Mark Roth – Marshall Holman parikilpailun round robin päättyi todella jännittävään sijoitussarjaan. Tuossa viimeisessä sarjassa Jacob Butturff ja Osku Palermaa nousivat neljänneksi ja siten mukaan porraspeleihin. Baker-pelitavalla keilattu round robin vaihe alkoi tämän parin osalta hankalasti. Ensimmäisessä kahdeksan sarjan osassa voittoja tuli vain kaksi ja sijoitus putosi karsinnan neljännestä yhdenneksitoista. Tuossa vaiheessa eroa viidenteen sijaan oli 173 pistettä ja homma näytti vaikealta. Toiseen puolikkaaseen Jacob ja Osku ryhdistäytyivät ja tulosta alkoi syntyä. Kahteen ensimmäiseen sarjaan tuli helpot voitot, mutta kolmannessa vastus oli liian kova. Marshall Kent ja EJ Tackett latoivat kahdeksan kaadon jonolla 268. Jacobille ja Oskulle jäi keiloja kaksi kertaa ja vaikka loput kaatoja olivatkin, siitä syntyi ”vain” 257. Neljännessä tuli taas helpompi voitto, vaan viidennessä oli jännää. Vastassa oli megapari Bill O’Neill ja Jason Belmonte. Tuo pari johti viimeiseen ruutuun saakka toistakymmentä pistettä. Sitten heille lipsahti 2-4-8-10 reikä, joka jäi paikkaamatta. Suomalais-amerikkalainen pari teki kymppiin tuplan ja otti makean ja tärkeän voiton 222-212. Kuudennessa sarjassa kisaa hallinneen Jesper Svensson ja Kyle Troup räiskivät 268-247 voiton. Seitsemännessä sarjassa Butturff – Palermaa voittivat Kris Pratherin ja Andrew Andersonin 258-225 ja nousivat jakson viidennellä voitollaan jo kuudenneksi ennen sijoitussarjaa.
Tilanne kisassa oli kutkuttavan jännittävä, paitsi kärjen osalta. Svensson – Troup olivat ihan omilla lukemillaan kymmenen pistettä muita paremmalla keskiarvolla he olivat karanneet 500 pistettä. Selvä kakkonen oli Kent – Tackett, mutta sitten olikin kaikki auki. Prather – Anderson kolmas pistein 10129, Anthony Simonsen – Dominic Barrett oli kolme pistettä, O’Neill – Belmonte seitsemän ja Butturff – Palermaa 15 pistettä perässä. Vielä seitsemäntenä olleilla Andrew Cainilla ja Wesley Low Jr:lla oli mahdollisuus porraspeleihin, heillä eroa katkoon oli 34 pistettä.
Sijoitussarjassa Svensson – Troup voitti Kent – Tackettin 270-203, mutta sillä ei ollut vaikutusta mihinkään, ykkönen ja kakkonen olivat selvillä jo aiemmin. Prather – Anderson varmistivat kolmospaikkansa kaatamalla Simonsen – Barrettin 234-224. O’Neill – Belmonte ottivat viiden kaadon aloituksellaan 24 pisteen johdon Butturff – Palermaasta. Sitten heille mäjähti 3-6-7-10 reikä, joka jäi paikkaamatta. Ja kun Jacob ja Osku väsäsivät triplan, oli tilanne kääntynyt heille kymmenellä pisteellä. Neljättä kaatoa ei tullut ja niin oli vastustajalle ovi auki. Mutta ei sinnekään vaadittua tuplaa tullut, ja sarja päättyi samoihin lukemiin, kuin naapurissakin, 234-224. Cain – Low Jr. voittivat myös oman pelinsä, mutta eivät saaneet tarpeeksi tulosta, joten he jäivät seitsemänneksi.
Voitollaan Jacob ja Osku nousivat neljänneksi, Simonsen – Barrett ottivat sen viimeisen porraspelipaikan. O’Neill ja Belmonte jäivät ulos vaivaisen neljän pisteen erolla. Tasaisuutta kuvaa se, että parit sijoilla 6-10 jäivät rajasta alle sadalla pisteellä.
Porraspelit keilataan puolilta öin lauantain ja sunnuntain välillä Suomen aikaa.

PBA:n sivuille
Kuva: Matt Wozney