PBA Cheetah Championshipin TV-finaalissa saatiin nähdä ensikertalaisen voitto. Australian ”kakkosmies” Sam Cooley selvitti kolmen sarjan pudotuspelit ja kaatoi loppuottelussa edellisen päivän voittajan Kris Pratherin 247-185.

AMF University Lanes Floridan Tampassa oli edelleen pelipaikka, kuten koko World Series of Bowlingissa. Eläinkisojen pelimuodossa kymmenen sarjan alkukarsinnoista selvinneet 16 keilaajaa pelaavat kaksi kierrosta mies miestä vastaan otteluita paras viidestä systeemillä. Neljä parasta menee TV-finaaliin, jossa kaikki keilaavat yhden sarjan. Huonoin tulos putoaa aina pois. Toisessa sarjassa jäljellä on kolme ja loppuottelussa kaksi keilaajaa. Mies miestä vastaan vaiheessa Cooley täräytti täydet 300.

Ensimmäisessä ottelussa radalle tulivat Kris Prather, Marshall Kent, Sam Cooley ja Anthony Simonsen. Cooleyta lukuun ottamatta kaikki olivat moninkertaisia PBA voittajia. Reipastahtisessa sarjassa, pelitapana oli tavallinen amerikkalainen systeemi, ei match play, jossa odotetaan kaverin koko ruudun valmistumista, Prather ja Kent tekivät paljon kaatoja ja karkasivat kahdelta muulta tuloksillaan 257 ja 256. Cooley teki yhden ratkaisevan kaadon enemmän ja lähetti Simonsenin laulukuoroon pistein 225 ja 214.

Toisen sarjan Cooley aloitti viidellä kaadolla ja otti tiukan otteen jatkopaikasta. Prather, joka muista poiketen pelasi uretaanipallolla reunasta sisään kovalla vauhdilla, teki paikon kolmanteen ruutuunsa, mutta kaatoi muut ruudut seitsemänteen saakka. Kentillä oli ongelmia saada tuplaa, kun vasemmalla radalla ei kaatoa tullut ennen kuin vasta kahdeksannessa ruudussa. Hänen ysiruudun heittonsa meni ylipuolelle jättäen keilat kolme ja yhdeksän. Paikko onnistui, mutta tuo ratkaisi sarjan. Tuloksilla 258 ja 236 Cooley ja Prather menivät finaalisarjaan, Kentin 215 riitti 8 000 dollarin palkintoon.

Loppuottelun molemmat miehet aloittivat heittämällä ykköskeilan vasemmalle puolelle. Cooley paikkasi kolmoskeilan, mutta Prather astui niukasti yli paikkoheittonsa 3-6 ryhmästä ja hän jäi heti takamatkalle. Cooley otti täyden hyödyn vastustajan virheestä ja paukutti neljä kaatoa putkeen. Prather kaatoi toiseen ruutuun, mutta kolmannen heitto oli vajaa jättäen keilat 2-8. Paikkoheitto oli huono, molemmat keilat lähtivät juuri ja juuri. Hän teki jatkoksi tuplan, mutta mainostauon alkaessa Cooley johti sarjaa 32 pisteellä. Hänen kuuden heittonsa jätti värähtämättömän kympin, joten Pratherilla oli vielä mahdollisuus. Molemmat miehet kaatoivat seiskaruudussa. Pratherin kahdeksas avausheitto oli paksu, nelonen jäi, vaikka parikin keilaa kävi sitä kopistelemassa. Cooley ratkaisi pelin kahdella komealla kaadolla. Voiton ratkettuna ysiruudun kaadon jälkeen Cooley alkoi kyynelehtiä tuolillaan Pratherin mennessä heittämään viimeistä ruutua. Prather heitti tahallaan kymppiruudun paikkoheiton ohi, jotta Cooley pääsi nopeammin pelaamaan viimeistä ruutuaan ja nauttimaan ensimmäisen ammattilaisvoiton tunteesta. Riemun ja liikutuksen lisäksi Cooley sai voitostaan 30 000 dollaria, Pratherin pankkitili lihoi 15 000 taalan verran.

Cooley kertoi loppuhaastattelussa omistavansa voittonsa vuosi sitten edesmenneelle äidilleen, jonka nimikirjaimet, syntymä- ja kuolinpäivät oli painettu Samin pelipaidan rintamukseen.

Jotkut suomalaiset ehkä muistavat Sam Cooleyn olleen mitaleilla nuorten MM-kilpailussa Talissa vuonna 2010.

WSOB jatkuu heti seuraavina päivinä Chameleon Championshipilla ja Scorpion Championshipilla.

PBA:n sivuille