Veteraanien valtakunnansarjojen viimeiset kierrokset keilattiin 13.-14.3.2024.

Mestaruussarjan ykköslohko keilasi 13.3. rästiin jääneet pelit Keilakukossa Kuopiossa. Viimeisen kierroksen tämä lohko keilasi Varkaudessa.

Kuopiossa Jyväskylän JBC ja Mainarit Varkaudesta voittivat neljä peliä viidestä. Ysisata myös Varkaudesta kolme peliään. Kokkolan CPS ja ja Kuopion Tiimi voittivat yhden pelin, Oulun OPS voitti kaksi.

Henkilökohtaisissa tuloksissa Jyväskylän Juha Hård heitti keskiarvoksi 225,4 (paras sarja 279). Varkauden Ysisadan Risto Sankilampi 217 (258) ja CPS:n Leif Tuomisalo 213,4 (229). Yhteensä oli yhdeksän paritulosta.

Tilanne neljän kierroksen jälkeen: JBC johti Mainareita vain 18 pisteellä. Finaaliin on mahdollisuuksia vielä OPS:lla, mutta ero on jo 384 pistettä.

mestaruussarjan ykköslohkon 4. kierroksen tulokset(rästi)

Varkaudessa pelatun 1-lohkon voitti kotijoukkue Mainarit, joka voitti neljä peliä, Tiimi jäi 216 pistettä ja OPS 279 seuraavina JBC, Ysisata ja CPS tässä järjestyksessä.

Parhaasta tuloksesta vastasivat Ari Jehkinen Mainareista 227,80, Leif Tuomisalo CPS 212,4, Leif Enfors Mainarit 204,6 ja Jorma Kettunen OPS 203,4.

1-lohkon viides kierros

Hämeenlinnassa pelatussa kakkoslohkossa oli tasaista vääntöä. Tampereen TKK voitti GB:n vain 14 pisteellä, molemmilla neljä voittoa. Tampereen toinen joukkue Veijarit jäi sekin vain 48 pistettä, kolmella voitolla. Boltsi-72, TuWe2 ja Walki Team näiden jälkeen.

Veijareiden Mika Mannerin puhdas keskiarvo oli 212,8, GB:n Kuossarin Joukon 211,4. Myös TKK:n Jukka-Pekka Lahti 209 ja Petri Keituri 206,4 heittivät parituloksen.

2-lohkon viides kierros

Riihimäellä kolmoslohkossa Lohjan RäMe oli taas ylivoimainen ja voitti kaikki pelinsä. Kolme voittoa sai Keravan Jackpot, Tornados Helsinki ja Taku Riihimäeltä. HVV yksi voitto ja Nuppi jäi ilman voittoja.

Parhaat tulokset heittivät RäMeen Kari Kuparinen 213,80 ja Tornadoksen Olli Hossi 212,60. Risto Havulinna heitti 210,4. Paritulokset Tapani Peltolalle 206,2, Kalevi Örnbergille 204,6 ja Tuomo Konttilalle 201,20.

3-lohkon viides kierros

Kausi on finaaleja vaille paketissa!

Ykköslohkosta finaaliin menivät Varkauden Mainarit ja Jyväskylän JBC. Kakkoslohkosta TKK ja GB, Kolmoslohkosta RäMe ja Tornados. Mestaruussarjasta putosivat: 1-lohko CPS ja Tiimi, 2-lohkosta Boltsi-72 ja TuWe 2, 3-lohkosta TaKu ja Jackpot. Finaalien pelipaikka selviää 21.3. valiokunnan kokouksessa.

Kauden kolme parasta lohkoittain kaikki 27 peliä pelanneet olivat:
1-lohko Leif Tuomisalo 209,59, Juha Hård 208,89, Ari Jehkinen 208,4, neljäntenä parituloksen Hannu Puhakainen 200,63.

2-lohko Jukka-Pekka Lahti 209,26, Mika Manner 204,37, Pekka Kiviniemi 201,56, tässäkin lohkossa neljäs yli parin  Timo Raatikainen 202,22.

3-lohko Seppo Eskolin 206,93, Tapani Peltola 200,93, Kari Kuparinen 193,22.

Kauden parhaan sarjan heitti Juha Hård 279.

Veteraanien valtakunnansarjan mestaruussarjan 2023-24 lopputulokset

1-sarja

Kierroksen pelipaikat olivat: Vuokatti, Imatra, Turku, Lahti, Tampere ja Helsinki.

Vuokatissa voiton vei UKE Suomussalmelta viisi voittoa. Paras tulos Annu Väisänen 199,80.

Imatralla Iisalmen BC Like ja Mikkelin Savonia voittivat neljä peliä ja päätyivät tasapisteisiin 3099. Kovat tulokset heittivät Pekka Horttanainen 220,4 ja Hannu Korolainen 219,20.

Turun tulokset olivat kolmen kärjen osalta tasaiset, Coctail Salosta voitti Ha-Hy Hangosta vain seitsemällä pisteellä, Salon FSB1 jäi sekin kärjestä vain 35 pistettä. Juha Inkinen 204,4 ja Kalevi Tuominen 203,4 heittivät ainoat paritulokset.

Lahtelaiset eivät olleet vieraskoreita vaan ottivat kolmoisvoiton Bay, Falcons ja Kaato. Paritulokseen pääsi vain Sulo Hietala 206,20.

Tampereen TKK:n ja Veijarien kakkosjoukkueet kärjessä Tampereella piste-ero oli vain 18 pistettä. Paritulokset Eino Niemiselle 215 ja Pasi Tapperille 205,60.

Kotijoukkueet olivat vahvimpia myös Talissa. Patteri ensimmäinen ja Ailec kakkonen. Juha Purola henkilökohtaisen kärjessä 209, Esa Nieminen 207,2 ja Pekka Teittinen 205,20.

5-lohkosta RC Pori  ja HylSy Tuusula.
Viiden ensimmäisen lohkon voittajat olivat ylivoimaisia, 6-lohko HylSyn ja Patterin välillä oli tiukempaa, mutta siinäkin ero yli 200 pistettä.

Henkilökohtaisissa tuloksissa kaikki 25 sarjaa heittäneistä saivat parituloksen Esa Nieminen 222,24 ja Pertti Salminen 202,92. Kauden parhaan sarjan heitti Esa Nieminen 279.

Kakkossarjaan putosivat: Kalke-80, Tasku, BC Liike, Slaikkarit, FSB1, Keila-89, KK-team, KoBo, Veijarit 2, Nasta, HIFK, Kamut.

Veteraaninen valtakunnansarjan 1-sarjan lopputulokset 2023-24

2.sarja

Viimeisen kierroksen parhaat keskiarvot:
Hirvonen Olli 226,50, Tuppurainen Hannu 214,8, Mäenpää Juhani 213,0, Virkkala Markku 209,60, Turtiainen Teuvo 207.40, Suonvieri Ari 203 ja Silvennoinen Mika 200,0.

Viimeisen kierroksen tulokset

Kakkoslohkosta karsintaan menivät: KEV, JoKei, FHB, Hellas, KJK, X300, Pate, JoKe, IiBo2, X Company, Kiila, GS, RäMe, GH, Ysi-kymppi, Juvel Team, City B, Erä, Hi-Tec, Kaato2 ja Valtti.

Kauden aikana kaikki 20 tai 25 sarjaa heittäneet, jotka saivat parituloksen: Hirvonen Mikko 208,25 viiden joukkueen lohko, kuuden joukkueen lohkossa ei kukaan saanut paritulosta, lähimpänä olivat Harri Rämänen 199,12, Hannu Tuppurainen 198,64 ja Lasse Granlund 191,92. Kauden parhaan tuloksen heitti Paavo Pakonen 278.

Karsintapaikkakunnat selviävät ensi viikolla valiokunnan kokouksessa 21.3.

Veteraaninen valtakunnansarjan 2-sarjan lopputulokset 2023-24

Teksti: Ari Tiainen

Arkisto:

Veteraanien valtakunnansarjan toiseksi viimeinen kierros – Suomen Keilailuliitto