Suomen Rankingin kauden 5. osakilpailu keilattiin Imatran Kylpylän keilahallissa ja se keilattiin Pultti Turnauksen yhteydessä. Voittoon nousi värikkäässä loppuottelussa Tony Ranta. 

Ranta oli myös toisen finaalivaiheen päätteeksi kilpailun kärjessä, joten hän eteni suoraan loppuotteluun, kun puolestaan toiseksi sijoittunut Eliisa Hiltunen ja kolmanneksi sijoittunut Jesse Kallio ratkoivat yhden sarjan välierässä loppuottelun vastustajan Rannalle.

Tässä uutisessa seurattiin päivän aikaisempia tapahtumia.

Hiltusella jäi välierän avausheitolla pystyyn yksi keila, jonka hän missasi. Tämän virheen jälkeen hän kuitenkin kokosi itsensä ja heitti kakkosruudusta alkaen neljän kaadon jonon.

Tämä ei kuitenkaan riittänyt, sillä Kallion tekeminen oli todella vakuuttavaa. Vasenkätinen TPS:n keilaaja starttasi välierän peräti kuuden kaadon jonolla, eikä päästänyt Hiltusta enää rinnalle. Lopulta välierä päättyi Kallion selvään voittoon lukemin 251-219.

Loppuottelussa kohtasivat siis seurakaverit, kun TPS:ää edustavat Kallio ja Tony Ranta iskivät yhteen. Loppuotteluun edennyt kaksikko oli jo kilpailun karsinnassa hyvässä lyönnissä Rannan oltua karsinnan toinen ja Kallion sijoituttua neljänneksi.

Kallio aloitti loppuottelun jälleen hienosti neljällä kaadolla ja pitkään näyttikin siltä, että hän tulee korjaamaan pääpotin itselleen. Ranta kuitenkin pysyi iskuetäisyydellä, ja loppuottelu ratkesi siihen, että Kalliolle tuli reikä kymppiruudun alkuun, eikä hän pystynyt sitä paikkaamaan.

Tämä avasi tilaisuuden Rannalle, joka lähti kymppiruutuun kaksi kaatoa alla. Kallion lopetus tarkoitti sitä, että Rannalta kuitenkin vaadittiin vielä kaksi kaatoa, mutta hän myös teki ne paineen alla ja nousi takaa voittoon 244-234.

Voitto maistui makealta Rannalle, sillä kyseessä oli hänen uran ensimmäinen Ranking-osakilpailun voitto, minkä lisäksi selkävaivojen takia hän joutui jättämään alkuvuodesta kilpailuita väliin, kuten edellisen SM-liigakierroksen.

– Taso oli tänään todella korkea koko päivän. En ihan näin isoja tuloksia osannut odottaa. Kalliolla kävi tuossa loppuottelun lopussa huono tuuri. Itselleni sitten tuli siihen kaksi melko hyvää heittoa ja niiden avulla voitto. En todellakaan ottanut paineita ennen sitä kymppiruutua, Kallio kertasi ratkaisutapahtumia.

Seuratoverin kohtaaminen tiukassa paikassa oli pelaajien mieleen.

– Se on oikeastaan helpompi tilanne siinä mielessä, että kumpi tahansa voittaa, niin osaa olla tyytyväinen. Oma kausi on mennyt nyt muutenkin tosi hyvin, mutta juuri ennen sitä edellistä liigakierrosta meni selkä rikki, eikä pystynyt neljään viikkoon heittämään. Antaa uskoa tulevaan, kun nyt tuli tämä voitto.

Kilpailun tulokset

Aikaisempi seurantauutinen sunnuntailta