Brunswick Ballmaster Openin loppukilpailun ensimmäinen finaalivaihe on pelattu. Jesse Kallio oli tuloksissa ykkönen, minkä lisäksi Suomen maajoukkuenaiset ylsivät hienoihin tuloksiin.

Karsinta saatiin lauantai-iltana päätökseen, kuten aikaisemmin uutisoimme.

Loppukilpailuun edenneistä 48 keilaajasta 16 karsinnan parasta aloittavat oman urakkansa vasta toisessa finaalivaiheessa, joten aamulla radoilla pelasivat muut 32 pelaajaa. Kolme pelaajaa oli estynyt, joten radoilla keilasi 29 pelaajaa.

Lopulta Jesse Kallio oli ensimmäisen finaalivaiheen ykkösnimi kuuden sarjan tuloksella 1388. Viimeinen jatkopaikoisa käytiin kova taistelu ja sijalta 16. jatkoon pääsi Jarno Lahti tuloksella 1293.

Suomen maajoukkuenaiset tekivät hienot suoritukset.  Peppi Konsteri oli ennen päätössarjaa vielä taistelemassa pääsystä jatkoon, mutta hieno kuudes sarja 266 nosti hänet lopulta sijalle yhdeksän. Konsterin kanssa samaan tulokseen 1314 ylsi Ani Juntunen. Lisäksi perhearjen takia noin puoli vuotta keilailusta sivussa ollut Sanna Oksanen etenee 32 parhaan joukkoon ollen ensimmäisen finaalivaiheen sijalla 13. tuloksella 1302.

Ulkomaalaispelaajista jatkoon etenivät Islannin Arnar Jonsson, Tanskan Mikkel Sörensen, Ruotsin Carl Eklund, Italian Erik Davolio, Tanskan Mathias Ankerdal, Ruotsin tuore MM-kultamitalisti James Blomgren sekä suomalaisille tuttu virolaiskeilaaja Kert Truus.

Kallion takana kärjessä tuloksissa olivat puolestaan hienon pelin pelannut Miikka Vaarala (1350), Joonas Jekinen (1342) sekä Kaaron Salomaa (1337). Jatkopaikan itselleen lunasti myös Kimmo Lehtonen.

Ensimmäisen finaalivaiheen tulokset  

Kärkinimi Jesse Kallio jäi viime vuonna Ballmaster Openin loppukilpailun round robinissa alle 30 pisteen päähän TV-finaalipaikasta.

– Kyllä tässä on revanssihenkeä mukana sen viime vuoden jälkeen. Alkukilpailussa oma suorittaminen ei nyt ollut kauhean hyvää. Tänään sitten lähti sen verran hyvin, että kolmen sarjan jälkeen pystyin jo testailemaan erilaisia asioita, kun tulosta tuli. Pallot kääntyivät hieman paremmin ja se sopii minulle. Pitkä päivä edessä, mutta on näitä ennenkin heitetty, eikä siinä mitään uutta. Seuraavaan finaalivaiheeseen lähdetään ihan sarja kerrallaan, Kallio sanoo.

Tauon jälkeen keilaamaan palannut Sanna Oksanen on luonnollisesti tyytyväinen, kun pelaamattomuudesta huolimatta hän on nyt 32 parhaan joukossa.

– Kuukauden olen vasta tauon jälkeen keilannut, joten kyllä tämä hyvältä tuntuu, kun en ollut itselleni asettanut isoja tavoitteita tähän turnaukseen. Kiva olla takaisin pelaamassa ja Tali on yksi lempihalleistani. Alun perin tulin tänne sillä ajatuksella, että heitetään yksi karsintaerä, mutta sitten heitinkin kolme ja nyt ollaan toisella finaalikierroksella. Seuraavaksi pitää keilata kahdeksan sarjaa ja se vähän jännittää, mutta lähdetään nauttimaan, Oksanen sanoo hymyillen.

Tosiaan, seuraavaksi 32 jatkossa olevaa keilaavat kahdeksan sarjan toisen finaaliosion. Mukana ovat karsinnan 16 parasta keilaajaa sekä ensimmäisen finaaliosion 16 parasta. Kahdeksan sarjan osioon lähdetään nollilta, mutta sen jälkeen pisteet säilyvät round robiniin.

Toinen finaaliosio alkaa klo 12.00. Seuraa tapahtumia suorana:

Livelähetys

Tulokset

Kilpailujärjestäjän sivu 

Sunnuntain aikataulu:

Finaalivaihe 1: 32 keilaajaa (sijat 17-48) 08:30

Finaalivaihe 2: 32 keilaajaa (16+16) 12:00

Finaalivaihe 3: 16 keilaajaa 15:30

Pudotuspelit: 4 keilaajaa 18:30