Veteraanien valtakunnansarjojen toinen kierros keilattiin torstaina. Mestaruussarjassa ykkös- ja kolmoslohkon joukkueet kohtasivat Hutungin keilahallissa Jyväskylässä, kakkoslohko pelasi sisäisen kierroksen Kouvolassa.

Mestaruussarjassa 1.lohkon kärki vaihtui. Jyväskylän JBC oli Hutungissa kierroksen paras neljällä voitollaan ennen Porin RC:a ja Oulun OPS:aa ja nousi lohkon kärkeen 17 pisteen erolla ennen porilaisia. Tampereen TKK putosi lohkon neljänneksi. Putoamassa ovat Pietarsaaren Drott ja Euran GS. Henkilökohtaisen tuloslistan kärjessä oli JBC:n Risto Holmalahti keskiarvolla 219,33.

2. lohkon peleissä Kouvolassa Lahden Bay, Kuopion Tiimi ja Kouvolan Nuppi kisasivat tasapäisesti päivän parhaasta sijasta. Voiton vei Bay kahdella voitollaan 34 pistettä neljän voiton Tiimiä ja 35 pistettä kolmen voiton Nuppia edellä. Kokonaistilanteessa Nuppi on kärjessä 33 pisteen erolla Bay:hin ja 175 pisteen erolla Tiimiin. Helsingin Boltsi-72 ja Kuopion Rojjaas ovat putoamiskurimuksessa. Kierroksen parasta henkilökohtaista peliä pelasi Nupin Kari Vilenius keskiarvolla 216,40.

3.lohko pelasi Hutungissa 1. lohkon joukkueita vastaan. Siellä RäMe oli jälleen kierroksen ykkönen viidellä voitollaan kuudesta ja vahvisti näin kärkipaikkaansa. Helsingin Tornados ja HVV ovat seuraavina 129 ja 508 pisteen päässä. Putoamassa ovat Helsingin IFK ja Turun TuWe 2. RäMe:n Seppo Eskolin pelasi parasta henkilökohtaista peliä keskiarvolla 226,33

Ykkössarjan kärkijoukkueet lohkojärjestyksessä ovat (suluissa ero kakkoseen): Pietarsaaren FoBK (347), Tampereen Veijarit (237), Varkauden Ysisata (35), Lahden Falcons (68), Helsingin GB (901) ja Lohjan KalKe-70 (82). Näistä GB näyttää olevan vahvimmin menossa ensi kauden mestaruussarjaan. Ykkössarjan parasta henkilökohtaista peliä pelasi jälleen GB:n Jouko Kuossari keskiarvolla 232,00.

Kakkossarja jatkuu edelleen tasaisena. Kahden kärkijoukkueen ero on suurimmillaan 14. lohkossa, jossa Hangon Ha-Hy on 393 pistettä Uudenkaupungin Ykkösklubin edellä. Pienimmillään ero on 8.lohkossa, jossa Mikkelin Savonia on jättänyt Lahden Falcons 2:n 47 pisteen päähän. Parasta henkilökohtaista peliä kakkossarjassa ja koko kierroksella pelasi 3. lohkossa Kokkolan CPS:n Leif Tuomisalo keskiarvolla 237,40, lähelle häntä pääsi 17.lohkossa Tampereen Seiskojen Terhi Majamäki keskiarvolla 237,00.

Tarkemmat tulokset

Teksti ja kuva Jaakko Virkajärvi