Pepsi Classicin voitti Julia Bond kaatamalla loppuottelussa ykkössijoitetun Kolumbian Maria Jose Rodriguezin 234-222. Voitto oli Bondille jo kauden kolmas ja näin hänkin heitti haasteen kärkipään ehdokkaille Vuoden Keilaaja-kisassa.

Bond oli porraspeleissä kolmanneksi sijoitettu ja hän kohtasi ensimmäisessä ottelussa Stefanie Johnsonin, joka oli selvinnyt jo toiseen porraspeliinsä peräkkäin. Mutta kuten kaksi päivää sitten, myös tämä ottelu päättyi Johnsonin tappioon, Bond otti askeleen ylöspäin 203-192 voitolla. Toisessa ottelussa Bond kohtasi Missy Parkinin, joka ei pysynyt mukana Bondin kaatoiloittelussa. Sarja päättyi pistein 256-220. Loppuottelu ei noussut välierän tasolle tuloksellisesti. Keskilännen Illinoisista kotoisin oleva Bond, joka on tänä vuonna voittanut jo kahdesti, mm. USBC Queensin, esti näin nykyisin Texasissa asuvan Rodriguezin voiton. Myös Rodriguezilla oli kaksi voittoa. Loppuottelu ratkesi dramaattisesti. Rodriguez oli ottanut johdon kuudella kaadollaan ensimmäiseen kahdeksaan ruutuun. Ysiruudun paikon jälkeen hänellä oli voiton avaimet omissa käsissään. Bond lopetti kuuteen kaatoon, oista kolme kymppiruutuun. Rodriguezin piti kaataa voittaakseen, mutta sen sijaan hyvän näköinen heitto jätti pystyyn maailmanennätysreiän, 7-10.

Rodriguez nousi kilpailun johtoon round robinin ensimmäisessä osassa voittamalla viisi kuudesta pelistään. Heti kannoilla tuli karsintaykkönen, Ukrainan Dasha Kovalova, sitten Bryanna Cote ja Kelly Kulick. Matsipelien toinen kierros muutti lähes koko kärkipään. Rodriguez piti piikkipaikkansa, vaikka voitti vain kolme matsiaan. Porraspeleihin nousi kolmikko Parkin, Bond ja Johnson, jotka kaikki voittivat viisi kuudesta ottelustaan. Pahiten lopussa sakkasi Kovalova, joka voitti vain yhden pelinsä. Hän oli mukana neljän joukossa vielä ennen sijoitussarjaa, mutta siinä tullut tappio Bondille 188-213 pudotti hänet kuudenneksi. Aika samanmoisen lopun keilasi toinen loppuvaiheessa mukana ollut eurooppalainen, Englannin Verity Crawley. Hän hävisi neljä viidestä viimeisestä matsistaan ja päätyi kymmenenneksi.

Bondin voiton myötä taistelu PWBA:n Vuoden arvosta kiristyi entisestään. Pistelistan ykköspaikka pitää Crawley perässään Kovalova. Bond on kolmantena aivan kannassa. Vuoden päättävä PWBA Tour Championship on arvonsa mukaisesti ratkaiseva kilpailu ja siinä yhdenkin sijan erot saattavat olla merkitseviä.

Tour Championshipiin pääsi 24 naista Reno Classicin ja Pepsi Classicin karsintatulosten perusteella. Nyt tulokset nollataan ja edessä on 24 sarjan täysi round robin sijoitussarjoineen. Sen jälkeen viisi parasta etenee porraspeliin, jonka voittajalle on luvassa 100 000 dollarin palkinto. Kisa alkaa perjantaina klo 18 Suomen aikaa ja ensimmäisenä päivänä keilataan kaksi kahdeksan sarjan blokkia. Kolmas blokki pelataan lauantain ja sunnuntain välisenä yönä ja porraspelit maanantaina aamuyöllä.

 

Pekka Korpi

PWBA:n Fall Classic Seriesin sivustolle

Kuva: PWBA