Ruotsin Jesper Svenssonin sunnuntai-ilta Indianapolisissa oli täydellinen. Ensin hän voitti yhdessä Kyle Troupin kanssa Mark Roth-Marshall Holman PBA Doubles Championshipin ja myöhemmin illalla tuli voitto Indianapolis Openissa. Tilipäivän tuotto oli 45 000 dollaria.

Molemmissa kilpailuissa oli sama radanhoito, oikeanpuoleisella radalla Marshall Holmanin nimeä kantava 37-jalkaa pitkä, jossa oli runsaasti, yli 28 ml, öljyä. Vasemmalla puolella oli Mark Rothin nimikkohoito, 42 jalkaa pitkä reilulla 24 ml:lla öljyä.

Osku Palermaan pelit parikilpailussa päättyivät ensimmäisen ottelun niukkaan tappioon.

Ensin Royal Pin Woodland-keilahallissa pelattiin Roth/Holman parikilpailun finaalit. Ensimmäisessä ottelussa neljänneksi sijoitettu pari Jacob Butturff-Osku Palermaa kohtasi Anthony Simonsenin ja Dom Barrettin. Osku Palermaa kommentoi peliä yksityiskohtaisesti heti taiston tauottua:

  • Upea nousu meiltä eilen illalla, jolla päästiin stepladderiin ja hyvää peliä tänään myös. Tänään oli hyvä, tasainen matsi mutta harmittavasti väärä voittaja 😉.
  • Jälkikäteen tiedetään, että Jakob aloitti väärällä pallolla.
  • Meidän sarja: Minä aloitin, X, X, X, 3-9 paikko, X, jokke 7, missasin vähän ulos ja 4-paikko, Jakob vaihtoi palloa ja toinen jokke, sitten X ja Jakobilta aivan upea kymppiruutu XXX, 236
  • Heidän sarja: Dom aloitti X, kymppipaikko, X, X, X, viimeinen jokke messengerillä, 4-keila paikko, kymppipaikko, X, X, X, kymppipaikko, 237
  • Niin kuin sanottu, hyvä tasainen ja jännä matsi, mutta ikävä kyllä takkiin tuli.
  • Huomenna kotiin lento ja pari päivää siellä, ennen kuin sitten torstaina lento Vegasiin WSOB:hen.

Piipahdus kotona on Oskulle varmaan tervetullut, koska Amerikan mailla on nyt mennyt lähes koko alkuvuosi.

Toisessa ottelussa Simonsen-Barrett jatkoi voittoisaa keilailuaan kaatamalla Kris Pratherin ja Andrew Andersonin 226-190. Semifinaalissa meno sitten tyssäsi ja kunnolla, kun Marshall Kent ja EJ Tackett rymistelivät 263-190 voiton.

Loppuottelussa kilpailun alkuvaiheita ylivoimaisesti hallinnut kaksikätisellä tekniikalla heittänyt kaksikko Kyle Troup-Jesper Svensson otti omansa sarjoin 234-205. He ottivat johdon alkutriplalla ja pitivät kymmenen pisteen eroa kymppiruutuun saakka. Siellä ero kasvoi ykkössijoitettujen tuplan ja haastajien kotiportista jääneen tyhjän myötä.

 

Go Bowling! PBA Indianapolis Open

Svensson selvästikin hallitsi olosuhteet, sillä hän oli ykkössijoitettu myös henkilökohtaisessa kilpailussa. Loppuottelu Shawn Maldonadoa vastaan oli tasainen puoliväliin saakka. Sitten Jeppe runttasi viisi kaatoa peräkkäin ja otti johdon. Ensimmäistä voittoaan metsästänyt Maldonado roikkui perässä triplallaan, mutta paksu lyönti ysiruudussa kahden keilan myötä jätti eron liian suureksi. Svensson otti päivän toisen voittonsa paikkaamalla viimeisessä ruudussaan 3-5-6 kuvion. Loppupisteet olivat 245-226.

Illan ensimmäisessä matsissa Nicholas Pate otti uransa ensimmäisen TV-sarjan voiton kaatamalla Tom Smallwoodin helposti 227-164. Toisessa pelissä Anthony Simonsen avasi 2-10 reiällä. Pate paukutti pian viisi kaatoa peräkkäin ja vaikka hän missasi neloskeilan kasiruudussa, ei Simonsen saanut kiinni. Neljän kaadon jälkeen kolme peräkkäistä kymppiä jättivät Paten voittajaksi pistein 226-213.

Välierässä Maldonado hallitsi peliä kuuden kaadon jonollaan, johon Pate sai vastattua triplalla. Paten kaksi huonoa avausheittoa jäivät vajaiksi ja jättivät paljon hukkapisteitä, vaikka paikot onnistuivatkin. Lopputripla ei enää auttanut ja näin Maldonado lunasti loppuottelupaikan 246-230 voitollaan.

PBA-kiertue pitää nyt viikon tauon. Huima tahti jatkuu sitten Las Vegasissa World Series of Bowling kisaryppäällä. Sunnuntaista, maaliskuun kahdeksannesta päivästä alkaen, 18. päivään saakka keilataan viisi erillistä kilpailua lyhyine karsintoineen ja loppupeleineen.

 

PBA:n sivuille

Pekka Korpi

Kuva: PBA