Addisonin Stardust Bowlissa aloitettiin eilen kauden toinen PWBA-kilpailu USBC Queens, joka on myös kauden ensimmäinen major-turnaus. Kilpailijat keilaavat kolme kertaa viiden sarjan karsinnan, jonka jälkeen 63 parasta sekä viime vuoden voittaja Julia Bond jatkavat pelejä kahden kaavion pudotuspeleillä. Ensimmäinen viiden sarjan karsintaosio on keilattu eilen ja karsinta jatkuu huomiseen eli lauantaihin asti.

Sunnuntaina ja maanantaina keilataan kaavioiden mukaisesti kolmen sarjan otteluita (yhteistulos ratkaisee), kunnes viisi parasta on selvillä televisioitavia pudotuspelejä varten. TV-pelit keilataan tiistaina. Karsinnassa naiset keilaavat kukin kaksi kertaa ”fressillä” ja kerran ”burnilla” eli jo viisi sarjaa pelatuilla radoilla. Kilpailun öljyprofiili on tänä vuonna 42 jalkaa pitkä ja siinä on 27,25 milliä öljyä.

Ensimmäisellä karsintakierroksella kovimman tuloksen teki Gazmine Mason, joka keilasi peräti 1217 viiteen sarjaan. Toisena on vuoden 2019 voittaja Dasha Kovalova tuloksella 1195, kolmantena Danielle McEwan pistein 1185 ja neljäntenä Daria Pajak lukemin 1137.

Kokonaisuudessaan kilpailussa on mukana 204 naista, joka on upea luku ja lähes tuplamäärä viime vuoden 109:ään osallistujaan verrattuna. Raja jatkopeleihin on ensimmäisen kierroksen jälkeen 1011 ja siinä samalla tuloksella on jopa neljä keilaajaa jakamassa sijaa 62.

Kilpailua voi seurata BowlTV:n kautta. Tämän päivän karsintapelit alkavat juuri näillä hetkillä klo 9 paikallista aikaa, klo 17 Suomen aikaa.

 

Tulokset

 

Eliisa Hiltunen

Kuva: PWBA