Mark Roth-Marshall Holman PBA Doubles Championship parikilpailu, joka keilataan Indianapolis Openin ohessa, alkoi suomalaisittain mukavasti. Osku Palermaa kaverinaan vasenkätinen Jacob Butturff pelasivat kaksi seitsemän sarjan karsintakisaa oikein miehekkäästi ja selvittivät tiensä jatkopeleihin neljäntenä.
Ensimmäisen karsintablokin jälkeen he olivat kolmantena pistein 3265 (keskiarvo 233,1). Toinen meni sen verran heikommin, 3170 (226,4), että he putosivat pykälällä. Yhteensä miekkoset ovat tehneet 6435 (229,8), mikä riitti komeasti jatkopaikkaan, kun 16 paria etenee round robiniin. Kun alkukarsintaa kumpikin keilasi omaan piikkiinsä, pelataan round robin baker-pelitavalla.
Butturff oli parivaljakosta tehokkaampi, hän teki blokit 1663 (237,6) ja 1657 (236,7). Palermaa keräsi tulokset 1602 (228,9) ja 1513 (216,1). Osku aloitti kisan komeilla sarjoilla 278 ja 277, mutta sitten meno hidastui. Butturff puolestaan sai parhaan vauhtinsa kolmannesta lähtien ja takoi neljä sarjaa lähes tonniin. Samaan tahtiin alkoi toinen blokki, Osku veteli 244 ja 270, mutta sitten tuli katastrumffi, vain 153. Loppu oli taas normaalia menoa, mutta yhteensä siis reilut sata päälle, 1513. Jacob höykytti tasaista menoa päälle 230 tahtia, mitä nyt pari 21-alkuista sarjaa mukaan mahtui.

  • Meillä oli ihan hyvä päivä. Mulla oli aivan upea alku molemmissa blokeissa mutta sitten tuli vasemman (pidempi hoito) radan kanssa ongelmia. Tosin niin kävi monella muullakin. Jakob pelasi hyvin ja vähän paremmalla keilareaktiolla olisi voinut tehdä kovastikin tulosta. Kelit ovat kovin tulosystävälliset alussa ja heidän (vasurien) puolellaan kun liikennettä on huomattavasti vähemmän, niin pallo käytännössä asuu pesässä. Niin kuin esim. Jesperin (Svensson) tuloksista näkyy, veti about 700 päälle. Ilta osiossa Patrick Hanrahan taisi vetää lähes 400 päälle (myös vasuri), Osku kertoili pelistä.
  • Uskoisin, että huomenna kun bakeria vedetään, yksi voi vetää koko ajan lyhyemmällä, jos/kun näin on, niin minä vedän varmasti lyhyemmällä ainoastaan, kun Jakobilla on molemmat hallussa, ja se vahvistaa meidän osakkeita. Heitto vaan kerrallaan hyvää peliä ja katsotaan miten käy, Palermaa kaavaili jatkoa.

Kärkipaikalle nousi viimeisessä sarjassa tämän kilpailun menestyksekkäin pari. Bill O’Neill ja Jason Belmonte ovat olleet porraspeleissä joka kerta viiden viimeiseen vuoden aikana, vuonna 2018 tuli voitto. Tulosta tällä superduolla on 6692 (239,0). Kakkosena keilaavat kaksikätiset kaverukset Jesper Svensson ja Kyle Troup, 6677. He olivat ykkösiä kolme suotta sitten. Kris Prather ja Andrew Anderson ovat kolmantena pistein 6490.
Baker-tavan round robin keilataan perjantai-illasta alkaen Suomen aikaa.

PBA:n sivuille
Pekka Korpi