Brunswick Ballmaster Openin keskiviikon ensimmäisessä karsintaerässä radoilla nähtiin mieletön määrä taitoa ja huippunimiä, kun Talin radoilla nähtiin muun muassa suomalainen keilailulegdenda Mika Koivuniemi sekä pitkä lista muita keilailutähtiä. Niko Oksanen keilasi itsensä karsinnan kärkinimeksi todella kovalla tuloksella 1485.  Myös Diana Zavjalova sekä Pasi Uotila keilasivat yli 1400 pistettä.

Ballmaster Openissa kierrokset kasvavat, kun keskiviikosta alkaen radoilla nähdään aikaisempia karsintapäiviä enemmän ulkomaalaisia sekä kotimaisia huippukeilaajia, joiden tähtäimessä on keilata itsensä viikonloppuna pelattaviin 72 parhaan keilaajan pudotuspeleihin.

Karsintaraja hahmottuu vasta tulevina päivinä, mutta keskiviikon aamupäivän karsintaerässä nähtiin useampi finaalitulos. EBT:llä loistavasti kauden aikana keilannut Niko Oksanen käänsi yleisön katseita keilaamalla upeasti kuusi sarjaa.

Oksanen nousi kirkkaasti karsinnan kärkeen keilaamalla 1485 pistettä. Sarjoittain Oksasen aamupäivä oli tasaisen komea: 244, 279, 242, 238, 235 ja 247.

– Alussa sain heittää omaa heittoa, eli aika reippaasti ja melko suoraviivaista linjaa. Loppua kohden otin sitten vauhtia pois enemmän ja enemmän, mikä tuntui sekin toimivan. Hyvä peli kaiken kaikkiaan ja hyvä kokonaisuus, hän iloitsi.

Oksaselle hyvä tulos oli jatkumoa hyvälle kaudelle. Ruotsissa hän keilasi myös AIK Internationalin karsinnan kolmanneksi.

– Finaali siellä meni vähän pieleen, mutta toivottavasti täällä hyvä pelaaminen jatkuu myös finaalivaiheessa. Kyllä karsinnan aikana kerran tai kaksi tulen heittämään.

Hyvään tulokseen Oksasen tarvitsi tehdä myös onnistuneita muutoksia kuuden sarjan aikana.

– Tuloksista näin ennen omaa karsintaa, että pelialue kyllä pitäisi löytyä, mutta keilojen lähteminen on se haaste täällä, niin kuin minullakin oli tänään muutamassa ruudussa, mutta onnistuneella pallonvaihdolla sain korjattua sitä. Tarkkana saa täällä koko ajan olla pallonpintojen ja vauhdin kanssa.

Karsinnan kakkoseksi nousi puolestaan latvialaistähti Diana Zavjalova, joka keilasi karsinnan toiseksi parhaan tuloksen 1458. Hän saapui Suomeen tiistaina Yhdysvalloista, eikä aikaerorasituksen takia ollut nukkunut juuri yhtään ennen keskiviikon karsintaerää.

– Siihen nähden tulos oli erikoinen, koska normaalistikaan en keilaa näin hyvää tulosta heti ensimmäisessä karsintaerässäni. Olen tietysti erittäin iloinen tästä tuloksesta. En tuntenut oloani itsevarmaksi univajeesta johtuen, mutta onneksi palloni toimivat tänään hyvin, mikä helpotti tässä tilanteessa, Zavjalova kertoo.

Kokeneen Zavjalovan kehuista kuulee, kuinka Ballmaster Open on tärkeä turnaus myös ulkomaisille tähdille.

– Olen keilannut Talin keilahallissa siitä asti, kun olen ollut 14-vuotias ja hallilla onkin erityinen paikka sydämessäni. Tämä on yksi niistä paikoista, jotka ovat kasvattaneet minua oman kotimaani lisäksi, sillä olen käynyt täällä niin usein, hän ylistää.

Kolmas varman finaalituloksen heittänyt keilaaja tässä karsintaerässä oli Pasi Uotila, joka liittyi myös yli 1400 pisteen kerhoon tuloksella 1410.

Myös Jaakko Neuvonen (1374) sekä Tomas Käyhkö (1372) keilasivat myös tulokset, jotka mahdollisesti tulevat riittämään ensimmäiseen finaalivaiheeseen, joka keilataan lauantaina.

Erässä nähtiin myös suomalainen keilaajalegenda Mika Koivuniemi, joka luonnollisesti herätti isosti yleisön mielenkiinnon, sillä häntä ei nykyisin usein nähdä Suomessa radoilla. Myös Koivuniemi oli saapunut Suomeen myöhään tiistaina, eikä hän onnistunut ensimmäisessä karsintaerässään keilaamaan finaalitulosta. Lähelle hän kuitenkin ylsi keilaamalla pisteet 1348.

Maailmanluokan naiskeilaajakin radoilla nähtiin Zavjalovan lisäksi. Naisten MM-kilpailuissa elokuussa loistaneet Danielle McEwan (USA) ja Maria Rodriguez (COL) hakivat vielä parastaan, mutta heidät nähdään vielä karsinnan aikana radoilla myöhemmin.

Kaikki keskiviikon ensimmäisen karsintaerän tulokset tästä linkistä.  

Seuraavaksi Talissa alkaa keskiviikon toinen karsintaerä klo 14.00 alkaen. Keskiviikkona keilataan kaiken kaikkiaan kolme karsintaerää, joista myöhäisin starttaa klo 18.00.

Ballmaster Openin kärkitulokset tässä vaiheessa:

1. Niko Oksanen 1485
2. Diana Zavjalova (LAT) 1458
3. Kai Virtanen 1436
4. Pasi Uotila 1410
5. Joonas Jähi 1400

Kaikki karsinnan tulokset tästä linkistä

Kilpailujärjestäjän sivut

Livestrream

Henri Havusela