PBA50 Johnny Petraglia BVL Openin porraspeleissä nähtiin ennennäkemätön kaatojuhla, jonka voitti ykkösenä loppupeleihin lähtenyt Hall of Famen jäsen Jason Couch. Hän kaatoi viimeisessä sarjassa Michael Haugenin, joka jäi näin kakkoseksi toisena viikkona peräkkäin.

Loppuottelusta odotettiin suurinumeroista ja se saatiin. Ratkaisu tuli jälkikäteen katsottaessa aikaisin, mutta loppuun asti piti keilata. Isokokoinen vasuri Couch, joka tunnetaan todella korkeasta heiluristaan, keilasi vasta uransa toista PBA50-kilpailua. Hän aloitti viidellä kaadolla ja kun Haugen jätti hieman vahvoista osumista neloskeilat oikeanpuoleisella radalla toiseen ja neljänteen ruutuun, Couch karkasi jo 40 pisteen johtoon. Ero kaventui hieman, kun vasuri heitti kuudennen ruutunsa avauksen vajaaksi ja pystyyn jäivät keilat kolme ja yhdeksän. Paikko siitä tuli ja kun Haugen sai oikean radan haltuun paukuttaen kaatoja toisensa perään, oli sarja vielä auki. Vaan ei kauan. Couch osoitti tuon kuudennen ruudun avauksen vahingoksi ja kaatoi kaikilla lopuilla heitoillaan sarjaksi 278. Haugen ajoi koko ajan takaa, mutta ei saanut kiinni, vaikka hänkin kaatoi perälautaan saakka, 260.

Couch nauratti vähälukuista yleisöä tokaisemalla pelin jälkeen voittoaan toisessa seniorikisassaan, että kuinka se nyt noin kauan kesti. Hän kertoi, että nuorukaisena hänen suuri idolinsa oli Johnny Petraglia ja siksi tämän nimikkokisan voitto, vielä sankarin itsensä silmien alla, merkitsi hänelle paljon.

Jos pelattiin finaalissa kovaa, semissä laitettiin vielä paremmaksi. Haugen sai vastaansa ensimmäistä seniorikisaansa keilaavan, toisen Hall of Famen jäsenen, Chris Barnesin. Ottelussa oli ehkä pientä lisäjännitystä, sillä monien muistissa oli vuoden 2008 Tournament of Championsin miesten keskinäinen loppuottelu, jossa Haugen oli sarjassa tappiolla 51 pisteellä, mutta kiri vielä 215-214 voittoon. Tämän sarjan aloitti Barnes pesälyönnillä, josta jäi imukasi pystyyn. Haugen kaatoi kahdesti, siihen Barnes vastasi kahdella kaadolla. Haugen kaksi, Barnes kaksi jne. Näin mentiin aina kymppiruutuun saakka, jossa Haugen lopetti Barnesin pyristelyn kaatamalla kolme kertaa täyteen 300-sarjaan. Barnes jätti viimeisellä ylimääräisellään neloskeilan pystyyn ja poistui hävinneenä 289 sarjansa jälkeen. Aikamoista menoa!

Barnes oli edellisessä ottelussa kaatanut Dennis Raskauskasin 252-203 ja aiemmin Raskauskas Michael Haggittin 248-205.

Mika Koivuniemen round robin ei sujunut lainkaan odotusten mukaisesti ja televisiokuva näytti turhautuneen ja pettyneen miehen keilailua. Mikan viesti kilpailun jälkeen oli lyhyt ja ytimekäs: ”Ketuttaa!”. Koivuniemen sijoitus kilpailussa oli lopulta 30. Hän voitti vain neljä 12 ottelustaan.

Mika ei ollut ainoa loppupeleissä pettynyt, vaan alkukisaa hallinnut Pete Weber oli vasta 16. ja kolmossijalta lähtenyt Parker Bohn III löytyy paikalta 21. Osaselitys suuriin heilahteluihin löytyy siitä, että 14 sarjan karsinnan tulokset nollattiin ennen 12 sarjan round robinia.

Etäyhteydellä tuota round robinia seurannutta katsojaa myös ketutti, kun netin tulospalvelu ei toiminut lainkaan, eikä missään vaiheessa ollut tietoa kilpailun kulusta. Mikan putoaminen pois porraspeleistä kävi kyllä ilmi, kun matseista ei voittoja tullut, mutta muuten ei ollut mitään tietoa. Edes tätä kirjoitettaessa seuraavana aamuna tuntitolkulla kilpailun päättymisen jälkeen round robinin tulokset eivät ole oikein, vaan ykköseksi on merkitty John Burkett, joka lopputuloksissa löytyy sijalta seitsemän. Viidenneksi laitettu Russ Hunt oli todellisuudessa 15.

PBA50-kiertue jatkuu ensi viikolla PBA50 National Championship-majorilla maanantaista alkaen.

PBA:n kisasivuille