Brunswick Ballmaster Openin 50-vuotisjuhlaturnauksen yhteydessä järjestetään torstaina 9.1. noin klo 17.00 Brunswick Ballmaster ParaChallenge-haastekilpailu liikuntavammaisille, kehitysvammaisille, näkövammaisille, elinsiirron saaneille sekä kuuroille. Kilpailijat saavat apuvalmentajiksi radoille maailman tähtiä.

Kilpailun tarkoituksena on antaa erityisryhmien edustajille mahdollisuus osallistua mukaan Brunswick Ballmaster Openiin sekä osoittaa, että keilailu on kaikille sopiva harrastus riippumatta rajoitteista.

ParaChallengeen osallistuu 11 erityisryhmien edustajaa ja heidän tukenaan radoilla nähdään apuvalmentajien roolissa keilailun maailmantähdet Mika Koivuniemi, Parker Bohn III, Walter Ray Williams Jr., Osku Palermaa sekä Kimmo Lehtonen.

– Toiveenani on, että jatkossa saisimme parakeilaajille ihan oman kokonaisen kilpailuerän. Tänä vuonna meillä on tämä haastekilpailu, johon osallistuu 11 erittäin meritoitunutta parakeilaajaa. Heiltä löytyy MM- ja EM-mestaruuksia sekä maailmanennätyksiä. Suomi on paraurheilun edelläkävijä ja halusimme tuoda sitä asiaa myös tässä turnauksessa isolle yleisölle tietoon, kertoo Brunswick Ballmaster Openin järjestäjiin kuuluva Toni Toivonen.

Kilpailijoille osallistuminen Ballmaster Openiin on miellyttävä uusi asia.

– On todella upeaa, että erityisryhmät otetaan mukaan myös tämän tason kilpailuun. Nyt näytetään, että keilailu todellakin on laji, jota voi harrastaa jokainen. ParaChallenge tulee olemaan keilailu-urani kohokohtia, kertoo kilpailujärjestäjän tiedotteessa haastekilpailuun osallistuva Timo Toivonen.

ParaChallenge keilataan torstaina noin klo 17.00 juuri ennen Ballmaster Openin klo 18.30 pelattavaa juhlaerää, johon on kutsuttu iso määrä keilailun supertähtiä, joten molempia kilpailueriä kannattaa saapua katsomaan paikanpäälle Talin keilahalliin.

Henri Havusela