Torstaina Ballmaster Openin tuloksissa näkyi ulkomaalaispelaajien saapuminen sankoin joukoin Talin keilahalliin. Iltaerän vahvin keilaaja oli tuloksen 1456 keilannut William Svensson. Nuoren ruotsalaistähden tulos olikin erän selvästi paras. 

Torstain aikaisemmassa karsintaerässä nähtiin iso tulos ruotsalaisen Pontus Anderssonin keilatessa itsensä karsinnan toiselle sijalle lukemilla 1520, kuten aikaisemmin uutisoimme.

Svenssonin tulos iltaerässä riittää tässä kohden turnausta kuudennelle sijalle. 21-vuotias nuori tähtikeilaaja kuului Dubaissa mainetta niittäneeseen Ruotsin kivenkovaan MM-ryhmään ja hän on aikaisempina vuosinakin jo yltänyt korkeisiin sijoituksiin Ballmaster Openissa.

– Tässä iltaerässä oma tekeminen tuntui todella hyvältä. Pelasin aikaisemmassa erässäkin tänään, mutta siinä tuskailin palloreaktion kanssa. Tein erien välissä muutoksia palloihin ja se osoittautui toimivaksi ratkaisuksi, kun tulos oli nyt noinkin iso. Tuntuu hyvältä olla täällä jälleen pelaamassa. Talin keilahalli on erityinen paikka pelata. Tietysti nyt on todella harmi, ettei yleisöä saada halliin, mutta Ballmaster Openissa on aina oma erityinen fiiliksensä, Svensson sanoo.

Svenssonin  lisäksi iltaerässä ei isoilla tuloksilla juhlittu. Tanskan Anders Lousdal keilasi erän toiseksi lukemilla 1367 ja kolmanneksi ylsi Saksan Dennis Grunheid tuloksella 1367. Suomalaisista keilaajista paras oli erän neljänneksi keilannut Teemu Putkisto tuloksella 1303.

Hauska yksityiskohta torstain iltaerässä oli se, että ensimmäistä kertaa Ballmaster Openin historiassa radoilla nähtiin samassa erässä kaksi naispuolista kahden käden keilaajaa. He olivat Ruotsin Nora Johansson sekä vasta 11-vuotias Emma Palermaa.

Iltaerän kaikki tulokset

Karsinnan ykkösenä jatkaa Niko Oksanen tuloksella 1561. Karsintaa on jäljellä vielä kuusi erää sekä Desperado. Ballmaster Open jatkuu huomenna perjantaina kolmella karsintaerällä, jotka keilataan klo 10.00, klo 13.45 ja 17.30.

Lauantaina keilataan vielä kaksi karsintaerää sekä desperado. Sunnuntai puolestaan on pyhitetty kokonaan loppukilpailulle, joihin etenee yhteensä 48 keilaajaa karsinnan tulosten perusteella.

Tulossivulle

Järjestäjän sivuille 

 

Teksti ja kuva: Henri Havusela