Veljmiesten Toni Laine voitti Kuopion Keilakukossa pelatun Tiimin Erikoinen kilpailun. Laine kaatoi sarjan finaalissa voittopinnat 223 kukistaen Ysisadan nuoren Arttu Räisäsen (214) ja Mainareiden Max Räsäsen (199).

Loppukilpailuun selvinneet 20 pelaajaa heittivät ensin 5 sarjaa (AM). Osion 5 parasta jatkoivat pudotuspeleihin niin, että sijoille 3-5 sijoittuneet pelasivat sarjan ja paras pääsi kilvoittelemaan niin ikään sarjan finaaliin alkuosion kahden parhaan kanssa.

Varkauden Arttu Räisänen kasasi viiteen sarjaan parhaat pinnat 1170 ja selvitti tiensä suoraan finaaliin. Nuori mies pelasikin hienon rupeaman – hänen keskikiarvonsa on tasoa 183 ja Kuopion kisassa hän heitti jokaisella kuudella sarjallaan sen yli.

Toisena suoraan finaaliin nousi hurjan kirisarjan (279) pudottanut ja 1109 tehnyt Toni Laine. Hän puolestaan pääsi loppukilpailuun turbon kautta. Turbon järjestys ratkaistiin kahden parhaan sarjan yhteistuloksella kolmen sarjan blokista. Voikin sanoa, että Toni Laine hoiti voiton kotiin isoilla sarjoilla – turbossa voitto irtosi sarjoilla 289 ja 245 eli yhteensä 534 sekä loppukilpailuun ja suoraan finaaliin hän ponnisti 279 pisteen kirisarjalla.

Pudotuspeleihin jatkoivat myös Laineelle vain kolme keilaa hävinnyt Max Räsänen sekä Nousun Hannu Miettinen (1096) ja Veljmiesten Esa Nykänen (1086).

Pudotussarjassa Max Räsänen kaatoi jatkoon pistein 206. Hannu Miettinen (188) sijoittui kisassa neljänneksi ja Esa Nykänen (160) 5.tilalle.

Finaalista kerrottiin jo tämän jutun ensimmäisessä kappaleessa. Voittaja Toni Laine vaihtoi loppukilpailussa ensimmäisen heikon sarjan jälkeen uretaaniin ja johan alkoi tapahtua. Laine on tavallaan paluumuuttaja keilaradoille.

– Keilasin jo aiemminkin mutta siten jalkapallo vei minut 15 vuodeksi. Nyt olen keilannut nelisen vuotta. Tämä oli ensimmäinen voitto tällä kaudella ja toki se maistui hyvältä, sanoo hieman yli 200:n keskiarvoa tällä kaudella keilannut Toni Laine.

Tiimin Erikoinen-kilpailun 6.tilalle pelasi Veljmiesten Kasperi Miettinen (5s, 1077) ja seuraaville tiloille sijoittuivat Mainareiden Ari Jehkinen (1077), Nousun Hannu Mäkinen (1056), Veljmiesten Helge Kolehmainen (1047), Sykliksen Martti Laakkonen (1041) ja 12:sta paras oli Tiimin Hannu Timonen.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Ville Laakkonen