Perjantai oli Yhdysvaltain päivä Weber Cupissa, kun se voitti kuusi kahdeksasta ottelusta ja nousi 9-7 johtoon Leicesterin Morningside Arenassa, Englannissa.

Perjantai alkoi kuitenkin Euroopan merkeissä, Jesper Svensson kukistaessa jälleen Kyle Troupin, nyt sarjoin 235-197. Tämä oli miesten yhdeksäs kohtaaminen henkilökohtaisissa matseissa Weber Cupissa vuosien varrella ja kaikki nuo sarjat ”Iceman” Svensson on voittanut. Saa nähdä tuleeko lauantaina vielä kymmenes matsi. Eurooppa johti kisaa 6-3.

Toisessa sarjassa USA iski takaisin. Parikisassa Svensson sai kaverikseen Stu Williamsin ja Troup kippari Chris Barnesin. Ja juuri Barnes ratkaisi tuon ottelun kaadollaan kymppiruudussa, 245-213. Ero kaventui jälleen kahteen pisteeseen. Ja kaventuminen jatkui, kun radalle jäänyt Williams joutui taipumaan Anthony Simonsenille 220-242. Vielä repäisi vanha manner eron kahteen, kun Thomas Larsen ja Richard Teece paukuttivat 40 jalkaa pitkällä Scimitar-hoidolla yhtä keilaa vaille täydellisen sarjan, toki se jäi keskellä sarjaa, 279. Tom Daugherty ja Barnes saivat vain 209 ja ottelun tilanne oli 7-5.

Seuraavassa sarjassa Simonsen veti vielä paremmin Euroopan kapteenia Dom Barrettia vastaan. Simo paukutti yhdeksän kaatoa alusta alkaen ja oli jo uusimassa viimevuotista täydellistä sarjaansa, mutta ei. Kymmenes heitto meni kyllä täydellisesti pesään, mutta kymppikeila ei suostunut kaatumaan ja niin matsin tulos oli 289-252. USA jatkoi rynnistystään, kun pariottelussa Simonsen ja Chris Via kaatoivat englantilaiskaksikon Barrett-Teece 246-223. Britit tekivät kaksi peräkkäistä tyhjää päästäen amerikkalaiset karkuun. Näin Weber Cupin kokonaistilanne tasoittui lukemiin 7-7. Daugherty todisti Jeppe Svenssoninkin olevan vain ihminen voittamalla hänet seuraavassa ottelussa. Tomin sarja oli kyllä lähellä ylimaallista, samaan tapaan kuin Simonsenilla, yhdeksän kaadon jälkeen yksi keila jäi pystyyn ja voitto tuli pistein 289-256. Päivän viimeisessä matsissa kohtasivat viime kevään major-voittajat Larsen ja Via ja tuossa pelissä Via otti ensimmäisen henkilökohtaisen voittonsa lukemin 254-221 ja siirsi Yhdysvallat 9-7 johtoon.

Via sanoi pelin jälkeen: ”Tämän vuoden Weber Cup on todella tasainen. Se on ollut edes takaisin taistelua ja kun meillä oli muutama voitto alla, halusin varmistaa, että se jatkuu. Yritän pysyä Tomin (USA:n toisen ensikertalaisen, Daughertyn) jalanjäljissä. Me rauhoittelemme toisiamme ja meillä on hyvä joukkuekemia. Tämä on mahtava joukkue, jossa pelata ja se tekee noiden heittojen tekemisen helpommaksi.”

Lauantaina ottelu ratkaistaan. Kello 14 Suomen aikaa keilataan viiden miehen joukkuesarja, jonka jälkeen ohjelmassa on kuusi singlepeliä ja kaksi pariottelua. Weber Cup viedään loppuun illalla klo 20 alkaen. Illan ottelujärjestys on: parikisa, single, parikisa, single, single, single, single, single. Illan kuudennessa singlessä kohtaavat kummankin joukkueen eniten voittoja saavuttaneet keilaajat. Päivän päättää jälleen koko joukkueen baker-sarja.

 

Pekka Korpi

Järjestäjän sivuille

Kuva: Matchroom Sports