Ukrainan Dasha Kovalova otti uransa kolmannen ammattilaistittelin viime yönä loppuun pelatussa Twin Cities Openissa Eaganissa. Hän koki suuren pettymyksen tammikuun Kickoff Classicissa hävittyään Julia Bondille PWBA Hall of Fame Classicin semifinaalissa ja on tehnyt kovasti töitä sen jälkeen menestyäkseen paremmin kiertueella ja etenkin pudotuspeleissä. Kovalova vei tällä kertaa suvereenisti sekä semifinaalin että finaaliottelun 97 ja 95 pisteen erolla vastustajiinsa. Loppuottelussa Kovalovaa vastaan asettui ykkössijoitettu Missy Parkin. Ottelu ratkesi jo melko varhain Kovalovan eduksi, kun hän teki neljä kaatoa alusta, paikon ja kaatoja kymppiruudun ensimmäiseen asti. Loppuun hän paikkasi kymppikeilan ja sarjaksi 268. Missy ei saanut kaatojonoja, teki tyhjät nelos- ja vitosruutuihin ja päätyi lopputulokseen 173.

Semifinaalissa Kovalovalla oli vastassa edellisestä ottelusta voiton ottanut Kelly Kulick. Kovalova aloitti pelin vahvasti kolmella kaadolla, paikolla ja kolmella kaadolla. Kun Kulick teki toiseen ruutunsa tyhjän, sai vain yhden kaadon kuuteen ruutuun ja jätti reiän kahdeksanteen, oli peli jo selvä. Kovalova teki kaatoja yhdeksänteen ruutuun asti ja kympissä paikkasi kympin ja teki kaadon päälle. Voitto hänelle lukemin 258-161. Ensimmäisessä ottelussa Kulick kohtasi Erin McCarthyn, joka oli hallinnut karsintaa perjantain kahden ensimmäisen kierroksen ja lauantaiaamun kolmannen kierroksen ajan. Tämä matsi tarjosi jännitystä ja pysyi tasaisena melkein loppuun asti. Kymppiruudussa Kulick sulki oven McCarthylta paikolla ja kaadolla ja ottelu päättyi lukemiin 248-226. 

Pudotuspeleihin selvinnyt nelikko oli 24 sarjan jälkeen järjestyksessä Missy Parkin, Dasha Kovalova, Erin McCarthy ja Kelly Kulick. Vuoden 2019 voittaja Shannon O’Keefe jäi pudotuspelien ulkopuolelle viidellä pisteellä, kun Kulick paikkasi kymppiruudussa 1-2-4-10 kuvion ja otti tällä paikkansa pudotuspeleissä. Kovalovan lisäksi 12 parhaan joukkoon päässeen Verity Crawleyn tahti karsinnan kolmannella ja neljännellä kierroksella hiipui sen verran, että hän jäi lopputuloksissa yhdeksännelle sijalle. Birgit Noreiks ei päässyt enää 12 parhaan joukkoon vaan jäi kilpailussa sijalle 14, kymmenen pistettä viimeisen jatkopaikan ottanutta Liz Johnsonia perässä.

Perjantaina pelattujen kahden ensimmäisen karsintablokin jälkeen kilpailun johdossa oli Erin McCarthy 1365 ja 1436 peleillä, yhteistuloksena 12 sarjaan 2801. Toisena oli hienon nousun 1454 pelillään tehnyt Verity Crawley. Hänen ensimmäinen pelinsä oli 1249 ja yhteistulosta kertyi 2703. Lauantain peleihin 32 parhaan joukkoon vaadittiin 203 pisteen keskiarvo ja tulos 2438, jonka teki Taylor Bulthuis. Dasha Kovalova oli tuolloin kolmantena tuloksella 2649 ja Birgit Noreiks 17:s tuloksella 2520. Diana Zavjalova jäi sijalle 37 ja Maria Bulanova sijalle 48.

 

PWBA-kiertue jatkuu ensi viikon perjantaina Nebraskan Lincolnissa, jossa keilataan samanlainen kahden päivän standard-kilpailu Lincoln Open.

 

PWBA:n sivuille 

 

Eliisa Hiltunen

 

Kuva:PWBA