Ykkössijoitettu kotihallissaan keilannut Alf Ekström voitti ylivoimaisesti loppuottelussa Turun Lasse Suoniemen Tikkurilassa keilatuissa miesten B-SM-kilpailuissa.

Loppuottelu ratkesi käytännössä jo ensimmäiseen sarjaan, jossa Ekström keilasi parin tuplan avulla 188. Suoniemi sen sijaan oli aivan hakusessa, eikä taskua löytynyt millään. Pystyyn jäi aina sen verran vaikeita kuvia, että tyhjiä tuli lopulta kuusi ja tulosta vain 122. Eroa ensimmäisen sarjan jälkeen oli 66 pistettä Ekströmin hyväksi.

Toinen sarja kulki puoliväliin asti tasaisesti, kunnes Suoniemi teki seiskaruutuun ylipuolen kaadolla tuplan. Sen avulla hän voitti toisen sarjan 189-167, kun Ekström ei saanut aikaiseksi yhtään kaatoa. Tarkka paikkopeli riitti kuitenkin selvään voittoon yhteispistein 355-311.

Välierä oli myös yhtä selväpiirteinen. Suoniemi löysi alussa oikean linjan ja teki sarjan puolivälissä neljän kaadon jonon ja keräsi komean sarjan 221. Timo Takoja sen sijaan takelteli hieman ja tuplasta huolimatta sarjaksi tuli vain 167. Eroa oli siis Suoniemen hyväksi 54 pistettä. Toiseen sarjaan molemmat miehet vetelivät tyhjiä isoista kuvioista ja puolisarjassa tilanne oli tasan, eli selvä Suoniemen johto. Takoja kavensi eroa tuplallaan, josta jälkimmäinen tuli ylipuolelta. Suoniemi silpaisi loppuun vielä pari tyhjää, mutta Takojan kiri ei riittänyt, vaikka hän toisen sarjan voittikin 180-148. Yhteispisteet vei Suoniemi  369-347 ja sitä myötä paikan loppuottelussa.

Alf Ekströmin voittohaastattelu oli hieman hankalaa, sillä hän on kuulovammainen. Seppo Hovi onneksi löytyi auttamaan.

Ekström on 67-vuotias, joka aloitti keilailun vuonna 1972. Kymmenen vuotta myöhemmin tuli tauko, kun hän ryhtyi pelaamaan aktiivisesti lentopalloa, mutta hän palasi keilailun pariin 2005 ja on jatkanut siitä asti.

Urheilumenestystä Alfille on tullut roppakaupalla, lentopallossa kaksi kultaa kuurojen MM-kilpailuissa, 1985 ja 1989. Hän kuuluu myös kuurojen keilailumaajoukkueeseen, mutta siellä isojen kisojen menestys on vielä jäänyt saavuttamatta. Pohjois-Baltian mestaruuskilpailuissa hän oli mukana voittamassa trio-kultaa vuonna 2016. Kuurojen SM-kilpailuista mitaleita on tullut roppakaupalla. Kuulevien joukossa nyt tullut B-SM-kulta on hänen uransa ensimmäinen suuri voitto.