PBA50 National Championships päättyi Spanish Springs Lanes keilahallissa Floridan The Villagesissa Pete Weberin saadessa perinteisen vihreän takin harteilleen. Weber jatkoi joukon ykkösenä round robinin jälkeen ja hoiti ykkössijoitetun hommansa kunnialla kaatamalla Lennie Boresch Jr:in loppuottelussa selvin numeroin 255-234.

Kilpailussa nähtiin välillä hurjia tuloksia, mutta ei 44 jalkaa pitkä Billy Hardwick-hoito mikään tulosautomaatti ollut. Hallin paljon pelatut karkeaksi kuluneet radat tekivät siitä paikoin hyvinkin kinkkisen. Televisiofinaalissa saatiin kyllä nauttia hyvästä keilailusta ja runsaista kaadoista, kolmessa ottelussa voittotulos oli päälle 250.

Illan ensimmäisessä ottelussa kohtasivat Tom Hess ja Walter Ray Williams Jr. Hess oli sijoitettu neljänneksi ja viimevuotista voittoaan puolustanut Williams viidenneksi. Hess otti alkutuplallaan johdon, jota WRW ei koskaan saanut kiinni. Vaikka Hess teki kuudenteen ruutuun paikkaamattoman reiän, riitti hänen lopputriplansa voittoon, kun Williams ei saanut yhtään tuplaa aikaiseksi. WRW teki oikeanpuoleisella radalla viisi kaatoa ja vasemmalla puolella viisi paikkoa, hollantilainen kaksisatanen, parisarja ilman tuplaa, jäi tekemättä, kun ylimääräisellä heitolla hänelle jäi kakkoskeila pystyyn. Ottelun numerot olivat Hessille 211-199.

Hess sai seuraavaksi vastaansa kahden edellisen viikon kakkosen, Michael Haugen Jr:n. Hess otti jälleen alkujohdon, nyt kahdella tuplalla, kun Haugen ei pystynyt sellaisen tekoon. Pallon vaihdon jälkeen tämä lopulta sen sai kasiruutuun aikaiseksi, mutta Hess ei jäänyt odottelemaan, vaan täytti sarjan lopun kaadoilla ja voitti matsin 257-215.

Hessin kolmas vastustaja oli Boresch, joka on voittanut neljästä PBA-tittelistään kolme juuri tässä hallissa. Hyvin olivat Spanish Springs Lanes hallin radat hallussa nytkin, sillä hän teki alkuun kuusi kaatoa ja otti selvän johdon. Hess otti yleisön paikkaamalla välillä 3-4 reiän, mutta ei saanut triplallaan eroa kavennetuksi tarpeeksi. Boreschin kaatojono katkesi 2-10 reikään, ja myös hän huudatti yleisöä paikolla. Lopputupla antoi hänelle voittotulokseksi 255-235.

Loppuottelun Weber aloitti neljällä kaadolla ottaen sarjan selvästi haltuunsa, kunnes viidenteen ruutuun räpsähti vähän hiljaisesta heitosta 4-9 reikä. Tällä kertaa siitä ei paikkoa tullut, vaan Boresch nousi viidennessä ruudussa johtoon kolmannen peräkkäiskaatonsa avulla. Weber löysi jälleen kaatojyvän ja paukutti rukseja kuutosruudusta loppuun saakka ja kun vajaaseen osumaan tähdänneen Boreschin liiankin vajaa osuma jätti kahdeksanteen ruutuun heilumaan sekä kympin, että seiskan, oli homma selvä. Loppupisteet merkittiin Weberille 255-234.

Vihreän takin harteilleen saatuaan Pete kiitteli hallia, yleisöä, sponsoria ja lähes kaikkea, mikä liikkuu.

Mika Koivuniemen toinen kahdeksan sarjan round robin oli aivan katastrofi. Hänen edellisessä vaiheessa hankkimansa viitostila kesti vielä kahden ensimmäisen sarjan tappiot, mutta kun niitä tuli lisää, hän hävisi alkuillan kaikki matsinsa, valui hän tuloksissa lopulta aina sijalle 14 saakka. Koivuniemen todella hieno keilailu katosi tyystin ja tilalle tulivat huonot osumat ja pystyssä jököttävät nurkkakeilat. Kaatojonoja ei enää tullut ja vaikka paikkopeli oli edelleen mallikasta, pudottivat muutamat reiät tulostasoa ja nämä näkyivät ottelutappioina.

PBA50 kiertue jatkaa ensi viikolla Aberdeeniin, Pohjois-Carolinaan.

 

Pekka Korpi

PBA:n turnaussivuille

Kuva PBA