PWBA tiedotti kuusi päivää sitten, että naisten U.S. Openin pääpalkinto on tänä vuonna 100 000 dollaria ja pudotuspelit televisioidaan CBS Sports Network -kanavalla. Tiedotteen mukaan tämä palkintosumma tulee olemaan voimassa kaikissa miesten ja naisten majorturnauksissa vuoteen 2023 asti. Majorturnauksilla tarkoitetaan tässä U.S. Openia, naisten U.S. Openia, USBC Mastersia ja USBC Queensia. 

Tämän vuoden U.S. Women’s Open keilataan Kalifornian Rohnert Parkissa Double Decker Lanes -keilahallissa. Kilpailu käynnistyy torstaina, mutta tänään keskiviikkona julkaistaan kilpailun neljä rataolosuhdetta ja keilaajat pääsevät niillä harjoittelemaan. Huomenna alkava karsinta koostuu kolmesta kahdeksan sarjan blokista, joista jokainen keilataan eri olosuhteella. Tämän jälkeen pelataan vielä yksi kahdeksan sarjan karsintablokki, jonka perusteella 24 parasta etenevät Round Robin -peleihin. Round Robinissa jokainen pelaa jokaista vastaan, voitosta saa 30 bonusta ja tasapelistä 15 ja yhteensä 56 sarjan jälkeen 5 parasta pääsee pudotuspeleihin. Turnaus huipentuu Suomen aikaa keskiviikon 1.9. puolella klo 2 yöllä.

Kilpailussa on mukana yhteensä 72 keilaajaa ja näin ollen pre-tournament qualifier -esikarsintaa ei tarvinnut järjestää, kun karsijoita oli niin vähän, että he kaikki pääsivät suoraan mukaan kilpailuun. Eurooppalaisia on mukana seitsemän, Wendy Bartaire-Jimenez, Maria Bulanova, Verity Crawley, Dasha Kovalova, Birgit Noreiks, Daria Pajak ja Diana Zavjalova. Kilpailun hallitseva voittaja on viikonloppuna tittelin itselleen keilannut Danielle McEwan, joka voitti turnauksen 2019. Vuonna 2020 turnausta ei keilattu koronaviruspandemian takia. 

Kilpailua voi seurata BowlTV-palvelun kautta, ainoastaan pudotuspelit näytetään erikseen CBS Sports Network -kanavalla.

 

Kilpailun sivuille

BowlTV

 

Eliisa Hiltunen