Toiset peliparit mittelivät taitojaan PBA Playoffsissa sunnuntaina. Eivät kuitenkaan ne parit, jotka kerroin lauantain jutun yhteydessä. PBA:n nettisivuilla annettiin ristiriitaista tietoa, joten kerroin eilen väärät pelaajat. Vuan haetanneeko tuo mittään, kuten Pohjois-Karjalan ukko sanoisi. Chris Via ja Cristian Azcona sekä Kris Prather ja EJ Tackett pelaavat viikon kuluttua. Nyt sunnuntaina vuorossa olivat numero nelonen Francois Lavoie, joka on viikon vanha Super Slamin voittaja ja seitsemän kertaa PBA-turnauksen voittanut Dick Allen, sijoitus 13. Toisessa ottelussa kohtasivat kierrevasuri, listan viitonen Jakob Butturff ja Playoffsin viimevuotinen voittaja Bill O’Neill, sijoitus 12.

Lavoien ja Allenin ensimmäinen sarja oli ihan yhtä maalia. Lavoie paukutti seitsemän kaatoa alkuun, kun taas Allen ei saanut kymppiä nurin millään, kolme kertaa hän paikkasi tuota keilaa neljään ensimmäiseen ruutuun. Ei auttanut edes pallon vaihto, tuli vielä kasi-kymppi kohti loppua. Frankie voitti ensimmäisen sarjan puhtaasti 266-185.

Lavoie aloitti toisenkin sarjan samaan tahtiin, tripla. Allen oli kuitenkin pähkäillyt heittoaan ja ratkaissut ongelmansa. Hän teki viisi kaatoa alusta alkaen ja johti parikymmentä pistettä. Lavoie teki loppuun tuplan, mutta ysiruudun kymppi jätti hänet tässä sarjassa kakkoseksi pistein 238-258. Näin molemmilla miehillä oli sarjavoitosta yksi raskas piste ja voittaja haettiin kahden ruudun uusinnalla.

Sen aloitti Lavoie tanakalla kaadolla. Allenin ensimmäinen heitto liukui pahasti vajaaksi ja jätti kakkoskeilan pystyyn. Koko pelin ajan itselleen jutellut Allen huusi ja tuskaili huonoa heittoaan suureen ääneen. Hän vaihtoi patterin ennen seuraavaa heittoaan, josta tuli rouhiva kaato. Hän olisi halunnut jälleen vaihtaa patterin, mutta uusintaruuduissa niin saa tehdä vain kerran, joten oli mentävä sillä mitä oli. Kaksi hyvää kaatoa mies kuitenkin teki ja sai kokoon 50 pistettä ja onnitteli itseään ääneen hyvistä heitoista. Lavoie teki tuplan nätillä heitolla. Seuraavankin heiton hän laittoi pesään, mutta kymppi jäi seisomaan, kunnes ränniin pystyyn pudonnut kuutoskeila huojahti kohti kymppiä ja tönäisi sen nurin – kaato. Yhdeksän keilaa pois viimeisellä heitolla ja kanadalainen voitti uusinnan 59-50, ja koko ottelun pistein 2-1.

  • Ensimmäisen sarjan voitto ei vielä merkitse mitään tässä pelimuodossa. Odotinkin Dickin tulevan vahvasti toiseen sarjaan. Uusinnassa minulla kävi tuuri sen kolmannen kaadon kanssa, Francois kertoi haastattelija Kimberly Presslerille pelin jälkeen.

Illan toisessa ottelussa Butturff ja O’Neill keilasivat molemmat lähes nelosmerkistä, eli heidän pelilinjansa menivät ristiin radan alussa, kun kyseessä oli vasurin ja oikeakätisen peli. Ei tuo pieni kuriositeetti kuitenkaan näkynyt missään vaiheessa peliä haitanneen.

Todella yksioikoinen oli myös tämän ottelun ensimmäinen sarja. Butturff jätti tuplan jälkeen seiskakeilan pystyyn, paikkasi sen ja seuraavan kerran paikkopalloa tarvittiin sarjan viimeisessä ruudussa. O’Neill oli ongelmissa vasemmanpuoleisen radan kanssa ja siellä hän lopussa teki isosta reiästä tyhjänkin. Butturff otti ensimmäisen pisteen sarjalukemin 257-193.

Billin vaikeudet vasemman radan kanssa jatkuivat myös toisessa sarjassa, oikealla keilat kaatuivat aina kerralla. Ensin jäi kymppi ja neljänteen ruutuun pallo ei noussut lopussa juuri ollenkaan jättäen mahdottoman 2-8-10 kuvion. Jakob johti puolivälissä ainokaisen tuplansa turvin 21 pistettä. Siinä vaiheessa O’Neill nosti pelilinjaansa vasemmalla radalla muutaman riman ja se toimi, hän sai aikaiseksi tuplan, ja sitten vielä kaksi kaatoa lisää. Yhdeksänteen ruutuun tuli vielä viides kaato. Butturff teki omat neljä kaatoaan ja viimeiseen ruutuun lähdettäessä hän johti kymmenellä pisteellä. O’Neill heitti vasemmalla radalla hyvän heiton, mutta sai imuysin ja keräsi lopulta 227 pistettä. Butturffille riitti ehjä, mutta… Pallo kaarsi vasemmasta reunasta aivan keskelle ja jätti pystyyn 6-7 reiän, jota hän ei onnistunut paikkaamaan. Näin O’Neillille tuli yllättäen sarjavoitto pistein 227-222 ja tilanne oli tasan. Ja taas uusittiin.

O’Neill aloitti vasemmalla radalla hyvällä kaadolla ja jäi odottamaan vastustajansa heittoja. Butturffin veto meni aavistuksen paksuksi ja jätti kasikeilan. Paikon jälkeen hän heitti taskuun, mutta seiskakeila jökötti pystyssä, tulosta tuli 39. O’Neill teki komean kaadon ja voitti uusinnan tuloksella 49-39 ja etenee puolivälieriin sarjapistein 2-1, missä vastaan tulee Lavoie.

  • Olin varma, että tarvitsen kymppiruutuun kolme kaatoa ja kun mielestäni hyvästä heitosta jäi ysi pystyyn, luulin hävinneeni siihen. Mutta näin käy joskus, Bill jutteli Presslerille kilpailun tauottua.

PBA Playoffs jatkuu viikon kuluttua kaavion oikean puolen otteluilla, kaksi matsia lauantaina ja kaksi sunnuntaina.

 

Pekka Korpi

PBA:n sivuille

Kuva PBA