Suomen Keilailuliitto jatkaa yhteistyötä valmentajakoulutusten järjestämisessä muiden tarkkuuslajien (ammunta, curling ja jousiammunta) kanssa. Haku 1- ja 2-tason valmentajakoulutuksiin on käynnissä jo nyt!

Oletko kiinnostunut oman tietotaidon kartuttamisesta tai kenties jonkun nuorisoryhmän ammattitaitoisesta valmentamisesta? Ehkä tulevaisuudessa jopa maajoukkuetasolla? Jos vastasit johonkin edellä mainituista kyllä, ovat seuraavat koulutukset taatusti sinua varten!

Suomen Keilailuliiton valmennusportaikko lähtee liikkeelle ohjaajakoulutuksista, joita tullaan tulevan kauden aikana järjestämään eri puolella Suomea, pääosin koulutuskoordinaattori Heli Turjan toimesta. Materiaalia on osin uusittu aiemmista vuosista ja se tulee sisältämään perusteita keilailun ohjaamisesta sekä valmentajana toimimisesta. Kurssi on yksipäiväinen ja hyödyllinen jokaiselle lajin parissa häärivälle. Ajankohtaista infoa tulevista ohjaajakoulutuksista löydät Valmennusjärjestelmä-sivulta.

Ohjaajakurssin jälkeen on mahdollista jatkaa tarkkuuslajien yhteiselle 1-tason valmentajakoulutukselle. Kurssi sisältää kolme lähijaksoa, joista kaksi ovat pääosin yhteisiä muiden tarkkuuslajien kanssa. Syksyn 2022 tarkkuuslajien yhteisjaksot järjestetään 16.-18.9 Kuortaneella ja 7.-9.10 Pajulahdessa. Puhtaasti keilailuun paneutuvan koulutusviikonlopun aikataulu ilmoitetaan osallistujille myöhemmin syksyllä 2022.

1-tason kurssi antaa laajemmat valmiudet muun muassa ohjaus- ja valmennustehtäviin sekä avaa portit huippu-urheiluympyröihin. Sisällöltään se tutustuttaa lajiominaisuuksien harjoittelun lisäksi mm. fysiikkaharjoitteluun ja psyykkiseen valmennukseen.

Koulutuksen hinta on 255 euroa/jakso sisältäen koulutukset sekä majoituksen täyshoidolla (2hh) näiden ajaksi. Keilailuvalmennukseen liittyvästä koulutuksesta vastaa kurssilla Piritta Kantola. Suomen Keilailuliitto vaatii osallistujilta suoritettua ohjaajakurssia sekä suosituksena vähintään C-luokan keilailutasoa. Lajiliitoilla on kurssille käytössään 10 osallistujapaikkaa/liitto. Lisätietoa kurssista saat tästä!

Ilmoittautuminen 1-tason valmentajakurssille päättyy 31.8.2022. Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla tätä!

1-tason kurssin suorittamisen jälkeen hankittuaan hiukan valmennuskokemusta on oiva tilaisuus täydentää tietovarastoa 2-tason kurssilla. 2-tason koulutuksessa paneudutaan tarkemmin lajitekniikkaan, mutta yhteisesti myös mm. harjoittelun ohjelmointiin, ravitsemukseen ja biomekaniikkaan.

2-tason valmentajakoulutuskurssi koostuu neljästä lähijaksosta, joista kaksi on pääosin tarkkuuslajien yhteisiä ja kaksi lajijaksoja. Näiden lisäksi koulutukseen kuuluu kaksi iltawebinaaria sekä itsenäisesti suoritettavia ennakkotehtäviä. 2-tason valmentajakoulutuksen yhteisjaksojen ajankohdat ovat 10.-12.2.2023 Kisakalliossa sekä 25.-27.8.2023 Kuortaneella.

Koulutuksen hinta on 255 euroa/jakso sisältäen koulutuksen sekä majoituksen täyshoidolla (2hh) näiden ajaksi. Keilailuvalmennukseen liittyvästä koulutuksesta vastaa kurssilla Piritta Kantola. Kurssille osallistujalla tulee olla suoritettuna 1-tason valmentajakoulutus tai vastaava koulutus sekä yksilö tai ryhmä, jota valmentaa. Suomen Keilailuliitto suosittelee osallistujalle vähintään B-luokan keilailutasoa sekä takana olevaa käytännön lajivalmennuskokemusta minimissään noin 100 tuntia. Lajiliitoilla on kurssille käytössään 10 osallistujapaikkaa/liitto. Tarkempaa tietoa löydät Valmennusjärjestelmä-sivulta!

Ilmoittautuminen 2-tason valmentajakurssille päättyy 31.12.2022. Ilmoittautumaan pääset klikkaamalla tästä!

Tarkempaa lisätietoa koulutuksista antaa Suomen Keilailuliiton koulutuskoordinaattori Heli Turja, heli.turja(at)keilailu.fi.