Kuopion Keilakukossa käytiin todellinen nitrokamppailu keilaseura Nousun järjestämän kilpailun loppukilpailussa. Ennen viimeistä ruutua 8 sarjan finaalin voittajaehdokkaita oli kolme. Kokenut jäämieheksikin kutsuttu Mainareiden Joonas Jehkinen otti maukkaan voiton kolmen pisteen marginaalilla ennen GB:n Teemu Putkistoa ja 9 pinnan erolla AS:n Niko Oksaseen.

Loppukilpailun ensimmäisen 5 sarjan (am) osion 12 parasta jatkoi kolmen sarjan finaaliin. Radoilla oli liuta kovia keilaajanimiä ja yleisö näki tapahtumarikkaan kilpailun.

Kolme ensimmäistä sarjaa keilattiin kärkijoukossa suhteellisen tasaisena rintamana Mainareiden Juha Immosen (649) johdolla. Tuntumassa muutaman pisteen päässä seurasivat Mainareiden Juho Rissanen ja Joonas Jehkinen sekä Teemu Putkisto.

Kahden vaisuhkon sarjan jälkeen Joonas Jehkinen heräsi. Hän vasuroi kolme sarjaa hurjalla 263 pisteen keskiarvolla (259, 242 ja 290) ja siirtyi 5. sarjan jälkeen kirkkaasti kärkeen ohittaen Immosen. Kolmanneksi sarjoillaan 237 ja 259 nousi tässä vaiheessa voittotaisteluun ilmoittautunut Niko Oksanen.

Kolmen sarjan loppupeleissä tilanne muuttui jonkin verran kärkimies-Jehkisen takana. Seitsemän sarjan jälkeen Jehkinen oli 35 pinnaa edellä tasapisteissä toisena olleita Teemu Putkistoa ja Niko Oksasta. Tämä kaksikko sai viimeisessä sarjassa kaatopelinsä Jehkistä tehokkaammaksi ja lopullinen ratkaisu jäi viimeiseen ruutuun.

Ennen kymppiruutua Oksanen oli kaksi pinnaa Jehkistä edellä ja Jehkinen 3 pinnaa Putkistoa edellä. Ensimmäisenä heittänyt Niko Oksanen olisi päässyt salettiin tuplalla ja ysin avausheitolla – hän sai kaadon ja taskusta jääneen kymppikeilan. Jehkinen vetäisi kymppiruudun ensimmäisen nokkaan mutta kaatohan sieltä sitten jotenkin tuli. Toinen heitto oli hieman paksu, mutta 6-keilakin suostui kaatumaan. Kun Putkisto teki sitten tuplan, hän nousi Jehkisen jälkeen toiseksi.

Juho Rissanen nousi kirisarjansa 289 ansiosta kisassa neljänneksi.

Jesse Kallio voitti Tinat Rauhalahdessa

Kuopiossa viime sunnuntai oli todellinen superkeilailupäivä. Päivä aloitettiin Rauhalahden hallissa Tinojen loppukilpailulla. Siinä heitettiin ensin 6 sarjaa (am) ja 8 parasta jatkoi round robin-otteluihin.

TPS:n Jesse Kallio kirjautti hyvän taistelun tuloksena nimensä toisen kerran Tinojen voittajalistalle. Hän oli jo kuuden sarjan jälkeen omalla sataluvullaan (1411)  ja voitto irtosi kun peli pysyi kasassa ja voittoja ropisi 150 pisteen edestä.

Toiseksi sijoittunut AS:n Niko Oksanen oli ennen viimeistä sarjaa 4 pinnaa Kalliota edellä, mutta Oksanen hävisi viimeisen matsin ja eroa kertyi 37 pistettä.

Kolmannen palkinnon pokkasi Mainareiden Joonas Jehkinen. Hän voitti viimeisessä ottelussa seuratoverinsa Tomas Käyhkön ja nousi palkintopallille.

Joonas otti kovia päänahkoja sormet ruvella

Tinojen jälkeen siirryttiin iltapäivällä Rauhalahdesta keilaamaan Nousun kilpailua Keilakukkoon. Joonas Jehkinen oli kisapäivän jälkeen muikealla tuulella.

– Minulla oli tavallaan maajoukkuekeilaajien härnäysviikonloppu, se onnistui oikein hyvin. On aina suuri ilo voittaa maajoukkueen keilaajia. Sunnuntain 21 sarjaa olivat kyllä kova koettelemus, koska olen keilannut vähemmän. Sormet olivat viime sarjoissa ihan ruvella.

Teksti: Markku Lahikainen

Kuva: Hannu Miettinen