Tervehdys naisvaliokunnasta! Suomen Keilailuliitto julkaisi uuden strategiansa ja siinä yhdeksi painopisteeksi nostettiin naiskeilailu. Tästä syystä liitto päätti perustaa uuden naisvaliokunnan, jonka toimintaa vetää Heidi Manninen.

Valiokunta aloitti toiminta vuoden alusta ja ryhmässä on mukana viisi naista keilailun eri kentiltä. Ennen valiokuntaa on toiminut naistoimikunta, joten toiminta jatkoa tämän ryhmän toimintaan. Toimikunnassa oli kuitenkin jo mukana uuden valiokunnan puheenjohtaja, maajoukkuetehtävistä ja järjestökentiltä tuttu Heidi Manninen. Hänen lisäkseen valiokunnassa ovat Teija Laukkanen (nuoriso- ja koulutusvaliokunnan pj.), Tiina Viljakka (kilpailu- ja sarjavaliokunnan jäsen), Diana Salmela sekä Hannele Impola (SKL:n hallituksen jäsen). Mukana on siis kokemusta kuin tuoreita ajatuksia.

Ryhmän keskeisiksi tehtäväksi on määritelty; luoda keilailusta naisia kiinnostava harrastusmuoto, naisia kiinnostavien kilpailu- ja muiden keilailutapahtumien luominen sekä luoda tasa-arvoisempaa kulttuuria aloittaen varmistamalla naiset kaikessa päätöksenteossa.

Kevään aikana valiokunta on kokoontunut kaksi kertaa ja aluksi päätettiin lähteä kartoittamaan tämänhetkinen tilanne sekä kerätä taustatietoja tulevaa toimintaa varten. Nyt onkin kasattu kysely, johon toivomme mahdollisimman monen naiskeilaajan vastaavan.

Alla linkki kyselyyn. Vastaus aikaa päättyy sunnuntaina 9.5.

Osallistu tässä linkissä kyselyyn

Naisvaliokunta toivottaa jo tässä kohtaan kaikki naiskeilaajat mukaan Facebookin Keilaajattaret ryhmään. Tulevista tapahtumista tiedotetaan myös Suomen Keilailuliiton kanavissa. Halutessasi voit lähestyä naistoimikuntaa sähköpostilla osoitteeseen naisvaliokunta@keilailu.fi.

Voit lähettää toimikunnalle mm. ehdotuksia erilaisista kilpailuformaateista, joka toimivat omalla paikkakunnallasi. Valitettavasti ryhmästä uupuu vielä pohjois- Suomen edustaja. Innokkaat voivat olla tähänkin liittyen yhteydessä ja valiokunta lupaa myös ainakin harkita hakemuksia mieskeilaajilta.

Teksti: Naisvaliokunta