Kaikki veteraanit (+65) jatkoivat perjantain iltaerässä 10 sarjan baker-parikisa karsinnalla, joista molemmista miehistä ja naisista eteni 4 parasta paria semifinaaleihin ensi tiistaina, jolloin vähintään pronssi on varma.

Miesten pelissä alun singlepelissä heikommin pärjännyt pari Leif Enfors – Juha Hård pelasivat erinomaisesti ja vaikka 2 viimeistä lipsahti alle 180 olivat karsinnan ykkönen tuloksella 1985.

Toiseksi tuli pari Jouko Kuossari – Rauli Raita, joka taas kangisteli alussa mutta 4:nnestö sarjasta eteenpäin tulosta tuli mainiosti ja karsinnan toinen sija varmistui tuloksella  1952.

Muut veteraanimiesten mitalistit olivat Kolumbian pari Florez-Soto (1927) ja Saksan Stiller-Vierhufe (1896) eli yhden baker sarjan semifinaalit tiistaina klo 10 Suomen aikaa ovat Suomi-Saksa ja Suomi-Kolumbia

Joukkueita miesten kisassa oli 12 edustaen 8 eri maata.

Naisveteraanien kisassa taas osallistuvia joukkueita oli 7 ja maita 5. Tulostaso jäi alhaiseksi mutta kisa oli sitäkin jännempi. Kärjen ja viimeisen ero oli koko ajan noin 100-150 ja järjestys vaihteli.

Lopulta erän voitti Kolumbia joukkueella Delgado-Arteaga (1671) mutta hienolla viimeisellä sarjalla 211 toiseksi nousi Suomen pari Hillevi Huhta – Riitta Björkengren.(1646). Hillevi kertoikin pelin jälkeen, että huonekumppanit olivat etukäteen sopineet, että kävi miten kävi, pelin aikana he pitävät hauskaa ja sillä jaksettiin matkalle tulleiden useiden vaikeiden hetkien yli ja lopussa kiitos seisoi.

Kolmas mitalisti on Kolumbia 2s-pari (1578). Erikoista on, että neljännen sijan samalla tuloksella 1566 jakaa Tsekin ja Saksan parit, jotka pelaavat yhden baker-sarjan uusinnan ennen semifinaaleja tiistaina. Suomen vastustaja on siis joka tapauksessa Kolumbia.

Huomenna lauantaina pelataan singlen jatko 5s ja veteraanimiehet heittävät jo klo 8 ja veteraaninaiset klo 12 Suomen aikaa ja heti erän jälkeen tiedetään, ketkä ovat historian ensimmäisiä henkilökohtaisia MM-veteraanimitalisteja.

Kilpailun järjestäjän sivuile

Livelähetys

Kokonaistulokset

Olli Hossi