Miesten SM-liiga sunnuntain kierros meni samalla tavalla, kuin lauantainenkin. TPS hävisi päivän ensimmäisen sarjansa, nyt Ysisadalle 4-12, mutta sen jälkeen tuli pelkkiä voittoja ja vain kaksi raskasta pistettä hukaten. Kaadettujen keilojen keskiarvo ottelua kohti oli 721,2, mikä tekee noin 240 miestä päälle. Tuon listan kakkonen Bay jäi lähes 40 pistettä per sarja.

Sunnuntain kakkoseksi nousi yllättäen Ysisata Varkaudesta, jonka ainoa tappio tuli Mistralille kolmannessa sarjassa pistein 2-14. Yhteensä savolaiset keräsivät 60 pistettä, mikä on vain kuusi vähemmän, kuin päivää hallinneella TPS:lla. Ysisata voitti viimeisessä ottelussaan Bayn 16-0 ja nousi tuolla kakkoseksi lahtelaisten jäädessä kolmanneksi pistein 50. Samaan 50 pisteeseen pääsi myös TKK, mutta Bay teki selvästi enemmän kaadettuja keiloja.

Kauden sarjataulukossa TPS vankisti johtoaan ja se on karannut jo 91 pisteen johtoon ennen Bayta, joka on taulukon kakkossijalla. Kolmantena on GB, jolla on keilailumaailmassa mukava tasaluku pisteitä, 300. Eroa Bayhin on 34 ja taaksepäin neljäntenä olevaan TKK:hon vain kolme pistettä. Näin siis näyttää siltä, että TPS voittaa runkosarjan ja Bay olisi kakkonen. Kolmannesta mitalipelipaikasta kiistelevät GB ja TKK, sillä viidentenä oleva Mainarit tippui lähes 30 pisteen päähän. Toki jäljellä on vielä 11 ottelun viikonloppu, jossa on jaossa 176 pistettä, eli paljon ehtii tapahtua.

Sarjataulukkoon muodostui nyt keskikasti, jossa ovat RäMe ja Ysisata. Näyttää siltä, että nämä joukkueet eivät yletä mitalipeleihin, mutta toisaalta ovat jo kaukana putoamis- ja karsintapeikkojen hampaista. Mistral, GH, WRB ja Patteri kisaavat karsintapaikasta, tai sen välttämisestä, ja Joe’s Gold saa ryhdistäytyä kunnolla Tampereen kierroksella, jos mielii keilata SM-liigaa myös ensi kaudella.

Päivän henkilökohtaista listaa miehittävät tietysti kotijoukkue Tepsin pelaajat, kolme kuuden joukossa. Samu Valaranta kaatoi viiteen sarjaan 1263 pistettä, mikä antaa keskiarvoksi hulppeat 252,6. Ysisadan Kari Hurri teki 1231, josta tulee 246,2 ja GB:n Kimmo Lehtonen 1230, eli 246 tasan. Samu ja Karso voittivat kaikki viisi otteluaan, eli saalistivat joukkueilleen 10 pistettä. Kimmon saldo sen sijaan oli vain kaksi voittoa eli neljä pistettä.

Kauden listalla, kun rajataan vähintään 12 sarjaa pelanneisiin, kärkeä pitää myös Valaranta, 231,0/30 sarjaa raskaita pisteitä hänellä on 46. Jesse Kallion lukemat ovat 230,1/28 ja 44 pistettä. Kolmas on Bayn Teemu Putkisto, 222,8/18 sarjaa ja 24 pistettä.

TPS:n tunnelmia kertoi jälleen Jarno Marjakangas, joka ei peliin päässyt, kävi sentään lämmittelyradalla.

– Ei muutettu eilisestä yhtään mitään. Ai, kuinka nyt taas hävittiin se eka peli? Jaa-a. Ehkä fressillä kelillä pallo on vähän ärhäkämpi ja silloin hieman vaikeampi hallita. Näin arvaan, pelaajat voivat sanoa ihan jotain muuta.

– En uskalla julistaa runkosarjan voittoa, vaikka kyllähän tuo hyvältä näyttää. Katsotaan Tampereella. Urheilussa voi sattua niin paljon kaikenlaista, jaossa on sentään 176 pistettä.

– Poikien pelaaminen oli niin helpon näköistä, ei siitä voi oikein edes puhua. Meillä on kyllä ollut peruspelaaminen niin laadukasta, ei tule turhia tyhjiä. Kun peli kulkee, on se helpon näköistä, Marjakangas pohdiskeli.

 

Sarja jatkuu kahden viikon kuluttua Tampereella.

Miesten SM-liigan tulospohja 2020-2021 3. kierroksen jälkeen

 

Pekka Korpi