Veteraanimiesten eli 65+ sarjan kisat alkoivat 5 sarjan pelillä, jossa kaikki 27 kisaajaa pelasivat yhtaikaa singlen ensimmäiset 5 sarjaa tänään aamuerässä.

Suomalaisittain kisat alkoivat mahtavasti, sillä Jouko Kuossari otti heti alussa johtopaikan ja piti sen loppuun asti. Joukon vahva peli eteni seuraavasti: 204, 229, 225, 215, 245 ja yhteistulos 1118.

Kisassa toisena on hienosti Joukon huonekaveri Rauli Raita, joka taas heitti oman pelinsä erittäin nousujohteisesti – 185, 180, 213, 258, 225 ja tulosta 1062.

Epävirallisten tulosten mukaan kolmantena kisassa on Saksan Hermann Wimmer (1015) ja neljäntena pudotuksiin on nyt menossa Ranskan Patrick Rolland (1010)

Suomalaisista Juha Hård heitti hyvällä lopulla 196, 192, 165, 217, 211 ja tulosta 981, jolla on sijalla 9. Leif Enfors sai heikon ensimmäisen sarjan jälkeen tuloksen 930 ja on sijalla 14. Leifin sarjat olivat 147, 191, 220, 193, 179.

Jouko kommentoi pelin jälkeen, että haasteet olivat oikeastaan vain alussa, kun yritti heittää liian suoraan taskuun, mutta kun houkan avasi ulospäin, niin tasku oli hyvin hallussa. Radoissa ei ollut juurikaan eroja. Joukon pelissä oli myös erittäin vähän tyhjiä.

Rauli kertoi aloittaneensa pelin mattapallolla, joka ei oikein toiminut. Vaihdettuaan kolmanteen sarjaan kiiltävän palloon, niin hyvillä heitoilla suoraan kolmosmerkin kautta rupesi tulosta tulemaan. Raulia hiukan harmitti vain tekemänsä 4 turhaa missiä, mutta nehän voi jatkossa jättää tekemättä.

Juha taas kertoi, että hiukan alussa kisa hiukan jännitti. ja esimerkiksi uusi ns. 30 sekunnin heittosääntö oli liikaakin välillä mielessä. Lopussa peli vapautuikin ja hyvät saumat ovat edelleen mitaleillekin.

Leifin pelissä oli haasteena alussa keilojen lähteminen ja mm ensimmäiseen sarjaan tuli heti kolme 7-10 reikää. Leifkin totesi pelanneensa myös ehkä hieman turhan alhaalta ja vaihtanee ylempään linjaan huomiseen parikisaan.

Veteraanien singlen pelitapa on varsin suoraviivainen, sillä lauantaina pelataan näihin tuloksiin toiset 5 sarjaa lisää, ja 10 sarjan jälkeen 4 parasta yhteistulosta ovat suoraan MM-mitaleilla ja pelaavat semifinaalit ja finaalit maanantai-iltana.

Veteraanien kisat jatkuvat huomenna parikisan 10 sarjan bakerilla Suomen aikaa klo 1400, johon joukkuejohto on valinnut pareiksi Raita-Kuossari ja Enfors-Hård.

Veteraanien tarkan kokonaistilanteen julkistamme, heti kun järjestäjät sen tarjoavat.