Naisten SM-liigan runkosarjan toiseksi viimeinen kierros kulki kotijoukkue GB:n tahdissa. Se voitti kuusi seitsemästä ottelustaan ja kukisto lopussa kärkiporukka Giantsin taistossa päivän parhaasta joukkueesta.

Päivän viimeiset ottelut

GB ja Giants järjestivät oikein kunnon taistelun päivän parhaan joukkueen tittelistä. GB tarrasi alkujohtoon ankkurinsa Roosa Lundénin viiden kaadon avulla. Giantsin puolella tahdista vastasivat Mari Nurmilo alkutriplallaan ja Ani Juntunen omallaan. Kuutosruutu muodostui eräänlaiseksi ratkaisukohdaksi. Ensin Nurmilo teki ison reiän. Lundénin jono katkesi 4-6-10 reikään, mutta Juntunen kuittasi sen omalla vastaavallaan. GB johti tuossa vaiheessa 40 pistettä. Peppi Konsteri epäonnistui seuraavassa paikkoheitossaan, mutta Roosa teki toisen nelos-kuutosensa. Ero oli silmälleen sama. Kahdeksannessa ruudussa Nina Kovanen tuplasi, samoin Juntunen, ero oli ennallaan. Yhdeksännessä ruudussa Konsteri ja Nurmilo tuplasivat ja Juntunen teki yhden kaadon lisää. Lundénin kaadolla ero ennen viimeistä ruutua oli 30 pistettä.

Ensin heitti Konsteri, joka kaatoi, niin myös Kovanen. Peppi teki vielä yhden, Ninnulle jäi viisi keilaa, jotka hän paikkasi. Aloittajien jälkeen ero oli enää 13 pistettä. Ratkaisu tuli Nurmilon isolla reiällä. Kun vielä Mila Nevalainen teki kolme kaatoa, oli matsi selvä. Vielä kisattiin ankkurien pisteistä. Ani kaatoi kolmesti, mutta niin teki Roosakin ja hän voitti keskinäisen sarjan 244-243. GB voitti tuloksella 698-653 ja raskailla pisteillä 12-2 ja hankki kierrosvoiton.

Smash voitti WBT:n satakunta pistettä, 572-479, raskaat pisteet menivät 12-2.

Bay löylytti ET:n 648-469 ja 14-0. Essi Pakarinen aloitti kaadolla, teki sitten ison reiän, ysipaikon ja yhdeksän kaatoa, 254.

Selvät olivat lukemat myös Nasevien ja Uljaksen ottelussa. Nasevat voitti 568-512 ja vei sarjapisteet 12-2.

Kuudennet ottelut

Kuudennessa sarjassa oli muutama hyvä yritys päivän parhaaseen henkilökohtaiseen sarjaan, mutta aivan sinne ei kuitenkaan ylletty.

Giants kohteli Uljasta aivan yhtä huonosti, kuin WBT:tä edellisessä matsissa. Ani Juntunen aloitti yhden keilan missillä ja teki sen päälle seitsemän kaatoa. Pötkön toinen pää oli alun kaltainen, kymppikeilasta ohi ja lopulta sarja jäi 246:een. Ottelun Giants voitti tuloksin 660-466, ikä oli Uljaksen ensimmäinen 500 alitus. Sarjapisteet Giants otti puhtaasti 14-0

Nasevat yritti panna hanttiin GB:lle ja pitikin ottelun tasaisena loppuun saakka. Roosa Lundénin sarjassa oli triplan jälkeen seiskapaikko ja sitten kaatoja, mutta ei tarpeeksi päivän parhaaseen, tulosta tuli ”vain” samat 246, kuin Anillakin. Matsin GB voitti 651-627 ja pistein 12-2.

ET hallitsi, vaikkakin melko niukasti, ottelua WBT:n kanssa. Lopussa kotkalaiset kiristivät sen verran, että voittotulos oli selvä 554-480 ja pisteet komeasti 14-0.

Smash yllätti Bayn 604-596 ja otti sarjapisteet 10-4. Smashin johto oli selvänlainen, mutta Essi Pakarisen kuuden kaadon jono kavensi sen tiukaksi. Eliisa Hiltunen voitti Jaana Taavitsaisen ankkurien kiistassa 182-181.

Viidennet ottelut

Mikään puu ei kasva taivaaseen saakka, ei edes GB. ET yllätti päivää hallinneen kotijoukkueen tiukassa ja hyvätasoisessa matsissa 614-599. Kotkalaisten taktiikkana oli tänään aiemmin hyväksi nähty peräkkäisten kaatojen rysäys. Sarjan puolivälin jälkeen ET latoi kahdeksan ruksia peräkkäin pöytäkirjaan ja tämä selvästi vaikutti GB:n peliin. Iida Gylden teki viiden kaadon putken ja sen tukemana ET lähti viimeiseen ruutuun 25 pisteen johdossa, mikä sitten piti loppuun saakka. Roosa Lundénin tupla oli laiha lohtu, varsinkin kun Daniela Lönnroth voitti ankkurien keskinäisen kisan 203-202. Nina Kovasen 215 toi GB:n ainoat pisteet, eli ET voitti 12-2.

Smash otti rutiiniluontoisen voiton Uljaksesta 14-0 pistein 608-520. Marjaana Stenvall aloitti viidellä kaadolla ja teki lopulta 234.

Baylla ei olut suuria vaikeuksia Nasevien kanssa, vaan se otti 12-2 voiton tulosten ollessa 614-541. Eliisa Hiltunen oli selvästi pöydän paras tuloksella 237.

Kun sarjakärki ja hännänhuippu kohtaavat, odotuksena on selvä ero. Näin olikin, Giants voitti WBT:n puhtaasti 14-0 ja teki hyvän sarjan 671 vastustajan jäädessä 505:een. Giantsille oli tarjolla 700 pisteen ylitys, mutta ankkuri Ani Juntusen viimeinen heitto oli sen verran paksu, että sanomaan pääsee. Siihen tuli kaadon sijaan 4-9 reikä ja hieman vaisumpi tulos.

Neljännet ottelut

Ruokatauon jälkeen tapahtui aika paljon muutoksia, ensimmäisiä voittoja ja tappioita.

Giants otti alkujohdon parikymmentä pistettä Bayta vastaan, suurelta osin Ani Juntusen neljän kaadon pötkön turviin. Puolivälin jälkeen Bay löysi jyvän ja paukutti kahdeksan kaatoa peräkkäin, tuli rinnalle ja painui ohi. Sarja meni Baylle 602-533, eli Giants kärsi päivän ensimmäisen tappionsa. Raskaat pisteet Bay vei 13-1, Mari Nurmilo menetti kymppiruudussa yhden pisteen, Roosa Pusa ei ja tuo sarja tasattiin 183.

Tulospalvelun bugi korjattiin ja kuin sarjataulukkoon pääsemistään juhlistaen WBT otti päivän ensimmäisen voittonsa Nasevia vastaan 539-511 ja raskain 12-2. Tämä oli myös WBT:n ensimmäinen yli 500 sarja.

Smash tuli ruokapöydistä GB:tä terävämmin ja Nina Haaviston neljän kaadon myötä se otti parinkymmenen pisteen johdon. Puolivälissä GB heräsi ja Mila Nevalaisen johdolla teki kuusi kaatoa peräkkäin ja kun Smashille tuli pari tyhjää, meni tilanne hetkessä toisinpäin. GB jatkoi paukutustaan, varsinkin Mila, joka teki lopulta kahdeksan peräkkäin, ja nyt saatiin se 700 rikki, 732. Myös Smashin kaikki keilaajat tekivät päälle parin, mutta yhtään raskasta pistettä ei tulos 638 tuonut.

Myös ET:n voitto oli päivän ensimmäinen. Uljas kaatui pistein 574-518 ja 12-2. Tilanne sarjan tyvipäässä tiivistyi jälleen.

Kolmannet ottelut

Nasevat voitti Smashin sarjataulukon sijoituksensa mukaisesti. Matsi oli Nasevien hallussa kaiken aikaa ja se päättyi lukemiin 616-559. Raskaat pisteet merkittiin raisiolaisille 13-1, kun Marjaana Stenvall ja Pinja Laukkanen jakoivat pisteet tuloksella 189 per nenä.

Giants oli yllättävän lujilla ET:n kanssa, mutta voitti lopulta 563-531. Matsi oli tasan vielä puolisarjassa, lopussa syntyi tarvittava ero. Peppi Konsteri hukkasi taas pelinsä ja joutui vaihtoon kahdeksannessa ruudussa. Mari Nurmilo ei pystynyt sarjaa kääntämään, vaan Nina Kiviharju voitti nuo pisteet lukemin 178-149. Ani Juntunen teki ainoan parisarjan, 223.

Bay ei antanut Uljaksen yllättää, vaan vei sarjapisteet 14-0. Sarjan tulokset olivat 643-554. Roosa Pusa aloitti viidellä kaadolla ja teki 232. Satu Lintulan neljän kaadon jono ja sarja 204 ei riittänyt kahteen pisteeseen, Eliisa Hiltunen vastasi kymmenen pistettä paremmin.

GB riehuu kotihallissaan ja kolkuttelee jatkuvasti 700 pisteen rajaa. Nyt WBT:tä vastaan tuli 696, vastustajan jäädessä edelleen alle 500 pisteen, nyt tuli 461. Raskaat pisteet menivät tietenkin GB:lle 14-0. Nina Kovanen avasi joukkueelleen sarjalla 258, mutta ankkuri Roosa Lundén teki vielä kymmenen pistettä kanssavasuriaan enemmän, 268.

Kolmen sarjan jälkeen Giantsin johto on ja pitää. GB on ottanut Bayta kiinni kymmenellä pisteellä, mutta eroa piisaa vielä. Nasevat on nyt 46 pistettä jäljessä helsinkiläisiä. Tulospalvelussa on bitti poikittain ja sarjataulukosta puuttuu WBT kokonaan. Se on jäänyt nyt Uljaksesta 20 pistettä.

Henkilökohtaiseesti hurjinta peliä on esittänyt GB:n Roosa Lunden, 748. Kärkikolmikko on kokonaan GB:n hallussa, Nina Kovasella on 669 ja Mila Nevalaisella 661. Roosa Pusalla on myös 661, päälle 650 on keilannut seitsemän naista.

Toiset ottelut

Bayn ei juuri tarvinnut pinnistää 14-0 voittonsa eteen WBT:stä Eliisa Hiltunen oli ainoa parisarjan tekijä, 217, 580-420 päättyneessä ottelussa.

GB jatkoi hienoja otteitaan matsissa Uljasta vastaan. Mila Nevalaisen 256 johdolla syntyi voittotulos 689-540 ja myös Uljaksen sarjatilanne vahvistui, vaikka GB voitti 14-0. Myös Roosa Lundén keilasi hyvin, 247.

ET ja Smash kisasivat tasaista sarjaa lähes loppuun saakka. Nina Haavisto lopetti sarjansa viiteen kaatoon, 232, ratkaisten pelin. Jaana Taavitsainen teki saman tempun, 210, ja viimeisteli 627-577 lukemat. Ida Gyldenin 206 riitti kahteen pisteeseen, eli Smash voitti 12-2.

Nasevien Pinja Laukkanen paukutti peräti 256 matsissa Giantsia vastaan, mutta sillä ei saatu kuin kaksi pistettä. Sarjakärki teki 682-625 johdon nyt kun Peppi Konsterin kaatopallo alkoi toimia, 246. Pisteet Giantsille 12-2.

Ensimmäiset ottelut

Nasevat otti johdon heti alussa ET:tä vastaan Suvi Hannusen triplan johdolla. Hän teki myöhemmin toisenkin triplan ja johti joukkueensa 637-555 voittoon sarjallaan233. Henkilökohtaiset sarjat menivät raisiolaisille 4-2 ja siten koko matsi 12-2

Smash sinnitteli pitkään Giantsia vastaan, mutta pikkuhiljaa porilaiset vetivät eroa ja Marjaana Hytösen johdolla voittivat sarjan 600-555. Jaana Taavitsainen otti raumalaisten ainoat pisteet kaatamalla ankkurien mittelössä kaatopelinsä kanssa takkuilleen Peppi Konsterin 180-165. Giants voitti 12-2.

Sarjasta putoamisen kannalta tärkeässä ottelussa Uljas voitti selvästi WBT:n hyvällä tuloksella 563-474. Puolisarjassa Anja Kantola teki ratkaisevan neljän kaadon jonon ja sai 214. Uljas voitti puhtaasti 14-0 ja venytti kaulaa suoraan putoamiseen.

GB ja Bay tekivät isoa tulosta. Triploja tuli lähes jokaiselle keilaajalle ja tulosta sitä myöten, kaikki naiset pelasivat päälle parin. Bay aloitti hieman terävämmin ja johti puolivälissä, mutta GB hivuttautui rinnalle ja ohi. Roosa Pusa otti Bayn ainoat pisteet kaatamalla Mila Nevalaisen 246-235. Ankkurien pelissä kaikki oli vielä auki, vaikka GB:n Roosa Lundénilla olikin kaato ysissä. Bayn Eliisa Hiltunen teki ensin kaadon, johon Lundén vastasi samalla mitalla. Ellun toinen kaato ei riittänyt, kun Roosakin kaatoi. GB voitti matsin 693-669 ja Roosa Ellun 233-223. GB:lle sarjapisteet 12-2.