Keskiviikon aikana Brunswick Ballmaster Openissa nähtiin iso määrä finaalituloksia. Illalla päivän viimeisessä karsintaerässä nähtiin myös turnauksen ensimmäinen 300 pisteen sarja, ja sen teki englantilaistähti Dominic Barrett. 

Täydellinen sarja oli myös elintärkeä Barrettile, joka oli erän neljänneksi tehokkain keilaaja tuloksella 1391. Hänen edellään olivat erän ykköseksi noussut Ruotsin nuori tähti William Svensson (1433), toiseksi keilannut Petteri Salonen (1412) sekä loistavasti keilannut nuorisotähti Pyry Puharinen (1397).

Erän kaikki tulokset tästä linkistä.

Barrett oli tyytyväinen päästessään tauon jälkeen radoille Suomessa.

– En ollut täällä viime vuonna, mutta viihdyn Suomessa erittäin hyvin. Paras sijoitukseni Ballmasterissa on kakkossija, joten toivottavasti tänä vuonna pärjään paremmin, hän virnisti.

PBA:llakin mainetta niittänyt englantilaistähti oli helpottunut saadessaan heti kelpo tuloksen. Erä oli hänelle kuitenkin vaihteleva oman tekemisen kanssa.

– Se oli ylä- ja alamäkeä. Tämä oli ensimmäinen eräni tässä kilpailussa, joten on aina vaikea ennustaa, miten pelaaminen kulkee. Aloitin hyvin, mutta sitten tuli haasteita pelaamiseen. Sen jälkeen neljänteen sarjaan 300 pistettä, mikä tuntui todella hyvältä. Hyvä alku kilpailulle kaiken kaikkiaan.

Barrett nähdään heti torstaina klo 18.30 Ballmaster Openin juhlaerässä, jossa keilaavat turnauksessa vuosien aikana menestystä niittäneitä keilaajia.

– Erässä nähdään paljon ihmisiä, jotka ovat tehneet asioita tämän turnauksen eteen ja 50-vuotishistoria Ballmaster Openille on fantastinen asia. Tämän vuoden turnauksen voittaminen olisi iso asia varsnkin, kun palkintosumma on iso. Tavoitteeni on tietysti napata voitto kotiin.

Viime kaudella hienosti neljän parhaan joukkoon Ballmaster Openissa keilannut Petteri Salonen oli hymyssä suin erän jälkeen. Hän heitti aikaisemmin tuloksen 1290 ja siitä oppia ottaneena paransi tulostaan ja hänet nähdään jälleen karsinnan jälkeen finaalivaiheessa.

– Mietitytti, kun olen keilannut niin vähän, mutta tuo olosuhde sopii tällaiseen rauhallisempaan tuuppaamiseen, perhe-elämään viime aikoina keskittynyt Salonen maalaili.

Hän myös paljasti keilanneensa keskiviikkona erilaisella palolla ja pinnalla kuin ensimmäisessä erässään.

– Muutosten kautta homma toimi koko ajan. Noh, viimeisessä sarjassa keilojen lähteminen alkoi olla jo vähän niin ja näin. Tosi hyvältä tämä tulos tuntuu. Koko vuosi ollut kuitenkin rauhallisempaa keilailun osalta ja viime vuonna olin niin lähellä voittoa. Halli on tuttu ja täällä on kiva onnistua. Kovia nimiä tuntuu finaaliin menevän ja nyt on itsekin ensimmäinen askel otettu.

Tulostaso nousee kilpailussa päivä päivältä. Nyt yli 1400 tuloksia on keilattu 13 kappaletta. Kärjessä on Niko Oksanen huimalla tuloksella 1485. Kaikki karsinnan tulokset näet tästä:

Tulokset

Pelit jatkuvat huomenna kolmella karsintaerällä, minkä lisäksi noin klo 17.00 ennen juhlaerää keilataan eritysryhmien ParaChallenge-haastekilpailu, josta kerroimme aikasemmin.

Kilpailujärjestäjän sivu