Naisten U.S. Openin neljäs pelipäivä ja sen hankala ratahoito, 41 jalkaa, 28,5 ml, suhde 1,75, osoittautui vaikeaksi suomalaiskeilaajille ja niinhän siinä kävi, että kaikki kolme karsiutuivat jatkokierroksilta. Sanna Oksanen oli korkeimmin sijoittunut, rivillä 26, kun jatkopaikka irtosi 24 parhaalle. Sannan ero viimeiseen jatkajaan, hallitsevaan mestariin Erin McCarthyyn, oli lopulta yhdeksän pistettä. Ani Juntunen oli heti seuraavalla sijalla 19 pistettä Oksasen perässä. Samassa nipussa oli myös Peppi Konsteri, sijalla 29 neljä pistettä Juntusesta jääneenä.

Oksanen lähti neljänteen päivään parhaista asemista, mutta hän joutui taisteluun jatkorajalla heti toisen sarjan 166:n myötä. Juntunen keilasi kaksi sarjaa pariin ja nousi mukaan kuvioihin. Konsterin alku oli murheellinen, sarjan lopun tyhjäsuman myötä hän sai vain 146 ja siinä käytännössä meni jatkopaikka. Kahdella seuraavalla sarjalla Sanna putosi yhteensä alle parin ja rajan alapuolelle. Ani sen sijaan sinnitteli mukana neljännen sarjansa 214 avulla. Peppi keilasi kohtuullista paremmin, mutta sijoitus ei parantunut yhtään.

Viidenteen sarjaan Juntunen teki pässin tempun tempaisemalla paikkoheittonsa ohi viitoskeilasta. Sitä myötä sarjaksi tuli 181 ja hän putosi taas tilanteeseen alle parin. Oksasen 180 kasvatti eroa jatkopaikkaan turhan isoksi. Konsteri teki 208, mutta oli edelleen liian syvällä. Kuudennessa sarjassa elämä hymyili välillä suomalaisillekin. Juntunen teki parhaan sarjansa 229 ja nousi taas rajan yläpuolelle. Oksanen teki päivän ensimmäisen parisarjansa, 201, ja säilytti teorian jatkoon. Konsterin 196 ei vaan ollut tarpeeksi. Seitsemännessä sarjassa sitten Anin maailma kaatui. Hän teki peräti neljä missiä, kaksi niistä yhdestä keilasta. Lopputuplan myötä hän sai vain 157 ja putosi käytännössä pihalle. Sanna teki 194 ja Peppi 214 ja suomalaisten tilanne tiivistyi, mutta itse asiassa kisa oli jo ohi. Viimeiseen sarjaan Sanna teki kahden triplan myötä 226 ja nousi lopulta parhaaksi suomalaiseksi. Peppi aloitti reiällä, mutta tahkosi tuplan ja neljän jonon ja lopetti sarjalla 222. Anille tuli puolivälissä iso missi ja sarjaksi kehkeytyi 191, mikä oli siis liian vähän. Oksasen viimeisen päivän saldo oli 1508 (keskiarvo 188,5) ja koko turnauksessa hän jäi kahdeksan pistettä alle parin (199,8). Juntusen vastaavat numerot olivat 1558 (194,8) ja 27 alle parin (199,2). Konsteri oli tänään meikäläisittäin paras, kahdeksaan sarjaan 1578 (197,3). Hän jäi lopputuloksissa 31 pistettä alle paritahdin (199,0).

Valmentaja Piritta Kantola summasi kuluneen kilpailun antia: ”Kovasti tytöt tekivät töitä ja olivat valmistautuneet henkisesti haastavaan viikkoon, ja sitä totisesti saatiin. Hyvää suorittamista piti tehdä, ja väliin tuli turhan huonoja sarjoja, kun heittäminen ei ollut parasta tai tehtiin vääriä ratkaisuja. Pienillä jutuilla oltaisiin oltu vielä monta sijaa ylempänä, vaikka olihan tulos jo nyt kokonaisuudessaan hyvä – ei ole koskaan ollut näin montaa keilaajaa näin korkealla.
Harmittaa, kun jatkoon meneminen jäi todella pienestä kiinni. Kaikilla oli hyvä draivi viimeiseen ruutuun asti, ja siten otettiin kyllä koneesta kaikki irti mitä otettavissa oli.
Tällaisia kelejä ja niissä pelaamista näiden keilaajien kanssa ei pysty missään simuloimaan, joten paljon saatiin oppia ja varmasti myös itseluottamusta. Perusasioiden pitää olla vahvalla pohjalla ja muutosrohkeus ja -nopeus hyvin treenattua.”

Johtopaikalla jaksaa edelleen Birgit Noreiks, vaikka tänään ei homma parhaalla mahdollisella tavalla kulkenutkaan. Toiseen sarjaan lipesi 133 ja neljänteen 159. Silti saksalainen pinnisteli 1603 (200,5) ja ykköspaikka tuli tuloksella 480 pistettä päälle parin (215,0). Missy Parkin kävi puolivälissä jo alle 50 pisteen päässä, mutta joutui jäämään lopulta 108 pistettä kärjestä. Kolmanneksi nousi kokenut maajoukkueratsu Shannon O’Keefe, joka on 169 pistettä Noreiksia jäljessä. Jatkossa keilataan täysi 24 sarjan round robin, joka alkaa sunnuntaina puolilta öin Suomen aikaa. Toinen osio keilataan maanantaina klo 17 ja viimeinen taas puolilta öin. Viiden parhaan naisen porraspeli keilataan keskiviikkoaamuna klo 2 Suomen aikaa.