Suurin osa Suomesta löytyvistä Purple Hammer uretaanipalloista on edelleen laillisia ja käyttökelpoisia. Ne on valmistettu myöhemmin ja suurin osa kokonaan toisessa tehtaassa. Vuosina 2016 ja 2017 valmistettujen pallojen pintakovuus on USBC:n testeissä todettu alittavan sille asetetun raja-arvon ja USBC on päättänyt perua tämän pallon hyväksynnän vuosina 2016 ja 2017 valmistettujen pallojen osalta.

Suomen Keilailuliiton keilapallon tekniset määräykset noudattavat samoja raja-arvoja ja siksi pallon käyttö SKL:n alaisissa kilpailuissa ei ole sallittua. Käyttökielto astuu voimaan Suomessa 24.3.2022.

Sanktiona pallon käytöstä tulee kilpailutuloksen hylkääminen sen kilpailuosion osalta, jossa palloa on käytetty.

Vuosina 2016 ja 2017 valmistetut pallot tunnistaa siitä, että sarjanumero alkaa joko numerolla 6 tai 7.

Vaikka kyseiset pallot eivät ole olleet Brunswick:n valmistamia, on Brunswick päättänyt korvata kaikille kyseistä valmistuserää olevien pallojen omistajille uuden Brunswick Bowling Productsin valmistaman Purple Hammer uretaanipallon tai vaihtoehtoisesti jonkun muun pallon.

Mikäli omistat kyseisen, sarjanumerolla 6 tai 7 alkavan Purple Hammer -pallon ota yhteyttä sami.heinila@bowling.fi selvittääksesi kuinka pallon korvaaminen uudella onnistuu.

Jarmo Tamminen

SKL:n kilpailu- ja sarjavaliokunta
Kai Virtanen

Oy Bowling Ab