin onnistuneesti siirtynyt Jaakko Oinonen (1118) ja Ysisadan Tuomas Lappalainen (1113). Boomin 1057 tehnyt Veli-Matti Mäkelä oli ensimmäinen jatkopeleistä pois jäänyt ja kaksi pinnaa Mäkelälle hävisi St.Michel Bowlersin Aki Pöntinen.

Semifinaalissa kotiratojen Jaakko Oinonen keilasi tehokkaasti ja tarkasti pinnat 239 ja selvitti tiensä finaaliin. Hyvin pelasivat myös Timo Mikkonen (223) ja Tuomas Lappalainen (202).

Finaalissa paikkopallot eivät isommin kuluneet. Vaikka Tommi Markkasen ja Juho Rissasen eroa oli lopulta 20 pistettä, peli säilyi jännänä loppuun saakka. Juho Rissanen veti kymppiruutuun triplan ja pisti Tommi Markkasen koville.

– Sain siihen eka heitolla kaadon ja peli oli ratkennut, kertoo Markkanen.

Kilpailun kolmanneksi sijoittui Jaakko Oinonen, joka teki finaalisarjaan 193.

Onnistunut paluu Keilaradoille

Tommi Markkanen aloitti keilailun nuorena poikana. Sitten salibandy imaisi miehen keilaradoilta. Viime syksynä hän palasi keilailun pariin eivätkä taidot olleet ruostuneet tauon aikana – Markkanen on kaatanut kauden kilpailut yli 212 pisteen keskiarvolla.

– Alkusarjat ovat olleet minulle Kukossa usein hankalia, mutta yleensä ja nytkin peli aukeni ja heitto löytyi. Kisan formaatti oli minulle hyvä ja myös finaalisarjan ratapari sopi minulle mainiosti. Juho Rissanen pelasi tosi hienosti loppukilpailussa ja jätti minulle paineet muuraamalla kymppiruudun umpeen, sanoo Tommi Markkanen.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Ville Laakkonen